Проблем със СD/Фокус 2004

Отговори
Потребителски аватар
21grams
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2009, 00:18
Модел на автомобила: Фокус 1.8 tdci 2004г.
Status: Извън линия

Проблем със СD/Фокус 2004

Мнение от 21grams » 26 фев 2013, 19:02

От сега да кажа, че изчетох много във форума за този проблем,но не намерих решение.
CD-то ми е като на снимката отдолу. Доста си го харесвам, защото си е оригинално, а и има MP3,но в даден момент спря да чете каквито и да е CD-та. От едно време нататък даваше някаква грешка,но все се оправяше(като изкарам и вкарам диска наново), а от скоро като сложа диск си го приема,прави някакъв опит да го прочете(чува се),но изписва CHECK DISK и го плюе и до там-красота. И сега на извънградско се любувам на радио Хоризонт...

От прочетеното във форума стигнах до следните опции:
1) да сложа обикновено CD и пластмаса около него+ адаптер за контрол от волана-скъпо и не ми харесва визуално
2)да си купя същото, но ново-в БГ са скъпи, а от нета не ми се чака да дойде, а и не са толкова евтини-към 100$
3) да си купя същото,но 2ра ръка-един ми искаше 180лв и му казах да си премери температурата
4)да си купя подобно,но без МП3-около 50лв са,но губв МП3,все пак е вариант
5) да сложа мултимедия-не става-беден съм
6) да си отремонтирам сегашното. Този вариант най ми допада и с него са свързани въпросите ми. Един майстор на CD-та ми каза,че най-вероятно е развален четеца(ама това ми го каза без дори да си прави труда да погледне CD-то, камо ли да го отваря),а нов четец бил 150лв и то без работата,което е много. Гледах, че един колега е показал как се почиства,но аз съм си индианец и не бих рискувал. Въпросът ми е:Има ли майстор в София, който би се хванал да го отвори и да ми каже какъв е проблемът и дали може да се оправи без да се сменя ?
Разбира се ако някой има друго предложение, ще се раздвам да го сподели

Благодарен съм на всеки отзовал се да помогне!

Изображение

Потребителски аватар
kimi666
потребител
потребител
Регистриран: 29 фев 2012, 17:14
Модел на автомобила: ford focus 1.8 i, ghia , kombi 99г. GI Romano

Re: Проблем със СD/Фокус 2004

Мнение от kimi666 » 26 фев 2013, 19:17

С чейнджър няма ли да стане.

Потребителски аватар
DigiPro
потребител
потребител
Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
Модел на автомобила: служебен C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3
Контакти:

Re: Проблем със СD/Фокус 2004

Мнение от DigiPro » 26 фев 2013, 19:53

Може да го разглобиш - да махнеш капаците и да намериш къде му е лещата. После със тампон за уши напоен със спирт съвсееем леко допираш до лещата и със леки кръгови движения я почистваш. Затваряш и пробваш да видиш какво си направил. Ако не се оправи, то предполагам, че оптиката е същата като на стандартните CD6000 без MP3. Купуваш такова и някой ти я сменя.

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”