спешна нужда от помощ!!!
- DIKO31
- потребител
- Регистриран: 26 дек 2005, 18:34
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8
- Status: Извън линия
спешна нужда от помощ!!!
Здравейте имам "малък" проблем с моето МОНДЕО а по - точно с фаровете. Пояснявам загуби ми се единият фар (къс) десен и немога да го накарам да работи сменях крушки,бошони,релета и неще и неще. ходих на майстор накрая ми го вързаха на късо и дойде ОБАЧЕ ВЪТРЕ НА КОМПА НЕ МИ ОГАСВАТ ЛАМПИЧКИТЕ все едно че не работи някой имали идея от каде ми е проблема? благодаря предварително за отговорите. 

- svir4o
- потребител
- Регистриран: 17 юни 2006, 23:35
- Модел на автомобила: MONDEO mk3 2,5 v6 със сърце от София
- Status: Извън линия
отг.
да ти кажа не ми е ясно как са го вързали накъсо защото тогава постоянно ще гори предпазителя на този фар.по вероятно е да са го вързали към другият или да са взели от проводниците за дългите светлини.ако е така може би оттам се получава твоят провлем защото по моята проста логика компютъра следи за изменението на показателите например съпротивление;ток.напрежение.ако приемем че двата къси консумират по 10ампера ток поотделно то тогава лампичките вътре изгасват.но ако обаче двата клона се съединят било паралелно или последователно тогава всичко се обърква.трябва строго да се спазват тези принципи.иначе може ако например вържеш лампата за мъгла към някоя стоп светлина да се получи някоя друга дивотия.отдели си повече време и прегледай гнездата на релетата за къси и дълги.може би има лоша маса или лош контакт.
успех