Кабели от антената?
- IVAN_SA
- потребител
- Регистриран: 29 апр 2006, 00:18
- Модел на автомобила: Ескорт 93 1.3 mi комби
- Status: Извън линия
Кабели от антената?
Значи от отвора за радиото ми се подават успоредно един кабел като екраниран /коаксиален/ и един единичен.Екранирания съм го вързал към антенния вход като оплетката играе маса в захранването на СД-то,а жилото -антена.Та тоя единичния каква му е функцията не мога да светна?Предполагам че е за антенен усилвател,ама не съм сигурен.Та къде се свързва тоя единичния бе?
П.С. Радиото бачка ,ама като без антена-тук-там губи сигнала
П.С. Радиото бачка ,ама като без антена-тук-там губи сигнала

- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
- Status: Извън линия
Трябва да намериш кабелче на което се появяват 12 волта когато включиш радиото (касетофон, CD).
Не да минеш на радио ами просто като натиснеш бутона да запали
Ако няма такова кабелче и антената ти е с усилвател ... деа знам, освен да фанеш 12 волта от някоя от лампичките по таблото, от запалката например (ако има лампичка). Идеята да не правиш отделен ключ и да я мислиш дали си я изключил ами като си пуснеш фаровете и антения устилвател е захранен и като изгасиш фаровете си гасне и толкоз
П.С
Кабелчето го дири в снопа кабели на СиДи (стърчи ли ) ли е, каастофон ли е
Да не го дириш при двигателя 
Не да минеш на радио ами просто като натиснеш бутона да запали

Ако няма такова кабелче и антената ти е с усилвател ... деа знам, освен да фанеш 12 волта от някоя от лампичките по таблото, от запалката например (ако има лампичка). Идеята да не правиш отделен ключ и да я мислиш дали си я изключил ами като си пуснеш фаровете и антения устилвател е захранен и като изгасиш фаровете си гасне и толкоз

П.С
Кабелчето го дири в снопа кабели на СиДи (стърчи ли ) ли е, каастофон ли е