Проблем с задни светлини фиеста куриер
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:07
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
- Status: Извън линия
Проблем с задни светлини фиеста куриер
Здравейте колеги,имам проблем с задните светлини на Фиеста куриер 96г 1,8д товарен,при включване на задна не светят, взех я с този проблем карам предимно през деня но вечер си е опасно като не светят при маневра,проверих бушоните и крушките още като я взех не е от тях не стига ток до фасонките изобщо,проверих кабелите да не са прекъснати - ми и те не са,гледах из форума къде е датчика ма за фиеста не видях тема. По снимки из нета излиза че е с две крачета подобен на температурния но на скоростната кутия отпред няма такова нещо,има някакъв бял с голяма квадратна букса и 4-5кабелчета влизат в него ма не съм сигурен това ли е тоя датчик или е друг,някакво реле има ли няма ли,та ако някой колега може да помогне с снимка или съвет ще бъда благодарен
поздрави на всички отзовали се

- madboy
- Администратор
- Регистриран: 20 юли 2005, 09:59
- Модел на автомобила: ex. Fiesta 1.1`86
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Re: Проблем с задни светлини фиеста куриер
Довечера мога да пробвам да ровя в аутодатата.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
Парите свършват, глупостите не.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
„Душевно болен, но духовно богат!“ "Морално дезоориентиран." - Местоположение: West Park, Blood green
- Контакти:
Не го намерих в аутодатата. Ако ми пратиш VIN кода, може да ровя в Микрокат.

Мръсните усти на завистниците са като кофи за боклук - вонящи и винаги отворени.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
Виж схема 16.
Pull off the connector of the multi-function switch (or reversing light switch if necessary) (multi-function switch connector shown).
http://workshop-manuals.com/ford/fiesta ... 8l_diesel/

По това, аз разбирам, че буксата с многото кабели е някакъв многофункционален ключ. Като на това място е или той, или само ключето за задните светлини.
Pull off the connector of the multi-function switch (or reversing light switch if necessary) (multi-function switch connector shown).
http://workshop-manuals.com/ford/fiesta ... 8l_diesel/

По това, аз разбирам, че буксата с многото кабели е някакъв многофункционален ключ. Като на това място е или той, или само ключето за задните светлини.

-
- потребител
- Регистриран: 06 апр 2011, 20:26
- Модел на автомобила: FIESTA 89г/1.1/OHV
Интересно за какво служи такъв мултифункционален ключ, ако скоростната кутия не е автоматик.
- madboy
- Администратор
Ford Ka I coupe
Ford Focus 2.0 mk1
You'll Never Walk Alone!
- Контакти:
По фабричния номер излиза, че трябва да е това, с четири пина, ако може да се вярва на този сайт:

http://www.niparts.com/OEM/5DD5E6/FORD/96WT15520BB.html

-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2008, 21:07
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 16V 115hp FORD FIESTA COURIER1.8 d
Много ти благодаря за изчерпателният снимков материял и положеният труд
точно това виждам на скоростната кутия (това с буксата с 4-пина а под нея в дясно имам и дадената тапа) ще го сваля да го видя дали с почистване ще се получат нещата ако не ще търся нов Поздрави >:D<:

за мен има само две коли ford и ford