ескорт 92"кабрио 2.9 24V 4X4.....
- 2.9
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2006, 19:09
- Модел на автомобила: Scorpio2.9 24V COSWORTH Ghia,Scorpio 2.9 12V Ghia;Еscort XR3i 1.8 16V cabriolet
- Status: Извън линия
Re: ескорт 92"кабрио 2.9 24V 4X4.....
За моя радост други щети нямаше минах с едни биелни лагери и въпросните водачи като част от тях си направих сам +някой други чарколя..

на струга една шина за маслото -тъкмо място за малко датчици за темп. иналягане на маслото в случая от ауди +един инструмент за аматьорско о-ринговане..

на шлайфа освежаване на главите..

и свежаване на маховика от 2.9 4х4 мк1..

Гордея се с това че всичко освен направата на задния кардан е минало през ръцете ми-от разглобяване сглобяване през рязане заваряване до работа на машини и т.н.пък бъдещето ще покаже дали решенията ми и изпълнението им са били правилни
Следва тотално почистване на маслените пътища и хидравличните повдигачи въобще на всичко както си му е реда и започвам сглобяване...

Съединителят е стандартен за 2.9 4х4 скоростната кутия е от старите за Скорпио 4х4 чугунена..

Въпросното о-ринговане за да държат гарнитурите на по-голям зор..

и хайде в коша...

Маслено охлаждане с термостат всичко от ланчия турбо..

и финал...

И така мотора и скоростите са на място но...няма задвижване...няма инсталация,генерация, резервоар и още много неща....Е нямаше де но за това друг път
на струга една шина за маслото -тъкмо място за малко датчици за темп. иналягане на маслото в случая от ауди +един инструмент за аматьорско о-ринговане..
на шлайфа освежаване на главите..
и свежаване на маховика от 2.9 4х4 мк1..
Гордея се с това че всичко освен направата на задния кардан е минало през ръцете ми-от разглобяване сглобяване през рязане заваряване до работа на машини и т.н.пък бъдещето ще покаже дали решенията ми и изпълнението им са били правилни
Следва тотално почистване на маслените пътища и хидравличните повдигачи въобще на всичко както си му е реда и започвам сглобяване...
Съединителят е стандартен за 2.9 4х4 скоростната кутия е от старите за Скорпио 4х4 чугунена..
Въпросното о-ринговане за да държат гарнитурите на по-голям зор..
и хайде в коша...
Маслено охлаждане с термостат всичко от ланчия турбо..

и финал...
И така мотора и скоростите са на място но...няма задвижване...няма инсталация,генерация, резервоар и още много неща....Е нямаше де но за това друг път

-
- потребител
- Регистриран: 22 сеп 2005, 03:47
- Модел на автомобила: sofiq
БРАВО човек, възхищавам ти се на старанието, уменията и ентусиазма ти!!!
- 2.9
- потребител
- Модел на автомобила: Scorpio2.9 24V COSWORTH Ghia,Scorpio 2.9 12V Ghia;Еscort XR3i 1.8 16V cabriolet
хайде да опиша и задницата..-задния мост идва от сиера 2.0 дифа с полуоските и амортисьорите са от скорпио 4х4 шенкелите главините спирачните апарати и дискове са от скорпио мк2 24V пружините са от сиера комби жилото за ръчна си е от ескорта които си беше с дисковии отзад.кардана е от скорпио 4х4 скъсен със 180мм.
оригиналният резервоар отпадна тъй като се пречкаше на кардана.моста от сиера не пасна никак тъй като точките му за захват към купе попадат в нищото между двата рога.мои приятел сътвори на solid works една междинна структура която да спаси положението но която обаче не съм снимал.ауспуха е от 64 тръба с резонансно гърне която свързва 2х53 от колекторите под ск.кутия и преди задния мост пак на две с по едно стоково за 2.9 гърне.резервоар направех нов за съжаление от черно около 38л.за отзад при бронята.бенз помпа от скорпио 24V нивомер от ескорта.легенчето за резервна гума си отиде.

[imghttps://lh3.googleusercontent.com/-9uySmegcGVo/UvYpk_X0UzI/AAAAAAAAAMg/75iyfwFVK6Q/w668-h501-no/CAM00102.jpg[/img]

резервоара

шлайфче на задните дискове

и това е..

оригиналният резервоар отпадна тъй като се пречкаше на кардана.моста от сиера не пасна никак тъй като точките му за захват към купе попадат в нищото между двата рога.мои приятел сътвори на solid works една междинна структура която да спаси положението но която обаче не съм снимал.ауспуха е от 64 тръба с резонансно гърне която свързва 2х53 от колекторите под ск.кутия и преди задния мост пак на две с по едно стоково за 2.9 гърне.резервоар направех нов за съжаление от черно около 38л.за отзад при бронята.бенз помпа от скорпио 24V нивомер от ескорта.легенчето за резервна гума си отиде.

[imghttps://lh3.googleusercontent.com/-9uySmegcGVo/UvYpk_X0UzI/AAAAAAAAAMg/75iyfwFVK6Q/w668-h501-no/CAM00102.jpg[/img]

резервоара

шлайфче на задните дискове

и това е..

- 2.9
- потребител
и вече нещо по съвременно...

лудницата с която в момента се занимавам-еку от 24V,АБС инсталация от мк1 4х4,табло с уреди от мк2 2.9 12V...допълнителни уреди от ауди.

лудницата с която в момента се занимавам-еку от 24V,АБС инсталация от мк1 4х4,табло с уреди от мк2 2.9 12V...допълнителни уреди от ауди.
- mclsdreal
- потребител
- Регистриран: 01 май 2009, 20:44
- Модел на автомобила: Мондео 1.8TD-2000, Джия

Записвам се въпреки, че не си писал скоро....
I`m sorry.. I can`t be perfect... !!
- koinov_bg
- потребител
- Регистриран: 24 дек 2009, 10:39
- Модел на автомобила: Форд Сиера мк1 2.0 115к.с
Това чудо на иженерната мисъл въри ли ?
П.с. знам че върви даже и го карах чувството е неуписуем кеф.

П.с. знам че върви даже и го карах чувството е неуписуем кеф.

По добре мъртъв,но пич от колкото жив,но педал 

-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 17:50
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1 Turnier 1.6 16v, Ford Focus MK2 1.6 16v Ti-VCT
Може ли малко снимки от този проект, в движение ли още, как изглежда??? 

- disc
- потребител
- Регистриран: 07 мар 2005, 22:43
- Модел на автомобила: Orion 1.8 16V Turbo, Fiesta 2.0 16V, Focus 2.0 16V
- Контакти:
Верно ли??? Дайте снимки де...
Of all the things I've lost
I miss my mind the most
I miss my mind the most
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- 2.9
- потребител
Леле от кога не съм влизал във форуми.. Особено в този.
Да франки се движеше успешно две години и половина. От месец е болен нещо, но имам ядове с другия си 2.9 cosworth така че си чака ред.