Управление от волана на нефабрични СД плейъри
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Управление от волана на нефабрични СД плейъри
Няма ли ентусиасти в клуба които да сглобят нещо подобно на това http://www.opelclub-bg.com/forum/index. ... opic=22245 Гледам че и за френските коли като ксаара и ксантия които имат дистанционно или мулти волан, вече си има преходници които си работят доста читаво. Търсих доста неща по темата и разбирам че ако има отделна букса която по принцип трябва да влиза в оригиналното СД или касетофон, ставало доста лесно, но все пак трябва човек който си има понятие от електроника. Ето и при ситроенитие http://www.citroen-bg.net/forum/viewtop ... a&start=15
- debug
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2007, 01:29
- Модел на автомобила: триврат Focus Zetec 2.0 99г; Mazda 626 GC купе 84г.; BMW E36 96г.
- Status: Извън линия
Re: Управление от волана на нефабрични СД плейъри
Интерес има, ама кой да го направи?
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=24137
Пък и както казваш

http://clubford.org/forum/viewtopic.php?f=40&t=24137
Пък и както казваш
ставало доста лесно, но все пак трябва човек който си има понятие от електроника.

- urgan
- Потребител
Ами щом за опел, пежо, ситроен и още каи други марки има не помня, значи трябва и за форд да стане тази джаджа.
- urgan
- Потребител
Днес се обадих на една фирма която поставя аларми и аудио системи, мисля беше в темата която колегата беше дал по горе....та казаха че срещу 60 лева ще могат да направят така че да проработи управлението от волана на СД-то. Но има НО, всичко това го правят само и единствено с пайнер СД плейъри.
- ctpyrap
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2007, 14:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 97 hatchback 1.8 Zetec 16V
Ford Mondeo 2004 2.2 Duratorq TDCi, 155 HP - Status: Извън линия
Колега, дай ми координати на тази фирма понеже аз съм с Pioneer.
-
Да не слагат адаптери? То тогава е елементарно - Plug & Play 

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Абе аз почти съм направил за Сони ама нямам време да го изтествам добре
- urgan
- Потребител
Колега малко бях позабравил тази тема, и сега виждам че има развитие. Ще ги напиша тук координатите но малко по късно.Колега, дай ми координати на тази фирма понеже аз съм с Pioneer.
Не слагат адаптери защото адаптера за форд на как беше марката не помня струва 190лв, а те препояват нещо и слагат някакав модул и така става, поне това ми обесниха.Да не слагат адаптери? То тогава е елементарно - Plug & Play
Това е фирмата на която се обаждах. Един колега с фокус си беше преправил при тях СД-то.
ДЕЛТА АСИСТЪНС СЪРВИС
1000 София
жк.Студентски град
ул.пр.др.Иван Странски 7
Tel: 0888/406176
E-mail: ivo_kill@abv.bg
-
- потребител
- Регистриран: 18 май 2009, 21:59
- Модел на автомобила: VectraB; X20XEV
Споменах го в една друга тема, но го пишаша и тук. От 3 месеца предлагам Адаптор за Ford -> Alpine/JVC, Piooneer и Sony.
Фирмата се намира в София (кв. Лозенец), има дистрибутори в България, изпращам и по Еконт Експрес.
Дистрибуторите, както и вички pdf-и с инструйции са качени тук : Alpine, JVC, Pioneer, Sony Адаптoри за Мулти-Волан, Opel, Renault и Ford !
Скоро ще довърша и фирмената web страница, но все не ми остава време
За Въпроси и Информация, Моля ползвайте july70@mail.bg или 0884 129 600
Фирмата се намира в София (кв. Лозенец), има дистрибутори в България, изпращам и по Еконт Експрес.
Дистрибуторите, както и вички pdf-и с инструйции са качени тук : Alpine, JVC, Pioneer, Sony Адаптoри за Мулти-Волан, Opel, Renault и Ford !
Скоро ще довърша и фирмената web страница, но все не ми остава време

- 21grams
- потребител
- Регистриран: 21 май 2009, 00:18
- Модел на автомобила: Фокус 1.8 tdci 2004г.
За Panasonic ще има ли скоро?VectraB написа:Споменах го в една друга тема, но го пишаша и тук. От 3 месеца предлагам Адаптор за Ford -> Alpine/JVC, Piooneer и Sony.
Скоро ще довърша и фирмената web страница, но все не ми остава време![]()
- ageorgiev
- потребител
- Регистриран: 28 юни 2009, 21:01
- Модел на автомобила: New Ford Focus 1.6 (100 hp) Duratec 5d Loder 1899 Tuning (2009)
- Контакти:
За гамата на Pioneer и Alpine имс специализирани кабели, които позвуляват управлението от волана! Това според мен е много по-доброто решение от вариянта някой да Ви разглабя волана, да прекарва нова инсталация, да мисли нова схема, да бае на колата да тръгне и тем подобни побългарявания 

Loder1899 в BG: http://www.pitlane-bg.com/ageorgiev@hotmail.bg" onclick="window.open(this.href);return false;"

- urgan
- Потребител
Има ама интересувал ли се на каква цена са кабелите. Тези кабели които имаш предвид са пак с подобен интерфейс и модул в тях, както са и тези направени от VectraB. Поне така знам от това което съм чел и питал.За гамата на Pioneer и Alpine имс специализирани кабели, които позвуляват управлението от волана
- ageorgiev
- потребител
- Модел на автомобила: New Ford Focus 1.6 (100 hp) Duratec 5d Loder 1899 Tuning (2009)
- Контакти:
Цените са между 30 и 80 лв.urgan написа:Има ама интересувал ли се на каква цена са кабелите. Тези кабели които имаш предвид са пак с подобен интерфейс и модул в тях, както са и тези направени от VectraB. Поне така знам от това което съм чел и питал.За гамата на Pioneer и Alpine имс специализирани кабели, които позвуляват управлението от волана
Loder1899 в BG: http://www.pitlane-bg.com/ageorgiev@hotmail.bg" onclick="window.open(this.href);return false;"

- urgan
- Потребител
Бях питал точно за Alpine и ми казаха цена 190 лева за адаптера. Къде ги има за тази цена че ми стана интересно
- ageorgiev
- потребител
- Контакти:
urgan написа:Бях питал точно за Alpine и ми казаха цена 190 лева за адаптера. Къде ги има за тази цена че ми стана интересно
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=853" onclick="window.open(this.href);return false;
Нали за Opel Vectra питаше...

- urgan
- Потребител
Колегата VectraB от опел форума предлага мисля точно същите, мисля и за опел и рено не съм сигурен не ми се търси темата в опелклуба, но той ги е конструирал. Тези за които бях питал са някви си оригинални на пайнер и алпайн, а това което показваш е правено по техен модел. Доскоро нямаше за форд но вече има, затова бях писал къде преправят инсталацията и в кой сервиз го правят. Също съм на мнения че не трябва да се преправя нищо по фабричното окабеляване.
Не съм питал за вектра, бъркаш се с ника на човека който предлага адаптора.
А темата в опел клуба е малко по надоло в темата можеш да разгледаш и там
Не съм питал за вектра, бъркаш се с ника на човека който предлага адаптора.
А темата в опел клуба е малко по надоло в темата можеш да разгледаш и там

-
- потребител
Колега ageorgiev, тези Адаптори ги правя лично Аз. А колегите от Авал са Дистрибутори на моите адаптори, при това много точни и сериозни хораageorgiev написа:urgan написа:Бях питал точно за Alpine и ми казаха цена 190 лева за адаптера. Къде ги има за тази цена че ми стана интересно
http://www.aval-bg.com/catalog/display_ ... yle_id=853" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
Нали за Opel Vectra питаше...

Който има интерес, може просто да последва линка в подписа ми и ще прочете всичко

В случая няма никакво "побългаряване","баене", рязане на кабели и преправяне на оригиналната инсталацията на Автомобила. Това нещо за мен е недупостимо по принцип.
А това че са наше, Българско производство, в случая е само в плюс ...
Адапторите са с гаранция 2 години, но спокойно мога да кажа, че е доживотна.
- nikecat
- потребител
- Регистриран: 16 юли 2007, 12:51
- Модел на автомобила: Форд Фокус II 2.0TDCi
- Контакти:
Тези адаптори са за определени модели плейъри. Аз много ги разглеждах и има различни адаптори за различните модели плейъри дори от една марка. Аз съм с Alpine и доста време чаках да ми доставят и цената беше над 150лв, но се ядосах за многото чакане и мой познат ми вгради дистанционното в джойстика на волана на колата и ми сложи окото от дистанционното да гледа към плейра без да се забелязва нищо и втора година нямам забележки. Струваше ми 50лв за монтаж и едно най-обикновено дистанционно.
-
- потребител
Адапторите за Opel/Ford са 3 модела, за 4 марки. До няколко дена същите адаптори ще работят и за Mazda ...
1. JVC/Alpine, адаптора сам разпознава марката.
2. Pioneer
3. Sony
И това с вграждането става, но не знам как точно го е вградил, само платката и е ползвал бутоните на Форд или ... Има варианти.
В зависимост от това вероятно има някои недостатъци.
1. Най обикновеното Infrared дистанционно, ако го нямаш доставено и платено с плеара струва около 50лв. Тоест 50+50=100лв.
2. Колко функции имаш ? 5, колкото са бутоните на Ford джойстика, или всички, които поддържат моите адаптори, дистанционното RUE-4202 и съответно входа на Alpine
3. Съответно, колко лесно ще се възстанови оригиналната инсталация и Плеар, ако е необходимо. Например при продажба на Автомобила, някои колеги го правят. Вчера един колега със служебен Focus 2006г., държеше точно на това и причините бяха напълно логични и обосновани.
Мисля че цената от 55лв. + 10лв. за монтаж е разумна. Няма чакане, най-много 2-3 дена.
1. JVC/Alpine, адаптора сам разпознава марката.
2. Pioneer
3. Sony
И това с вграждането става, но не знам как точно го е вградил, само платката и е ползвал бутоните на Форд или ... Има варианти.
В зависимост от това вероятно има някои недостатъци.
1. Най обикновеното Infrared дистанционно, ако го нямаш доставено и платено с плеара струва около 50лв. Тоест 50+50=100лв.
2. Колко функции имаш ? 5, колкото са бутоните на Ford джойстика, или всички, които поддържат моите адаптори, дистанционното RUE-4202 и съответно входа на Alpine
3. Съответно, колко лесно ще се възстанови оригиналната инсталация и Плеар, ако е необходимо. Например при продажба на Автомобила, някои колеги го правят. Вчера един колега със служебен Focus 2006г., държеше точно на това и причините бяха напълно логични и обосновани.
Мисля че цената от 55лв. + 10лв. за монтаж е разумна. Няма чакане, най-много 2-3 дена.
Последна промяна от VectraB на 08 дек 2010, 12:13, променено общо 4 пъти.