17-ки от Скорпио на Мондео!
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
- Status: Извън линия
17-ки от Скорпио на Мондео!
Харесват ли ви тея джанти от Скорпио и добре ли стоят на Мондеото? Аз лично харесвам това че са много широки - 8J
и могат да се обуят с гуми от 225 отпред до 245 отзад! Има вероятност скоро да сложа такива на моето Мондео.....

- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
Re: 17-ки от Скорпио на Мондео!
Скорпио не е ли с 5 дупки?
- didon80
- потребител
Скорпио 1 е с 5, а втората серия е с 4 точно като на Мондео 1 и 2. Замяната е едно към едно, няма нужда от приспособяване......
- tisho_tbk
- потребител
- Регистриран: 25 фев 2007, 18:07
- Модел на автомобила: Mondeo'2009 2L TDCI 103kw
- Контакти:
а 8J не е ли много. възможно да е да допира някъде, иначе ми харесват
- didon80
- потребител
Утре ще разбера, но всичко си зависи с какви гуми ще се обуят джантите! Не случайно сложих тея снимки. Явно че може..... 

- _Stenli_.
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2008, 23:22
- Модел на автомобила: mondeo
Джантите къртят от всякъде,като ги сложиш на мондеото качи снимки,и аз търся такива от бая време ама все не намирам читави. 

- didon80
- потребител
Днес направих бартера и вече звяра спринтира със 17-ки. Предните гуми са летни - Fulda Carat Exelero 225/45/ZR17 - 2006 г., а задните са зимни - Kleber Krisalp HP 235/45/R17 - 2006 г. Има още доста хляб в тях, макар да не са с много дълбок грайфер. Нямам проблеми с размерите им до тоя момент - не опират никъде. Може би ако се сложат нови гуми предните при пълен завой ще докоснат в крайно положение желязото на бронята, тъй като сега минават на милиметри....
Опасявах се че заради ниския профил на гумите возията ще стане по-твърда, но съм много приятно изненадан - колата се кара много по-комфортно, няма смисъл да коментирам колко по-стабилно стъпва на пътя с тия гуми, с две думи... доволен съм
Ето и как стоят на колата.
Да добавя и това че ширината на джантите не е 8J, а 7.5J
Така беше писал продавача, но явно се е объркал, на джантата пише 7.5
При пълен завой в движение се чува триене от гумите в железата на предната броня! От начало се бях заблудил че минава на мм, тъй като на място колкото и да завъртиш волана докрай не опират.... Намерих твърде лесно решение на проблема - смених болтовете с по-дълги и подложих по 2 гайки за да отдалеча желязото от гумата...
Просто но ефективно
Опасявах се че заради ниския профил на гумите возията ще стане по-твърда, но съм много приятно изненадан - колата се кара много по-комфортно, няма смисъл да коментирам колко по-стабилно стъпва на пътя с тия гуми, с две думи... доволен съм
Ето и как стоят на колата.

Да добавя и това че ширината на джантите не е 8J, а 7.5J
Така беше писал продавача, но явно се е объркал, на джантата пише 7.5
При пълен завой в движение се чува триене от гумите в железата на предната броня! От начало се бях заблудил че минава на мм, тъй като на място колкото и да завъртиш волана докрай не опират.... Намерих твърде лесно решение на проблема - смених болтовете с по-дълги и подложих по 2 гайки за да отдалеча желязото от гумата...
Просто но ефективно
-
- потребител
- Регистриран: 13 дек 2008, 14:19
- Модел на автомобила: Фокус седан 1.6TDCI 07г.
Колеги,някой може ли да ми каже какъв е размера на джантите на фокус след 2005г.Имам намерение да сложа ляти джанти и искам да знам какви размери да търся.Джантите са с 5 дупки.
- isoiso
- потребител
- Регистриран: 08 яну 2007, 19:15
- Модел на автомобила: Mondeo MK2 1.8 zetec 98г
По мои изчисления си вдигнал колата, трябват ти по-ниски гуми. Иначе резултата е много добър 

- didon80
- потребител
Преди с 205/55/16 пак беше толкова вдигната, което си е предимство по нашите улици, а и извън тях....
Инъче разликата сега е в по-добрата визия, по-голяма стабилност, но задните гуми ще ги сменя с по-малки, като предните на 225/45, понеже идват малко големи и има опасност да опрат в калника при натоварване на колата и минаване през неравности с несъобразена скорост!

Инъче разликата сега е в по-добрата визия, по-голяма стабилност, но задните гуми ще ги сменя с по-малки, като предните на 225/45, понеже идват малко големи и има опасност да опрат в калника при натоварване на колата и минаване през неравности с несъобразена скорост!