Проблем с радио - Мондео 2001г./Фокус 2006
-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2009, 23:28
- Модел на автомобила: Focus MK2 Facelift(LV) 2010, Hatchback/5-door, 1.6TDCi 66kW/90hp
- Контакти:
- Status: Извън линия
Проблем с радио - Мондео 2001г./Фокус 2006
Здравейте Колеги!
От доста време имам проблеми с радиото, като проблема се състои в това че района в който живея - Своге не мога да хващам почти никакви станции. Автомобилът ми е Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 2001г. и ползвам стандартния радио-касетофон, с който е оборудван. Ако използвам автоматично търсене приемника намира само Хоризонт. Ако използвам някоя от запаметените станции чувам предимно шум. Ясно е че силата на излъчване при нас е значително по-слаба, но почти съм сигурен, че не може да е толкова зле колкото на моят приемник. Той е оригинален Фордовски и ако се наложи ще напиша и точния модел. Според мен проблема не е в приемника, защото когато купих автомобила преди две години радиото ловеше значително по-добре. Нямам спомени познат или приятел ми каза че съм бил загубил маса на антената. Дали е така или нещо се е разкачило някъде нямам идея. Така или иначе ще се наложи да търся майстор, но преди това ще съм благодарен ако някой по-компетентен от Вас даде идея какво и къде се е случило. Причината да пиша обаче е че подобен проблем се появи и на приемника на автомобила на баща ми. Той преди около два месеца си купи Ford Fokus 1.6 TDCI 2006г. В началото около 20 дни неговия приемник ловеше станциите в нашия район значително по-добре от моя, но след това и той започна да работи като моя. Малко след като и баща ми се оплака от радиото си установи че не му свирят задните говорители. За тях пък съм абсолютно сигурен че когато купува автомобила работеха. Още на огледа преди покупка лично аз гледах CD Player-а, също стандартен за Ford Fokus и проверих баланса на предни-задни колони. В момента когато дам да свирят само задни колони звукът напълно изчезва. Изглежда ми малко странно, защото ако не греша, ако приемникът не открие свързани задни говорители изобщо не отваря в менюто подобна опция, но може и да греша. И последно предишния автомобил на баща ми Ford Escord 1.8 TDI 2000г. има подобен на моя радио-касетофон и от както го има дори и в момента радиото работи значително по-добре от другите два.
От известно време се замислям да си сменя касетофона с някой Player, който да може да свири и MP3 от USB или друга карта. Докато моят касетофон ловеше станциите прилично не исках да го сменям, защото според мен евтините марки от рода на Elite, Neo и т.н. имат слаби тунери. Имам много-добри впечатления от Alpine CDE-111R, но-пък според мен не бих казал че е евтин. И това, което най-много ме вълнува е дали мога да сложа антенен усилвател, с който да реша подобни проблеми. Преди известно време правих опит да търся из интернет подобни устройства, но претърпях неуспех. Ако някой от Вас има представа къде мога да търся подобно устройство имам молба да даде информация. Ако пък някой има личен опит с конкретен модел ще бъде още по-добре ако го сподели.
На скоро ми хвана окото ето този модел:
Blaupunkt New York 800

Наистина е доста скъпичък, но взет на изплащане ще го преживея някък. Цените в момента са:
Blaupunkt New York 800 World - 900лв. [без навигационния софтуер ако съм разбрал правилно]
Blaupunkt New York 800 EU Full - 1300лв. [micro SD с Ннавигационен Софтуер/Карти]
И сега накратко въпросите, които ме вълнуват
-Къде евентуално да търся проблема с обхвата на радиото - [Приемник, Маса, Антена, Букса и т.н.]
-Антенен усилвател - [От къде, Има ли полза +/-, коментари]
-Идеи за причината за загуба на звук в задните говорители
-Някакви отзиви за Blaupunkt New York 800 - [Качество на тунера, Звука сравнен с оргиналния касетофон /Alpine CDE-111R / Neo ... ]
Поне за сега не се сещам за друго, но ако се появът коментари или въпроси ще допълвам.
10X!
От доста време имам проблеми с радиото, като проблема се състои в това че района в който живея - Своге не мога да хващам почти никакви станции. Автомобилът ми е Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 2001г. и ползвам стандартния радио-касетофон, с който е оборудван. Ако използвам автоматично търсене приемника намира само Хоризонт. Ако използвам някоя от запаметените станции чувам предимно шум. Ясно е че силата на излъчване при нас е значително по-слаба, но почти съм сигурен, че не може да е толкова зле колкото на моят приемник. Той е оригинален Фордовски и ако се наложи ще напиша и точния модел. Според мен проблема не е в приемника, защото когато купих автомобила преди две години радиото ловеше значително по-добре. Нямам спомени познат или приятел ми каза че съм бил загубил маса на антената. Дали е така или нещо се е разкачило някъде нямам идея. Така или иначе ще се наложи да търся майстор, но преди това ще съм благодарен ако някой по-компетентен от Вас даде идея какво и къде се е случило. Причината да пиша обаче е че подобен проблем се появи и на приемника на автомобила на баща ми. Той преди около два месеца си купи Ford Fokus 1.6 TDCI 2006г. В началото около 20 дни неговия приемник ловеше станциите в нашия район значително по-добре от моя, но след това и той започна да работи като моя. Малко след като и баща ми се оплака от радиото си установи че не му свирят задните говорители. За тях пък съм абсолютно сигурен че когато купува автомобила работеха. Още на огледа преди покупка лично аз гледах CD Player-а, също стандартен за Ford Fokus и проверих баланса на предни-задни колони. В момента когато дам да свирят само задни колони звукът напълно изчезва. Изглежда ми малко странно, защото ако не греша, ако приемникът не открие свързани задни говорители изобщо не отваря в менюто подобна опция, но може и да греша. И последно предишния автомобил на баща ми Ford Escord 1.8 TDI 2000г. има подобен на моя радио-касетофон и от както го има дори и в момента радиото работи значително по-добре от другите два.
От известно време се замислям да си сменя касетофона с някой Player, който да може да свири и MP3 от USB или друга карта. Докато моят касетофон ловеше станциите прилично не исках да го сменям, защото според мен евтините марки от рода на Elite, Neo и т.н. имат слаби тунери. Имам много-добри впечатления от Alpine CDE-111R, но-пък според мен не бих казал че е евтин. И това, което най-много ме вълнува е дали мога да сложа антенен усилвател, с който да реша подобни проблеми. Преди известно време правих опит да търся из интернет подобни устройства, но претърпях неуспех. Ако някой от Вас има представа къде мога да търся подобно устройство имам молба да даде информация. Ако пък някой има личен опит с конкретен модел ще бъде още по-добре ако го сподели.
На скоро ми хвана окото ето този модел:
Blaupunkt New York 800

Наистина е доста скъпичък, но взет на изплащане ще го преживея някък. Цените в момента са:
Blaupunkt New York 800 World - 900лв. [без навигационния софтуер ако съм разбрал правилно]
Blaupunkt New York 800 EU Full - 1300лв. [micro SD с Ннавигационен Софтуер/Карти]
И сега накратко въпросите, които ме вълнуват
-Къде евентуално да търся проблема с обхвата на радиото - [Приемник, Маса, Антена, Букса и т.н.]
-Антенен усилвател - [От къде, Има ли полза +/-, коментари]
-Идеи за причината за загуба на звук в задните говорители
-Някакви отзиви за Blaupunkt New York 800 - [Качество на тунера, Звука сравнен с оргиналния касетофон /Alpine CDE-111R / Neo ... ]
Поне за сега не се сещам за друго, но ако се появът коментари или въпроси ще допълвам.
10X!
-
- потребител
- Регистриран: 21 яну 2012, 20:36
- Модел на автомобила: 1997 Ford Mondeo, 2.0 Ghia, Combi
Re: Проблем с радио - Мондео 2001г./Фокус 2006
Виждам че никой не е отговорил, та реших да пиша, не че съм кой знае какъв капацитет
И на мойто Мондео не му работеха задните говорители, но при мен си бяха просто изгорели и то си беше ясно... Аз ако бях на твое място, щях да проверя най-напред буксата с връзките отзад на радиото. Щом и антената и говорителите са си работели добре отначало и после са се скапали, ми се струва много вероятно кабелите да са се скапали и да не правят добър контакт вече. Имах такъб проблем с предишния си Форд (проуб), мислех направо да хвърлям радиото, но се оказа само проблем с кабелите.
А за Блаупункта... Аз така попаднах на твойта тема и на мен ми стана интересно за този модел, но като се замисля, просто не си струва. Страшно много пари е и дори не включва навигацията. Аз лично не бих си го взел, особено при нашите условия, когато веднага ще се намери някой да ти разбие колата за да го вземе.
И аз сега се чудя как да си направя нещо по-добро за мп3 в колата, в момента съм с ФМ трансмитер, който е просто ужасен. Струва ми се че най-доброто и евтино решение за нас е тая джаджа, дето се включва към входа за СД чейнджъра... Забравих как се казва. Въпросното нещо има и опция за блутут и е около 200 лв, като си ползва оригиналното радио ио управление...
Е то твойта тема е от преди бая време, та сигурно си си решил проблема, ама ако не те мързи, сподели какво стана, че ми е любопитно

А за Блаупункта... Аз така попаднах на твойта тема и на мен ми стана интересно за този модел, но като се замисля, просто не си струва. Страшно много пари е и дори не включва навигацията. Аз лично не бих си го взел, особено при нашите условия, когато веднага ще се намери някой да ти разбие колата за да го вземе.
И аз сега се чудя как да си направя нещо по-добро за мп3 в колата, в момента съм с ФМ трансмитер, който е просто ужасен. Струва ми се че най-доброто и евтино решение за нас е тая джаджа, дето се включва към входа за СД чейнджъра... Забравих как се казва. Въпросното нещо има и опция за блутут и е около 200 лв, като си ползва оригиналното радио ио управление...
Е то твойта тема е от преди бая време, та сигурно си си решил проблема, ама ако не те мързи, сподели какво стана, че ми е любопитно

- Дмитарчо
- потребител
- Регистриран: 03 окт 2009, 19:56
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Estate MK3 Ghia /2003/ 131 Hp
Колегата с Мондеото мк3 ако иска да слуша мп3 ... на фабричния касетофон трябва да има бутон AUX, а в джабката трябва да има букса за закачане на уствойство което да плейва пл3-ки
и телефон, мп3 плейр или нещо подобно. И аз мислех да сменям фабричната музика на моя Модю, но разбрах за този AUX и сега обикалям за подходящ кабел, че у нашето село ме гледат като полезно изкопаема като им обеснявам какъв кабел и за какво ми е нужен
Успех

-
- потребител
- Регистриран: 29 мар 2009, 23:28
- Модел на автомобила: Focus MK2 Facelift(LV) 2010, Hatchback/5-door, 1.6TDCi 66kW/90hp
- Контакти:
Хайде малко да вдигна темата!
Тъй като отиде доста време докато открием как се свалят корите така и не остана време да мислим къде може да бъде проблема с радиото. Така или иначе се оказа че свелянето на плеъра е сравнително лесно и ще се сваля отново ако някой има идея къде може да е проблема да дава идеи.
Сега ме вълнуват следните неща:
! Това което най-много ме притеснява е дали в Мондьо има достатъчно място да влезе този плеър?
Доколкото поне аз съм разбрал се води Double DIN размер.
Притеснява ме височината на Blaupunkt-а, която някъде прочетох че e 10sm.
В момента имам под ръка свелен един касетофон като моя и височината му е 9sm.
Странното е че дори във Мото Пфое не можаха да ми кажат дали в колата ми дали ще се побере аудио със Double DIN размер.
Ако някой колега е наясно дали може да се монтира без допълнителни изрязвания нека сподели.
-Другото, което ме вълнува е дали бихте ми казали от къде и какъв преходник с кабели трябва да си взема?
Идеята ми е като стигна до монтаж да няма поялници и изолирбанд или поне да бъдат сведени до минимум. Идеята ми е все пак след време ако се наложи да мога да си върна оригиналтния касетофон. Сигурен съм че в София има доста магазини, които продават подобни букси и пеходници, но аз нямам представа къде се намират. И е желателно да не попадна на най-скъпия.
10Х!
Тези дни водих Фокусника на майстор и макар и малко неочаквано за мен се оказа че и двата задни говорителя са изгорели. Все пак момчето каза че ще ги оправи и очаквам до ден-два да има музикаblakove написа:Виждам че никой не е отговорил, та реших да пиша, не че съм кой знае какъв капацитетИ на мойто Мондео не му работеха задните говорители, но при мен си бяха просто изгорели и то си беше ясно... Аз ако бях на твое място, щях да проверя най-напред буксата с връзките отзад на радиото. Щом и антената и говорителите са си работели добре отначало и после са се скапали, ми се струва много вероятно кабелите да са се скапали и да не правят добър контакт вече. Имах такъб проблем с предишния си Форд (проуб), мислех направо да хвърлям радиото, но се оказа само проблем с кабелите.

За съжаление две добри неща няма : През повечето време автомобилът ми е в гараж или под постоянно наблюдение. Винаги съществува такава вероятност и дано не съм късметлията да ми се случи. А пък и понякога луд на шарено се радва. Определено този модел ми е хванал окото и се искушавам да преглътна височката цена.blakove написа:А за Блаупункта... Аз така попаднах на твойта тема и на мен ми стана интересно за този модел, но като се замисля, просто не си струва. Страшно много пари е и дори не включва навигацията. Аз лично не бих си го взел, особено при нашите условия, когато веднага ще се намери някой да ти разбие колата за да го вземе.
Все пак съм благодарен че някой е писал!blakove написа:Е то твойта тема е от преди бая време, та сигурно си си решил проблема, ама ако не те мързи, сподели какво стана, че ми е любопитно
Сега ме вълнуват следните неща:
! Това което най-много ме притеснява е дали в Мондьо има достатъчно място да влезе този плеър?
Доколкото поне аз съм разбрал се води Double DIN размер.
Притеснява ме височината на Blaupunkt-а, която някъде прочетох че e 10sm.
В момента имам под ръка свелен един касетофон като моя и височината му е 9sm.
Странното е че дори във Мото Пфое не можаха да ми кажат дали в колата ми дали ще се побере аудио със Double DIN размер.
Ако някой колега е наясно дали може да се монтира без допълнителни изрязвания нека сподели.
-Другото, което ме вълнува е дали бихте ми казали от къде и какъв преходник с кабели трябва да си взема?
Идеята ми е като стигна до монтаж да няма поялници и изолирбанд или поне да бъдат сведени до минимум. Идеята ми е все пак след време ако се наложи да мога да си върна оригиналтния касетофон. Сигурен съм че в София има доста магазини, които продават подобни букси и пеходници, но аз нямам представа къде се намират. И е желателно да не попадна на най-скъпия.
10Х!
- ЯЛТА
- Потребител
- Регистриран: 22 юли 2010, 14:52
- Модел на автомобила: FORD MONDEO 1.8 TD, 90 hp., GHIA, ENDURA D, SW, MK-2, 2000 year.
Ford Puma, 1.6, 2002 year, 103 hp.
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... __________
АМБИЦИЯТА Е ПОСЛЕДНОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕУДАЧНИКА. О.Уайлд - Местоположение: СОФИЯ, и чат пат на луната.
- Контакти:
Не мога да ти кажа кой знае колко, но наскоро сменявах моята антена на колата от профила ми. Има прозорче зад плафона между сенниците, и като свалих капачето, а после отвих антената,- то,- болтчето, цялото беше зеленясало- окислено. Почистих го с телена четка, и напръсках с контактен спрей,- резултата е удивителен.
А преди години бях купувал от Практикер антенен усилвател за старата ми Сиера, захранва се на 12 в., още си стои някъде в нас. Мисълта ми е че има такива.
А преди години бях купувал от Практикер антенен усилвател за старата ми Сиера, захранва се на 12 в., още си стои някъде в нас. Мисълта ми е че има такива.
Мисли ГЛОБАЛНО действай ЛОКАЛНО
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Щом Мондеото е 2001г. (преди фейслифта) то радиото ти е 1,8DIN - т.е. по малко от 2DIN и без рязане няма да стане работата. Виж ако беше след фейслифта то там радиото е малко по-голямо от 2DIN и има преходни рамки с които можеш да сложиш стандартно 2DIN радио.