Проблем с аларма

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
atanass
потребител
потребител
Регистриран: 23 авг 2006, 14:50
Модел на автомобила: mondeo
Status: Извън линия

Проблем с аларма

Мнение от atanass » 27 фев 2007, 16:16

Колата е на мой приятел: Ескорт 97г.
Проблем: Батерията на дистанционното се изтощи преди време,няколко дни отключваше и заключваше колата с ключа,НО след като смени батерията алармата не работи - ни приема, ни - предава. Ходихме на майстор, но той ни каза,че алармата е забравила кода на дистанционното и ще трябва да се кара на специализиран сервиз.Другият вариант е да сложи нова аларма- да бе,да!
Та, някой знае ли някакъв трик за отстраняване на проблема!
Аз имам Мондео и са ми казвали начин за нещо подобно - даваш контактният ключ в положение 1,връщаш го обратно,изваждаш ключа, изчакваш да светне диода за алармата, заключваш колата и я отключваш - АКО греша някой да ме поправи.
Пробвах всичко това в множество варианти, но няма резултат!
Моля помагайте!!

Потребителски аватар
Атанас
потребител
потребител
Регистриран: 18 окт 2006, 15:36
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8TDI в сърцето ми
Mondeo MK3 2.2TDCI

Мнение от Атанас » 27 фев 2007, 16:37

Всичко е така, с тази малка разлика, че методиката за обучение за различните аларми е различна. Виж какъв модел е алармата и потърси в интернет документация за нея.

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 27 фев 2007, 17:42

billy_boy написа:Не е забравило кода на алармата 100% :shock: до сега не съм чувал за такива аномалии а и няма логика. Намерете някъде да се рестратира алармата. Може и да се получи нещо друго не ми хрумва в момента.
Темата се дублира и имаше мнения и на двете места. Това е начина по който мога да преместя мнението на Били и да изчистя дубъла... съжалявам :(
Били ако искаш си го копирай и си го пусни като твое мнение а аз като го видя ще си изтрия това моето.

Потребителски аватар
billy_boy
потребител
потребител
Регистриран: 01 фев 2006, 12:40
Модел на автомобила: Audi a4 1.8TQ AJL, караше Sierra
Контакти:

Мнение от billy_boy » 27 фев 2007, 22:19

paci написа:
billy_boy написа:Не е забравило кода на алармата 100% :shock: до сега не съм чувал за такива аномалии а и няма логика. Намерете някъде да се рестратира алармата. Може и да се получи нещо друго не ми хрумва в момента.
Темата се дублира и имаше мнения и на двете места. Това е начина по който мога да преместя мнението на Били и да изчистя дубъла... съжалявам :(
Били ако искаш си го копирай и си го пусни като твое мнение а аз като го видя ще си изтрия това моето.
Няма смисъл. Сподели какво стана изпробвали това?
Изображение
Изображение

atanass
потребител
потребител

Мнение от atanass » 30 мар 2007, 10:58

billy_boy написа:
paci написа:
Няма смисъл. Сподели какво стана изпробвали това?
Абе, не става м..ка й, тъпа!

Потребителски аватар
FordSierra1.6L
потребител
потребител
Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"

Мнение от FordSierra1.6L » 30 мар 2007, 11:46

към алармата би трябвало да има едно малко копченце дето е за настройване на функциите на алармата пробваи с него....или може би пък и спри захранването на модула на алармата може да се рестартира.....

atanass
потребител
потребител

Мнение от atanass » 02 апр 2007, 08:31

FordSierra1.6L написа:към алармата би трябвало да има едно малко копченце дето е за настройване на функциите на алармата пробваи с него....или може би пък и спри захранването на модула на алармата може да се рестартира.....
Със захранването, не става -сваляли сме акумолатора, ще търсим това ключе и ще пиша. Благодаря.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”