Говорителите на вратите на FORD fiesta MK4 1999та
-
- потребител
- Регистриран: 02 май 2007, 19:21
- Модел на автомобила: Нямам :D
- Контакти:
- Status: Извън линия
Говорителите на вратите на FORD fiesta MK4 1999та
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Искам да ви попитам,как да махна оригиналните говорители на предните врати. (май трябва да се разглобят вратите) трудно ли е ? и да ви попитам може ли да се сложат някакви по-качествни на тяхното място (оригиналните са страшни батали) и ако някой го е правил моля да даде някоя полезна идея,не се гоин мощност а по-качествен звук,Благодаря!
Искам да ви попитам,как да махна оригиналните говорители на предните врати. (май трябва да се разглобят вратите) трудно ли е ? и да ви попитам може ли да се сложат някакви по-качествни на тяхното място (оригиналните са страшни батали) и ако някой го е правил моля да даде някоя полезна идея,не се гоин мощност а по-качествен звук,Благодаря!
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Трябва да свалиш кората а не да разглобиш вратата.
Имаш види в дръжката за затваряне, в гнездото на ръкохватката за отваряне, отстрани от към механизма задържащ вратата затворена и на джоба доло. Тази на джоба можеш и да не я отвиваш но ти си я отвии.
След като си отвил, 4-те види почваш да дърпаш кората да я отлепваш от вртатата. Почва се от доло. Освобождаваш 1-ви най-долните щипки които са 3 и след това по-нагоре от 2-те страни имаш по още 1. Като освободиш щипките надигаш кората нагоре като леко ще трябва да я завъртиш в посока обратна на часовниковата стрелка за да я измъкнеш из под тригълничето в ъгълна джама.
Твърде вероятно е да счупиш щипка (при мен се чупят всички) затова се подготви с едно лепило Super BOND, много ме кефи как лепи
Изваждаш счупените щипки, лепиш ги по местата им и тогава се заемаш с говорителя, за да има време лепило малко да стегне, защото щипките се връщат по местата с удар.
Говорителя е супер особен. Имам го тука но и да ти го снимам няма да разбереш нищо от снимката.
Отворите за закрепване са на трапец. От де ще дириш друг с такова закрепване не те знам.
Моя десния съм го сменил с друг пак от форд но с друго закрепване като съм го хванал предварително на една мрежа (предпазна решетка от елипса говорител) от там нататък си винтиш видите където ти е кеф по мрежата
Внимавай какво купуваш защото трябва да съобразиш и джама като слиза да не опира в говорителя.
Всъщност какво им е на оригиналните? На мен си ми харесват.
Ае успех!
И пиши кви си ги свършил.
Имаш види в дръжката за затваряне, в гнездото на ръкохватката за отваряне, отстрани от към механизма задържащ вратата затворена и на джоба доло. Тази на джоба можеш и да не я отвиваш но ти си я отвии.
След като си отвил, 4-те види почваш да дърпаш кората да я отлепваш от вртатата. Почва се от доло. Освобождаваш 1-ви най-долните щипки които са 3 и след това по-нагоре от 2-те страни имаш по още 1. Като освободиш щипките надигаш кората нагоре като леко ще трябва да я завъртиш в посока обратна на часовниковата стрелка за да я измъкнеш из под тригълничето в ъгълна джама.
Твърде вероятно е да счупиш щипка (при мен се чупят всички) затова се подготви с едно лепило Super BOND, много ме кефи как лепи

Говорителя е супер особен. Имам го тука но и да ти го снимам няма да разбереш нищо от снимката.
Отворите за закрепване са на трапец. От де ще дириш друг с такова закрепване не те знам.
Моя десния съм го сменил с друг пак от форд но с друго закрепване като съм го хванал предварително на една мрежа (предпазна решетка от елипса говорител) от там нататък си винтиш видите където ти е кеф по мрежата

Внимавай какво купуваш защото трябва да съобразиш и джама като слиза да не опира в говорителя.
Ае успех!
Последна промяна от paci на 06 яну 2008, 01:04, променено общо 1 път.
- ivoled
- потребител
- Регистриран: 11 мар 2007, 23:39
- Модел на автомобила: Фиеста 98(вече не), Орион 91 и ЛАЧИЯ ДОГАН
Това дет ти го е писал паци е верно без последния абзац.В смисъл влизат си и нормални говорители без проблем няма ко' да се плашиш за конуси,наклони и темподобни.Един нормален говорител 10санта си влиза спокоино там,а с малко въртене на говорителя и пробиване на нови дупки в тенекето в лизат и 13-ки.paci написа:Трябва да свалиш кората а не да разглобиш вратата.
След като си отвил, 4-те види почваш да дърпаш кората да я отлепваш от вртатата. Почва се от доло. Освобождаваш 1-ви най-долните щипки които са 3 и след това по-нагоре от 2-те страни имаш по още 2. Като освободиш щипките надигаш кората нагоре като леко ще трябва да я завъртиш в посока обратна на часовниковата стрелка за да я измъкнеш из под тригълничето в ъгълна джама.
Твърде вероятно е да счупиш щипка (при мен се чупят всички) затова се подготви с едно лепило Super BOND, много ме кефи как лепиИзваждаш счупените щипки, лепиш ги по местата им и тогава се заемаш с говорителя, за да има време лепило малко да стегне, защото щипките се връщат по местата с удар.
Ае успех!
П.П
имай едно на ум като затягаш видата която е вджоба долу,че аз я сколасах мойта натегнах ама мъжката и се отчесна дъното на гнездото явно там пластмасата е по-крехка.Аре поздрави и кажи после станало ли е.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Беше блокирана мембраната и го даваше като високочестотен говорител.
Явно вратата е блъскана защото блокажа на мембраната идвал от разместен магнит.
Виждаш, че шасито е пластмасово (може и да не се вижда от тези прекрасни снимки
)
Давах го на майстор но той не успя да се справи. Говорителя почна много дразнещо да "пърди". Скарахме се и ми върна парите а аз си намерих подарък от друг Форд и малко зор но го монтирах.
Обаче пък като разглобявах там ма грам не видях да има намеса от изправяне на вратата. Друга врата ли са сложили и са я оборудвали със старите неща незнам. А може просто да си е бил паянтов и с тва пластмасово шаси от отваряне и затваряне на врата да се е разцентровал.
"Снимките" са ужасни
П.С.
Няма илюзия на ъглите заради переспективата на снимките. Нещата са си така както ги виждате. Фронталната част е под наклон и отворите за закрепване са на трапец
Явно вратата е блъскана защото блокажа на мембраната идвал от разместен магнит.
Виждаш, че шасито е пластмасово (може и да не се вижда от тези прекрасни снимки

Давах го на майстор но той не успя да се справи. Говорителя почна много дразнещо да "пърди". Скарахме се и ми върна парите а аз си намерих подарък от друг Форд и малко зор но го монтирах.
Обаче пък като разглобявах там ма грам не видях да има намеса от изправяне на вратата. Друга врата ли са сложили и са я оборудвали със старите неща незнам. А може просто да си е бил паянтов и с тва пластмасово шаси от отваряне и затваряне на врата да се е разцентровал.
"Снимките" са ужасни

П.С.
Няма илюзия на ъглите заради переспективата на снимките. Нещата са си така както ги виждате. Фронталната част е под наклон и отворите за закрепване са на трапец
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
- Kocko
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
- Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J - Местоположение: София
Така е... като караш японски коли 
Дошло му е времето, кво се панираш и ти.
Нали си е добре колицата.
Но говорителя е нормален, само монтажа му е под малък ъгъл, заради пластмасовото тяло.
Нали ти дават нови метални щифтчета, с които да се хванат aftermarket говорителите.
Дупчиш нови 4 дупчици и монтираш
Нали не се вижда отвън. Моите предни говорители не са със стандартен размер. Малко по-големи са. Marny, чешки хартиени басове. Едва ли ще е проблем да сложиш каквито си поискаш със същия диаметър. Голяма работа че фабричните били с трапецовидни дупки 

Дошло му е времето, кво се панираш и ти.

Но говорителя е нормален, само монтажа му е под малък ъгъл, заради пластмасовото тяло.
Нали ти дават нови метални щифтчета, с които да се хванат aftermarket говорителите.
Дупчиш нови 4 дупчици и монтираш