7инча ТФТ + двд +мондео=fun :) завършен проект
- FordSierra1.6L
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2005, 22:11
- Модел на автомобила: Ford mondeo MK2 2.5 V6 "ST"
- Status: Извън линия
7инча ТФТ + двд +мондео=fun :) завършен проект
Писна ми заводската музика,на която слушах само радио,след като научих всички станции на изуст и песни реших малко да се поглезя....Купих си 7 инча тфт което ще вградя в таблото на мястото на заводското касетофонче,лошото е ,че трябваше да премахна копчетата които са под касетофона,тоест то беше 1 само за системата против боксуване(с нея без нея все тая
)....отрязах дупката за стойката ,пасна идеално,захванах я отвътре да не вземе да изпадне някаде и утре ще я китна и боядисам за да стане едно цяло.....на мястото на запалката и пепелника ще се монтира ДВД което ще е пионеер с слот за флаш и мемори карта ,има си и дистанционно което улеснява цялата процедура с работата с двд,защото мястото не позволява много ровичката заради лоста....ето малко снимки как изглежда таблото,как е разглобено и как стои монитора,утре другиден ще кача снимки и вече с двд-то и монтирано .........Някой ще каже ,че развалям хубавата музика....е може и така да е но мен не ми харесва
А пък и може някой да му хареса как става и да вземе идея 

Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Последна промяна от FordSierra1.6L на 19 фев 2009, 10:19, променено общо 1 път.
- didon80
- потребител
- Регистриран: 19 ное 2007, 20:38
- Модел на автомобила: Мондео МК3 GHIA X 2.2 TDCI 2005г.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 74#p545238 - Местоположение: Сливен
Re: 7инча ТФТ + двд +мондео=fun :)
Добре де, като искаш да имаш ДВД, защо не си купи 2ДИН и да го сложиш на мястото на оригиналния касетофон без да се налага да разваляш таблото?!
Между другото в момента продавам точно такова, но за теб вече е късно........

- FordSierra1.6L
- потребител
да знам ,че има 2 дин ...слагам го това поради 2 причини....по ми харесва така като са отделно и другата е ,че ще ми излезне много евтино ....да късно е но цената ти е доста над тази за която аз ще си сложа монитор и двдdidon80 написа:Добре де, като искаш да имаш ДВД, защо не си купи 2ДИН и да го сложиш на мястото на оригиналния касетофон без да се налага да разваляш таблото?!

-
- потребител
- Регистриран: 15 окт 2008, 20:02
- Модел на автомобила: Volvo V40 2.0 turbo 99" & Ford eskort 1.8 115hp + 97"
- Контакти:
Цената на системата ти е по-ниска от подобна на дабъл дин ,но губиш тъчскрийна :
който е нещо прекрасно
който е нещо прекрасно

- FordSierra1.6L
- потребител
Ето снимки на крайния ефект....на мен ми допада много сигурно защото съм си го правил аз
Не всеки ще го оцени и хареса но всичко е до вкус 

- cenzor
- потребител
- Регистриран: 30 авг 2006, 20:28
- Модел на автомобила: Fiesta MK6 2004 1.3i/70hp
- Контакти:
Re: 7инча ТФТ + двд +мондео=fun :) завършен проект
Сложи по-общ план, за да се види ефекта и не снимай накриво, защото иначе трябва да си въртим главите да го гледаме. ..
- Cougar
- потребител
- Регистриран: 14 яну 2008, 09:34
- Модел на автомобила: Ford Probe GT '93 2.5 V6 EB9003AH, Ford Cougar '00 2.0 16V EB9950AH
cenzor написа:Сложи по-общ план, за да се види ефекта и не снимай накриво, защото иначе трябва да си въртим главите да го гледаме. ..

Иначе евала за проекта, мен лично много ме кефи

Продавам си колата !
- FordSierra1.6L
- потребител
радвам се ,че поне на някой му харесва идеята....изглежда различно и това ми харесва на мен....сега мисля да вградя още едно екранче в сенника да използвам и втория изход за видео на двд
имам и много други замисли но всичко с времето си ....малко по качествени колони мисля да взема ,че тия вече грачат здраво.....

- puh-oreshak
- потребител
- Регистриран: 30 окт 2007, 14:30
- Модел на автомобила: Ford Mondeo'99
Евала, винаги съм харесвал такива иновации, още повече, че и изпълнението изглежда перфектно. А на тъпия бутон не можа ли да му намериш място другаде? А ако сложиш ДВД чейнджър дисплея влиза ли точно в стандартния отвор?
- _Stenli_.
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2008, 23:22
- Модел на автомобила: mondeo
Как си ги захванал отвътре двд-то и екранчето.Иначе е станало много яко даже започвам да се замислям дали това да ми е следващия проект
.Каква е марката на екрана. 

- FordSierra1.6L
- потребител
ми почти перфектно видях 1-2 грешки след боядисването но ще го свалям по натам и ще го оправя....на тъпия бутон го метнах отзад и си е там и сега му мисля място каде да бъде и да изглежда хем добре хем да е удобно....какво разбираш под двд чейнджър ??puh-oreshak написа:Евала, винаги съм харесвал такива иновации, още повече, че и изпълнението изглежда перфектно. А на тъпия бутон не можа ли да му намериш място другаде? А ако сложиш ДВД чейнджър дисплея влиза ли точно в стандартния отвор?

Екранчето има стойка за вграждане която се штраква на 4 щипки...ми няма да сбъркаш ако го направиш така излглежда добре пък и е удобно и различно...марка няма някво никво е ама върши работа....._Stenli_. написа:Как си ги захванал отвътре двд-то и екранчето.Иначе е станало много яко даже започвам да се замислям дали това да ми е следващия проект.Каква е марката на екрана.
ПС:Ето една снимка при китването на стойката понеже се получи леко ръбче и не ми харесваше така и го изравних

- _Stenli_.
- потребител
- Регистриран: 01 авг 2008, 23:22
Значи екрана трябва да е 7 инчов за да пасне точно.А двд плеъра лесно ли се пъха на мястото на пепелника.
-
- потребител
- Регистриран: 21 фев 2009, 23:11
...
edit cossy: Ти пиши на кирилица!!!!
edit cossy: Ти пиши на кирилица!!!!
- FordSierra1.6L
- потребител
Еми да 7 инчов влиза зависи дали има стойка за вграждане....с мерене най-лесно става_Stenli_. написа:Значи екрана трябва да е 7 инчов за да пасне точно.А двд плеъра лесно ли се пъха на мястото на пепелника.

радвам се ,че има още колеги които се радват на такиви промениmiteto79 написа:bratle i az imam mondeo 94 god i az sam go napravil sashtoto s dvd-to i monitora i az go izrqzah i mahnah pepelnika i stana chudesno

-
- потребител
- Регистриран: 23 юни 2007, 11:40
- Модел на автомобила: FORD FOKUS МК1 1,8TDDI
Абсолютно стоков - Местоположение: Стара Загора
Определено и на мен ми харесва повече така,станало е много добре и си стои на мястото а не като на някои други коли кадето си режат доста от таблата та дори и за парното изходите махат,просто си е на мястото. 

- ivailo rachev
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
и на мен страшно много ми хареса
.много добре се е получило.

- FordSierra1.6L
- потребител
мерси колегаvladi tanev написа:Определено и на мен ми харесва повече така,станало е много добре и си стои на мястото а не като на някои други коли кадето си режат доста от таблата та дори и за парното изходите махат,просто си е на мястото.

мерси колега....радвам се ,че ви харесваivailo rachev написа:и на мен страшно много ми хареса.много добре се е получило.

- ivailo rachev
- потребител
- Регистриран: 04 авг 2008, 22:37
- Модел на автомобила: ford scorpio 2,0 89' OHC 77kw/105hp-бивша,fiat bravo 97' 1,6 103++hp
понеже и аз се занимавам с car audio и горе долу съм на ясно с нещата.та направил си го доста стилно и качествено,хареса ми доста. 

-
- потребител
- Регистриран: 27 апр 2008, 13:46
- Модел на автомобила: Ford Fiesta МК3, 1.1, Газ
Доста добре изглежда! Евала!
Аз и аз съм по твоя път тръгнал макар и малко по различно.... взех си същият монитор за 70лв чисто нов от един човек от софия, взех си и един малък Single-Board компютър... размерите му са 170х170х50мм
с директно захранване от 12Волта.... боцваме компютъра видео изхода му към мониторчето, аудио изхода към усилвател или някой стар касетофон за 20лв като усилвател да се ползва, сега ще си купя за 50лв от eBay Touchscreen kit за 7" монитор който е USB и го слагам на екрана отпред да имам и тъчскрийн
компа вместо хард диск ще му сложа CompactFlash карта с преходник за IDE защото хард диск не би оцелял при тея вибрации
.... и те така...
като цяло, монитор = 70лв, компютър го взех за 50лв, тъчскрийн - 50лв , старо касетофонче за усилвател - 20лв (макар че си имам едно ЦД което долу горе бачка ама него ще го подаря на някой :Р). и общо към 190лв идва, РС с мониторче и тъчскрийн (кофтито е че монитора е с доста ниска резолюция 480х234 и аналогови входове само обачееее се преживява, с FreeIce и Centrafuge добре се вижда.
За жалост нямам как да вградя монитора понеже съм с Фиеста МК3 и там хич няма местенце къде да го набутам мониторчето... и ще е някъде външно по всяка вероятност....
Още веднъж браво за чистото изпълнение! Супер е станало!
)))

Аз и аз съм по твоя път тръгнал макар и малко по различно.... взех си същият монитор за 70лв чисто нов от един човек от софия, взех си и един малък Single-Board компютър... размерите му са 170х170х50мм

компа вместо хард диск ще му сложа CompactFlash карта с преходник за IDE защото хард диск не би оцелял при тея вибрации

като цяло, монитор = 70лв, компютър го взех за 50лв, тъчскрийн - 50лв , старо касетофонче за усилвател - 20лв (макар че си имам едно ЦД което долу горе бачка ама него ще го подаря на някой :Р). и общо към 190лв идва, РС с мониторче и тъчскрийн (кофтито е че монитора е с доста ниска резолюция 480х234 и аналогови входове само обачееее се преживява, с FreeIce и Centrafuge добре се вижда.
За жалост нямам как да вградя монитора понеже съм с Фиеста МК3 и там хич няма местенце къде да го набутам мониторчето... и ще е някъде външно по всяка вероятност....
Още веднъж браво за чистото изпълнение! Супер е станало!

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ето ти една идея стига да прежалиш централните въздуховоди: http://www.fiestaturbo.com/featurecars/davew/kiril_nedev написа:За жалост нямам как да вградя монитора понеже съм с Фиеста МК3 и там хич няма местенце къде да го набутам мониторчето... и ще е някъде външно по всяка вероятност....

П.С. Извинявам се на колегата с мондеото, че пиша за Фиеста МК3 в темата му