Джойстик на волана...SONY ?
-
- потребител
- Регистриран: 30 сеп 2010, 20:10
- Модел на автомобила: ford mondeo mk2
- Status: Извън линия
Джойстик на волана...SONY ?
Колеги имам мондео МК2 - 97 март GHIA.На волана имам джойстик за управление на касетофона.Купих си Sony CDX-GT444U и исках естествено и джойстика да си бачка към него. Момчетата от магазина където купих касетофона веднага ми предложиха модул SONY специално бил за форд, монтираха го и пак не стана:( Някой може ли да ми каже как ще си осъществя мечтата или това нещо просто ще си стърчи там 

Последна промяна от todorpp на 22 фев 2011, 08:29, променено общо 1 път.
- autobg
- потребител
- Регистриран: 03 авг 2009, 19:45
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 TDCI 2002 с летни жанки
Re: Джойстик на волана...SONY ?
Колега,
Потърси из форума за адаптерите на колегата vectrab -- момчето сам ги произвежда и... работят. Аз сложих на моята баба яга, монтирах си го сам и о, чудо.... сменям песните като Шумахер скорости. Цък тук за повече инфо., а най-добре му пиши или звънни да го питаш дали ще работи с твоя плейър.
Потърси из форума за адаптерите на колегата vectrab -- момчето сам ги произвежда и... работят. Аз сложих на моята баба яга, монтирах си го сам и о, чудо.... сменям песните като Шумахер скорости. Цък тук за повече инфо., а най-добре му пиши или звънни да го питаш дали ще работи с твоя плейър.
-
- потребител
Колега говорих с пича и каза че този модул е за модели на форд от 2000г на горе.Питах може ли да се направи и за моя и каза че не си заслужава за една кола.Някой който се е справил с това ако може да помогне и на мен
Ето снимка на прословутото нящо http://alfa.kachi-snimka.info/images/op ... 7788m.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;

Ето снимка на прословутото нящо http://alfa.kachi-snimka.info/images/op ... 7788m.jpeg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- потребител
- Регистриран: 11 яну 2011, 23:47
- Модел на автомобила: Mondeo
Само заради този джойстик си държа оригиналното радио. Намериш ли някакво решение пиши 

-
- потребител
еми ще пиша ма нещо никой не иска да помага 

- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
Ако имаш вход на радиото за жично дистанционно става, ама този модел май няма такъв вход.
-
- потребител
cd-to e SONY от последните модели и със сигурност има вход за жично дистанционно лично го видях като пробваха модула.
- momo76
- потребител
Ако наистина модела е Sony CDX-GT414U то бъди сигурен че няма. Моето е такова. И е прилично стар модел - от преди 2-3 години. Моето съм го направил с помоща на оригиналното дистанционно тип фафла. Лоста до волана дава контакт на съответните места на платката на фафлата, а диода е изведен под самото радио.
-
- потребител
Приятел касетофона е cdx- gt444u грешката е моя, много се извинявам за заблудата и има вход за жично дистанционно. Хайде никой ли не се е справял с това до сега?:)
-
- потребител
- Регистриран: 27 фев 2011, 19:21
- Модел на автомобила: велосипед
Мисля, че ще мога да направя такъв адаптер, утре ще погледна и ще пиша
-
- потребител
давай приятел много ще съм ти благодарен.Плащам ти каквото трябва:)
-
- потребител
Някой нама ли разрешение на проблема 

-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v
А не си ли се замислял дали може да се закрепи джойстик от Фокус или Мондео МК3.В този случай адаптера ще може да стане,а такъв джойстик лесно може да се намери,само не ми идва на ум как да се монтира механично.
-
- потребител
да ти кажа не съм се замислял.То че ще стане джойстика ще стане, но как ще се закрепи на волана.Двата джойстика са коренно различни
-
- потребител
- Регистриран: 08 мар 2010, 23:16
- Модел на автомобила: Ford Mondeo МК 1-1.8 16v
Мисля,че ще е трудно и аз съм пред отказване от тази екстра.Днес гледах конзолата,която коренно се различава от тази на Фокус и не позволява да се пригоди или поне ще стане грубо и грозно.Ако нещо измислиш свиркай.todorpp написа:да ти кажа не съм се замислял.То че ще стане джойстика ще стане, но как ще се закрепи на волана.Двата джойстика са коренно различни
- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Можеш ли да намериш схема на твоето "лостче" .... На мен ми го направиха управлението от волана да работи с CD Sony GT828. Ако намериш схемата на твоето лостче, аз ще се поразровя къде съм дянал схемите на моето и това което попринцип се слага за Сони .... и ще мислим нещо - няма невъззможни неща
На моето само му смених съпротивленията /струват жълти стотинки/ малко променихме "пътечките" и работата заспа 

- momo76
- потребител
От лостчето излизат 6 кабела, които отиват в една кутиика (само не знам точно къде е сложена). Вътре в кутииката има едни съпротивления, като всяко отговаря за дадена опреация (усилване, намаляне и т.н.). Тези съпротивления се сменят с такива които отговарят за съответните функции на Сонито и си готов.
-
- потребител
За фокус става приятел но за мондео 2 джойстика е с няква матрица вътре и няма да стане.Трябва ми адаптер специално за мк2.След това моделите са по различни и за това става
- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Е тогава по-добре си търси направо оригиналното дистанцинно на Сони-то
Доколкото помня ... тези адаптори се харчеха около 50-тина български пари, а дистанционното за Сонито беше 60-70
Не е голяма разлика, а и с оригиналното дистанционно на Сони ще имаш някоя и друга функция повече. Аз не си взех оригинално, защото фабричното го преправих за има няма 2-3 български пари.
Усех с иниацитивата

Усех с иниацитивата