Говорителите на вратите на FORD fiesta MK4 1999та

Отговори
madboy128
потребител
потребител
Регистриран: 02 май 2007, 19:21
Модел на автомобила: Нямам :D
Контакти:
Status: Извън линия

Говорителите на вратите на FORD fiesta MK4 1999та

Мнение от madboy128 » 05 яну 2008, 11:36

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!
Искам да ви попитам,как да махна оригиналните говорители на предните врати. (май трябва да се разглобят вратите) трудно ли е ? и да ви попитам може ли да се сложат някакви по-качествни на тяхното място (оригиналните са страшни батали) и ако някой го е правил моля да даде някоя полезна идея,не се гоин мощност а по-качествен звук,Благодаря!

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 05 яну 2008, 15:32

Трябва да свалиш кората а не да разглобиш вратата.
Имаш види в дръжката за затваряне, в гнездото на ръкохватката за отваряне, отстрани от към механизма задържащ вратата затворена и на джоба доло. Тази на джоба можеш и да не я отвиваш но ти си я отвии.
След като си отвил, 4-те види почваш да дърпаш кората да я отлепваш от вртатата. Почва се от доло. Освобождаваш 1-ви най-долните щипки които са 3 и след това по-нагоре от 2-те страни имаш по още 1. Като освободиш щипките надигаш кората нагоре като леко ще трябва да я завъртиш в посока обратна на часовниковата стрелка за да я измъкнеш из под тригълничето в ъгълна джама.
Твърде вероятно е да счупиш щипка (при мен се чупят всички) затова се подготви с едно лепило Super BOND, много ме кефи как лепи :) Изваждаш счупените щипки, лепиш ги по местата им и тогава се заемаш с говорителя, за да има време лепило малко да стегне, защото щипките се връщат по местата с удар.

Говорителя е супер особен. Имам го тука но и да ти го снимам няма да разбереш нищо от снимката.
Отворите за закрепване са на трапец. От де ще дириш друг с такова закрепване не те знам.
Моя десния съм го сменил с друг пак от форд но с друго закрепване като съм го хванал предварително на една мрежа (предпазна решетка от елипса говорител) от там нататък си винтиш видите където ти е кеф по мрежата :)
Внимавай какво купуваш защото трябва да съобразиш и джама като слиза да не опира в говорителя.
Всъщност какво им е на оригиналните? На мен си ми харесват.

Ае успех!
И пиши кви си ги свършил.
Последна промяна от paci на 06 яну 2008, 01:04, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ivoled
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2007, 23:39
Модел на автомобила: Фиеста 98(вече не), Орион 91 и ЛАЧИЯ ДОГАН

Мнение от ivoled » 05 яну 2008, 16:30

paci написа:Трябва да свалиш кората а не да разглобиш вратата.
Имаш види в дръжката за затваряне, в гнездото на ръкохватката за отваряне, отстрани от към механизма задържащ вратата затворена и на джоба доло. Тази на джоба можеш и да не я отвиваш но ти си я отвии.
След като си отвил, 4-те види почваш да дърпаш кората да я отлепваш от вртатата. Почва се от доло. Освобождаваш 1-ви най-долните щипки които са 3 и след това по-нагоре от 2-те страни имаш по още 2. Като освободиш щипките надигаш кората нагоре като леко ще трябва да я завъртиш в посока обратна на часовниковата стрелка за да я измъкнеш из под тригълничето в ъгълна джама.
Твърде вероятно е да счупиш щипка (при мен се чупят всички) затова се подготви с едно лепило Super BOND, много ме кефи как лепи :) Изваждаш счупените щипки, лепиш ги по местата им и тогава се заемаш с говорителя, за да има време лепило малко да стегне, защото щипките се връщат по местата с удар.

Говорителя е супер особен. Имам го тука но и да ти го снимам няма да разбереш нищо от снимката.
Отворите за закрепване са на трапец. От де ще дириш друг с такова закрепване не те знам.
Моя десния съм го сменил с друг пак от форд но с друго закрепване като съм го хванал предварително на една мрежа (предпазна решетка от елипса говорител) от там нататък си винтиш видите където ти е кеф по мрежата :)
Внимавай какво купуваш защото трябва да съобразиш и джама като слиза да не опира в говорителя.
Всъщност какво им е на оригиналните? На мен си ми харесват.

Ае успех!
И пиши кви си ги свършил.
Това дет ти го е писал паци е верно без последния абзац.В смисъл влизат си и нормални говорители без проблем няма ко' да се плашиш за конуси,наклони и темподобни.Един нормален говорител 10санта си влиза спокоино там,а с малко въртене на говорителя и пробиване на нови дупки в тенекето в лизат и 13-ки.

П.П
имай едно на ум като затягаш видата която е вджоба долу,че аз я сколасах мойта натегнах ама мъжката и се отчесна дъното на гнездото явно там пластмасата е по-крехка.Аре поздрави и кажи после станало ли е.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Регистриран: 01 дек 2005, 23:28
Модел на автомобила: Ford Orion MK5
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 06 яну 2008, 19:48

Paci - Трошачката ;)

Вандал :P
Я пусни една снимка на този говорител, че ми стана интересно джапанките какво са омазали по колицата.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
paci
Модератор
Модератор
Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня

Мнение от paci » 06 яну 2008, 20:22

Беше блокирана мембраната и го даваше като високочестотен говорител.
Явно вратата е блъскана защото блокажа на мембраната идвал от разместен магнит.
Виждаш, че шасито е пластмасово (може и да не се вижда от тези прекрасни снимки :) )
Давах го на майстор но той не успя да се справи. Говорителя почна много дразнещо да "пърди". Скарахме се и ми върна парите а аз си намерих подарък от друг Форд и малко зор но го монтирах.
Обаче пък като разглобявах там ма грам не видях да има намеса от изправяне на вратата. Друга врата ли са сложили и са я оборудвали със старите неща незнам. А може просто да си е бил паянтов и с тва пластмасово шаси от отваряне и затваряне на врата да се е разцентровал.
"Снимките" са ужасни :(

П.С.
Няма илюзия на ъглите заради переспективата на снимките. Нещата са си така както ги виждате. Фронталната част е под наклон и отворите за закрепване са на трапец
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 06 яну 2008, 21:00

Така е... като караш японски коли :P
Дошло му е времето, кво се панираш и ти. :) Нали си е добре колицата.

Но говорителя е нормален, само монтажа му е под малък ъгъл, заради пластмасовото тяло.
Нали ти дават нови метални щифтчета, с които да се хванат aftermarket говорителите.

Дупчиш нови 4 дупчици и монтираш :) Нали не се вижда отвън. Моите предни говорители не са със стандартен размер. Малко по-големи са. Marny, чешки хартиени басове. Едва ли ще е проблем да сложиш каквито си поискаш със същия диаметър. Голяма работа че фабричните били с трапецовидни дупки ;)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 07 яну 2008, 15:34

Едно предложение за монтаж на нови говорители - изтръгвате мембраната и магнита на стария, като оставяте шасито. По желание може да се изреже и долната му част. Отгоре навирате нов говорител и го хващате към шасито. Монтирате обратно на вратата, като си ползвате оригиналните дупки.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 07 яну 2008, 15:57

И звукът се доближава до качество на телефонна слушалка ;)
Аз не бих го направил!

Мноо играчка за нулев резултат.
Изображение Изображение

Потребителски аватар
debug
потребител
потребител
Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.

Мнение от debug » 07 яну 2008, 16:07

Ако сложиш телефонна слушалка вместо говорител, ще звучи като такава :P Просто ползваш старото шаси като адаптор (ринг). :idea:
Пробвал ли си такъв вариант? Аз - да.
"Играчката" при пластмасово шаси е максимум 15-20 минути, освен ако ръцете не са ти в г..а.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Kocko
потребител
потребител
Mercedes CLK W209
Seat Ibiza J

Мнение от Kocko » 07 яну 2008, 16:19