GPS-дайте съвет
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 17:22
- Модел на автомобила: Форд Фиеста
- Status: Извън линия
GPS-дайте съвет
Здравейте, искам да си купя gps за колата, спрял съм се първо на големината - 5 инча да се вижда-пусти очила.
Дайте съвет ако някой има тази големина. Втори въпрос в България( София) колко го ползвате-като си знаем улуците, мисля, че за Европа е по-належащ,и трето до 200 лв. може ли да се намери с карти за родината и за Европа.
Благодаря за бъдещите компетентни отговори от знаещи съфорумци.

Благодаря за бъдещите компетентни отговори от знаещи съфорумци.

- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
Re: GPS-дайте съвет
важно е какъв софтуер се използва , до колко е добър gps-a.На китайските не е ясно колко време въобще издържат, но пък то кое не е от китай
.аз съм със goclever 4335 , 4 инчов екран и като за тези пари(под 200 лв) съм доволен.Но аз съм му качил друг софтуер IGO 8 , иначе фабричния не ме впечатли много.За България има някои неточности , поне еднопосочните улици не се надявай да ти ги покаже в бургас примерно.Колегите с гармин да кажат как е.Плюс това аз моето "китайче" не съм го "скъсал" от употреба и може би за това е още здраво,gps-a е бавен при студен старт...

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
-
- потребител
Аз не си правя илюзията, че за 200 лв. ще е нещо много читаво,така, че и 300 мога да отделя,но поне да върши работа в Европа. В София сме израснали и ако не я знаем, лошо, макар, че точно старите софиятци не знаем 4 улици на кръст.
а за другите градове-пита се, хората са учтиви, като махнеш Кърджали, дето попаднах ,явно на българи с ниско образование и различна от моята религия и мълчаха като пукели преди време.
.Става въпрос за Европа 

- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Ползвам Garmin Mobile XT на телефона с външен блутуут GPS и съм доволен. В София, която изобщо не познавам като се наложи ме упътва без проблеми.
- Shooter
- потребител
- Регистриран: 01 дек 2007, 12:23
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1.8 TDI 1996 Turnier Ghia
Ford Mondeo нова пръчка комби 2009 - Местоположение: Хасково
Здравей!
Продавам навигации с IGO 8.3.2 карти за цяла европа 2010г.
0898701525 Виж си съобщението
българската карта има навигиране и на най малките градове.
цена 180лв
Продавам навигации с IGO 8.3.2 карти за цяла европа 2010г.
0898701525 Виж си съобщението
българската карта има навигиране и на най малките градове.
цена 180лв
- methodboy
- потребител
- Регистриран: 13 юни 2006, 00:22
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
За България Garmin си мисля че е най-доброто, за европа Tom Tom. IGO е добро решение ако нямаш приемник който си иска негов софтуер. От личен опит с Garmin nuvi 250 и 265 и карта от геотрейд няма място където да съм се оплел и да не ме е изкарал.

- Shooter
- потребител
виж във великия гармин дали има навигиране за любимец симеоновград ивайловград. дали ще те изведе от там

IGO няма проблеми и в малките населени места.

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Е ти ако очакваш да има и малките квартални улички на Любимец просто забрави. Освен ако някой от там не се хване да направи подробна карта и да я прати на Геотрейд. Така е направил колегага Synthez3D от Горна Оряховица и в Garmin има подробна карта на града.Shooter написа:виж във великия гармин дали има навигиране за любимец симеоновград ивайловград. дали ще те изведе от там![]()
![]()
Например в Nokia Maps която върви с последните телефони с вграден GPS за В. Търново има само 2-3 главни улици. А все пак през Търново минава целият трафик София - Варна и се води и туристически град. В събота и неделя е пълно с румънци.
- Shooter
- потребител
Имаш много здраве. картите са на ММСN и са отпреди нова година. Видя ли си великия гармин! Междо другото и той е китайски. Затова и ти казвам че едно китайче с IGO ще направи смешен гармина и по водене и по екстри - и то за по малко от половината цена на гармин. изпробвал съм ги почти всички модели защото ги продавам.DigiPro написа:Е ти ако очакваш да има и малките квартални улички на Любимец просто забрави. Освен ако някой от там не се хване да направи подробна карта и да я прати на Геотрейд. Така е направил колегага Synthez3D от Горна Оряховица и в Garmin има подробна карта на града.Shooter написа:виж във великия гармин дали има навигиране за любимец симеоновград ивайловград. дали ще те изведе от там![]()
![]()
Например в Nokia Maps която върви с последните телефони с вграден GPS за В. Търново има само 2-3 главни улици. А все пак през Търново минава целият трафик София - Варна и се води и туристически град. В събота и неделя е пълно с румънци.
- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Добре колега. Няма да споря с теб. Казах, че на мен Гармина ми върши работа и при това го ползвам на 2 смартфона (SE P990i и Nokia 5230). Тези дето ти ги продаваш са най-добрите и IGO e най-великата програма.Shooter написа:Видя ли си великия гармин! Междо другото и той е китайски. Затова и ти казвам че едно китайче с IGO ще направи смешен гармина и по водене и по екстри - и то за по малко от половината цена на гармин. изпробвал съм ги почти всички модели защото ги продавам.
Между другото и Опел и Мерцедес се произвеждат в Германия и са все немски коли. Може би са с еднакво качество, ако ми разбираш мисълта.
- methodboy
- потребител
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8 D TCI '94 CLX; Mondeo 2.0 DOCH 16V GHIA; Cougar 2.0 DOCH 16V, Jeep Cherokee '99 2.5TD Limited
- Контакти:
Shooter написа:Имаш много здраве. картите са на ММСN и са отпреди нова година. Видя ли си великия гармин! Междо другото и той е китайски. Затова и ти казвам че едно китайче с IGO ще направи смешен гармина и по водене и по екстри - и то за по малко от половината цена на гармин. изпробвал съм ги почти всички модели защото ги продавам.DigiPro написа:Е ти ако очакваш да има и малките квартални улички на Любимец просто забрави. Освен ако някой от там не се хване да направи подробна карта и да я прати на Геотрейд. Така е направил колегага Synthez3D от Горна Оряховица и в Garmin има подробна карта на града.Shooter написа:виж във великия гармин дали има навигиране за любимец симеоновград ивайловград. дали ще те изведе от там![]()
![]()
Така кажи ПРАВЯ СИ РЕКЛАМА. Не можеш да ги продаваш на конкурентни цени и пееш една и съща песен. А моя гармин знае пътеки където рядко се качва автомобил ако успееш да ми кочиш такива на IGO следващото устройсто ще си го купя от теб и ще ти плащам да ми качваш карти, при едно условие обаче. Цената ти да е по ниска от тази на която ще си купя НОВ GARMIN.

- Shooter
- потребител
като си слагам навигация в колата, целта ми не е да ме навигира по козите пътеки в рила с идея да си счупя автомобила, а да ме доведе до адрес и до най-малките населени места. а за отключването, всички ги отключвам. за 180 лв ще си купиш ли свястен гармин с блутут и фм задна камера word exell adobe и т.н? продай и на мен 

- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Те не че са лоши тези екстри, ама за да ги ползваш трябва при всяко влизане в колата да включваш навигатора, а при слизане да го спираш. В града за 2-3 километра няма много смисъл. Тези екстри е най-добре да са вградени в аудио системата на автомобила.Shooter написа:за 180 лв ще си купиш ли свястен гармин с блутут и фм задна камера word exell adobe и т.н? продай и на мен
- alexxx
- потребител
- Регистриран: 13 май 2006, 00:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 1998г.
- Контакти:
Аз за да не изпадам в двоумение съм си качил и IGO и Garmin и ги използвам според ситуацията.На гармин съм с новата карта "OFRM Geotrade TOPO v5.11" и за извън града е незаменима.На IGO-то бях сложил последната ММСN,но въпреки че наистина е много подробна,може да те накара да изпаднеш в нервна криза по време на навигиране.Затова се върнах на Телеатлас,тя е по-постна,но много по-добра работа върши за града.
- methodboy
- потребител
- Контакти:
Всеки от вариантите си има плюсове и минуси, в първия си пост написах кои са според мен. Едно нещо според мен трябва да стане ясно и то е че всичко си има цена. Не може един продукт който си държи цената да я държи просто така, и хората по цял свят не ядат доматите с колчетата. Друг е въпроса за финансовата възможност на всеки. За даден човек в случая решение е мобилен телефон с качени една камара софтуери, за друг устройство предназначено само за дадената цел. Аз специално бих си взел KENWOOD DVD с вградена навигация и една камара други екстри но нямам 1500 лв излишни. И нещо друго имам N95 на който имам GARMIN и не препоръчвам на никой да се мъчи с подобен вариант. Просто няма нищо общо с устройсвото което слагам на прозореца на колата.

- kriki
- потребител
- Регистриран: 18 ное 2008, 00:32
- Модел на автомобила: Mondeo МК2 97г. 1.6 Zetec
Там е истинатаmethodboy написа:Аз специално бих си взел KENWOOD DVD с вградена навигация

-
- потребител
Това с телефона съм съгласен, имам Нокия Е 66 но не е нищо. За колата си трябва поне 5 инчов екран-факт, потвърден от десетки хора,а и новите екрани се развиват-тъч функции,и пр.
- DigiPro
- потребител
- Контакти:
Прав си за по-големият екран. Иначе и двата GSM-a (SE P990i и Nokia 5230) са с тъч скрийн. На мен лично ми трябва GPS навигация 3-4 пъти в годината и нямам излишни пари за отделно устройство.Gatzo написа:Това с телефона съм съгласен, имам Нокия Е 66 но не е нищо. За колата си трябва поне 5 инчов екран-факт, потвърден от десетки хора,а и новите екрани се развиват-тъч функции,и пр.
Скоро си инсталирах на лаптопа Garmin Mobile PC и ето ти навигация на 15 инчов екран. На Fusion-a седалката до шофьора се сгъва напред и става като масичка за лаптоп. Все още обаче не съм тествал реално дали е удобен този вариант.
- alexxx
- потребител
- Регистриран: 13 май 2006, 00:26
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 1998г.
- Контакти:
Пробвал съм го този начин с лаптоп на седалката,и да ти кажа че не си е работа,най-много да се претрепеш.Колкото и да е малък екрана,е 100 пъти по-добре да ти е на стъклото,почти не си отклоняваш погледа от пътя.
-
- потребител
- Регистриран: 03 апр 2008, 21:50
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.4 TDCI
Аз имам Garami Nuvi 200 и съм доволен от него. Пробвал съм го в Русе(основно), Варна, София, В. Търново... Картите на Геотрейд са точни, има леки забележки на места(основно еднопосочни улици). Доста от неточностите бяха отстранени при последния ъпдейт на картата (април 2010).
Не съм използвал друго устройство за да направя сравнение.
Не съм използвал друго устройство за да направя сравнение.