Озвучаване на Мондео МК1, МК2

Отговори
wladco
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 21:39
Модел на автомобила: Ford Mondeo
Status: Извън линия

Озвучаване на Мондео МК1, МК2

Мнение от wladco » 27 юни 2010, 00:02

Привет на всички от форума. Прочетох доста теми и информация за говорители в Мондео МК1 които са идентични и в Мондео МК2. Поради незадоволителния звук в моя автомобил Мондео МК1 от 1996г. Системата е СД-МР3 Алпайн с мощност 4 х 50W , говорителите някакви ментета с които купих колата. Нямам за цел да слагам усилватели туби, съндъци и т.н. а да постигна добро озвучаване. Бил съм в няколко мондеота с монтирани говорители от марките Пайнер, Херц, Сони но звука лично на мен не ми хареса ниските са изкуствено повдигнати и неестествени, средите се губят а високите дразнещи. Поради тази причина съм се насочил издирването на оригинални (фабрични) говорители изградени в пластмасов корпус с леко изнесен магнит в задната част. Ако някой има такива, дори и повредени ще съм благодарен да пише. Темата е отворена и за нови успешни предложения и аудио проекти.

снимки: http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 97657q.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 97435e.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kachi-snimka.info/viewer.php?id= ... 97801l.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

DALeksiev87
потребител
потребител
Регистриран: 24 апр 2010, 19:06
Модел на автомобила: Mondeo

Re: Озвучаване на Мондео МК1, МК2

Мнение от DALeksiev87 » 01 юли 2010, 14:50

здрасти аз си озвучавах мондеото на вратите сложих херц 5-7 скапички са но звука си е много качествен.За хубави баси не може да става дума само с говорители трябва си и бас каса задъл жително.следващата стъпка е по кората да сложиш нещо защото тези от задните врати не се чуват много заради седалките поне отпред де отзад се чуват добре.Аз съм с 8-херца 4 по вратите 4 на кората и една каса пайнер с два усилвателя и 4 пищялки.звука е много добър.Според мен най-добре ще стана с 2 в предните врати и две на кората, отпред 5-7 елипси херц а отзад 6-9 или херц или пайнер и евентуално една касичка.:)

Потребителски аватар
ivan_don4ev
потребител
потребител
Регистриран: 05 апр 2009, 17:19
Модел на автомобила: Focus 1.6 16v и Mondeo 1.8 tdi

Мнение от ivan_don4ev » 01 юли 2010, 15:19

Извинявам се предварително. DALeksiev87 можели да снимаш каде ти са говорителите по вратите и тези на кората че на мен на кората ми пречи тоя механизъм за колана тъй като сам със седан. Благодаря.
Изображение

wladco
потребител
потребител

Задание

Мнение от wladco » 04 юли 2010, 18:26

Благодаря на колегата DALeksiev87 за изчерпателното описание на озвучителната система. Наистина доста труд и средства си хвърлил за сериозен звук. Сега по ред Херц говорителите, които си сложил в предните врати наистина са добри ако говорим за модела HCX 570. Чувал съм и Пайнер, Сони, Кенууд и др. серии над 150лв. копмлекта но звука който възпроизвеждат мен лично не ме удовлетворява. Качественото звучение за мен не се измерва в мощност (Ватове) а в АЧХ, Qts и db. Сравнително добър "БАС" от елепсовидни говорители съм чул от фабричните такива в пластмасов корпус изчислени от производителя. Нямам намерение да режа и преправям кори и ламарини по интериора. Това което одобрявам е поставянето на туба в багажника но за сега не мисля да го правя. Задачата е да се постигне максимално добро звучение от елепсовидните говорители вградени в предните и задните врати. Проекта вече е започнат като за начало само предни говорители във вратите, след три месеца ще направя снимки и споделя впечатления.

ПС: Поради начина на монтаж и ъгъла при задните елепсовидни говорители високите честоти се губят. Предназначението им все пак е да се чуват от пътниците на заднита седалка ;)

DALeksiev87
потребител
потребител

Мнение от DALeksiev87 » 08 юли 2010, 14:18

и аз си търся преходници пласмасови за вратите мисля че с тях ще стане по добър звукът а пък и вратите ми си имат всички изолации така че има смисъл от тези дребни детайли.Относно херца -и намен ми харесаха как звучът не издържат на усилвател но от СД-то стават, вадят много качествен звук особено ниски и среди а пък останалото с едни пищялки се допълва.

wladco
потребител
потребител

Говорители

Мнение от wladco » 05 май 2011, 00:08

След почти едногодишно търсене и обмисляне за озвучаването си намерих няколко комплекта оригинални говорители. Малко разяснение какви са те при Мондео МК1, Има два вида единия модел е пластмасов корпус с хартиена чашка в средата на мембраната този модел се поставя предимно в задните врати с цел възпроизвеждане на по ясни високи честоти. Дргуия модел говорители са пластмасови с изнесен малко назад магнит без хартиена чашка в средата този модел се поставя в предните врати. Още веднъж да подчертая основната идея е да се постигне качествен звук от вградените 4 броя говорители (оригинални или други марки). За Туби, усилватели, преработки, преправене и рязане някъде другаде пишете :!: За да постигна по качествен звук стигнах до варианта за дървени говорители еднакви по размери с оригиналните но цената достигна над 300лв. за чифт *072*
Реших да ремонтирам пластмасовите - оригинални говорители и до няколко седмици ще тествам и разбера резултата.

DALeksiev87
потребител
потребител

Мнение от DALeksiev87 » 15 май 2011, 01:11

разбирам ти целта но мисля, че ако сложи четири херца в вратите и едно качествено плеарче от висок клас мисля че звукът ще е доста качествен.За монтаж на кората има и плюсове и минуси всеки сам си преценява "+" по добре ги чуваш ти отпред а пак и като седне някой от която и да е страна все едно я изклучваш ако е в вратата .минусите всички ги знаем понякога малко грозно седи но пък ако отделиш време и средства става много добре и почти не си личи че е доработвано.ПОЗДРАВИ.

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”