Въпрос за 1.8 ТДЦИ 115
-
- потребител
- Регистриран: 03 фев 2013, 17:27
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 115 HP
- Status: Извън линия
Въпрос за 1.8 ТДЦИ 115
Здравейте. Знам че има доста теми по въпроса за силовия тунинг, но искам да попитам две три неща конкретно за този двигател. Искам да си вдигна мощността на ДВГ и видях че Адлер ауто в с.Годеч е доста хвален. Има ли колеги които са ъпгрейдвали същия двигател и ако може да споделят впечатления. Най-много ме интересува дали си струва ъпгрейда и възможно ли е да си съсипя двигателя с този ремап? Благодаря предварително !
Виж как Ford минава покрай теб
- nuHaKoJIaga
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2009, 17:45
- Модел на автомобила: Форд Фокус 2001 1.8 tdci 141к.с. 350 Nm
- Status: Извън линия
Re: Въпрос за 1.8 ТДЦИ 115
2 години и 20тина хиляди километра вече съм с ремап точно в Адлер ауто. Колата стана 141 к.с. и 345 NM въртящ момент. Разлика във вървежа има определено, просто турбото се развърта по-рано. Проблеми не съм имал до сега. Би трябвало да е невъзможно съсипването на двигателя, единствено предното окачване и предните гуми
Тъй като колата(поне моята) няма тракшън, доста често се случва да превърта гуми на мокро повече от обичайното, макар да съм с хубави гуми.
Единствено може да направи проблем с дюзите, ако са тръгнали да си заминават, защото се предполага, че сега пуска повече нафта и съответно доста по-бързо пресушава рейката, ако дюзите връщат повечко обратна нафта. Аз рециклирах дюзите и колата от към вървене и работа на двигателя е пушка.
ПП. Забравих да спомена, че пуши значително повече при само градско каране.

Единствено може да направи проблем с дюзите, ако са тръгнали да си заминават, защото се предполага, че сега пуска повече нафта и съответно доста по-бързо пресушава рейката, ако дюзите връщат повечко обратна нафта. Аз рециклирах дюзите и колата от към вървене и работа на двигателя е пушка.
ПП. Забравих да спомена, че пуши значително повече при само градско каране.