Писна ми да карам без километраж

Акумулатор. Алтернатор. Стартер. Запалителна система. Осветление и сигнализация.
Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан
Status: Извън линия

Писна ми да карам без километраж

Мнение от bigdady » 26 апр 2007, 18:47

Абе пичове имали някои кадето да ги разбира тия километражи на скорпионите да ми го оправи ще си платя ако трябва немога и немога оборотомера си бачка тоя колометраж не ебава кво да правя
NO PAIN NO GAIN

Потребителски аватар
isoiso
потребител
потребител
Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г

Мнение от isoiso » 26 апр 2007, 20:45

Сваляш таблото и ако жилото е откачено го закачаш :D ако не е по жилото по жилото и накрая в скоростната кутия :shock:

Потребителски аватар
tata1971
потребител
потребител
Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
Контакти:

УФ

Мнение от tata1971 » 26 апр 2007, 20:58

Уф и аз го имам същото.Доскоро и скоростомера не работеше но след снощната интервенция се взе в ръце.Километража при мен е с три накрайника които контактуват с пластмасовата платка.Подозренията ми са в двигателчето което задвижва километража и в датчика който изпраща импулс.Но понеже скоростомера работи предполагам че проблема е в механизма който върти километража.Аз дотам го разглобих но самия механизъм ми се видя сложен.И подчертавам че километража е с кабел-не с жило.
Наесен с песен в К1.

Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан

Мнение от bigdady » 28 апр 2007, 13:33

на мене когато не ми работи спидомера не работи и киломеража и така не мога да разбера колко съм изминал иначе и мойто е без жили а с две букси с кабели ебати тъпиля колометраж писна ми от него някои не продавали някъв здрав да го пробвам
NO PAIN NO GAIN

bigmurzi
потребител
потребител
Регистриран: 06 мар 2007, 00:29
Модел на автомобила: '87 Fiesta 1.4i и двулитров японски хладилник

Мнение от bigmurzi » 29 апр 2007, 19:00

кажете как се сваля таблото, че аз тръгнах да го свалям и остана само жилото да се откачи ама нещо ме е шубе да го напъвам, а иначе не излиза таблото.. става въпрос са фиеста 87ми набор :roll: :?:

Потребителски аватар
2.9
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2006, 19:09
Модел на автомобила: Scorpio2.9 24V COSWORTH Ghia,Scorpio 2.9 12V Ghia;Еscort XR3i 1.8 16V cabriolet

Мнение от 2.9 » 16 май 2007, 19:14

хич и не пипаите таблото.99.9% е от импулсният датчик!На повече от половината от старите Скорпиони не работи тази дажджа.По моргите са ужасна рядкост-преди време имаше още таксиджии със Скорпиони и те изкупиха всичко работещо.Отдавна се каня да го изстръгна от скоростите и да видя може ли да се ремонтне/щото и такива слухове съм чувал/,ама ще текне масло-трябва тапа някаква...и затова все отлагам.

Отговори

Върни се в “ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ и ОБОРУДВАНЕ”