След смяна на акумулатора - не мога да включа аудио!!!
-
- потребител
- Регистриран: 15 май 2014, 09:32
- Модел на автомобила: c-max
- Status: Извън линия
След смяна на акумулатора - не мога да включа аудио!!!
Здравейте, смених си акумолатора, след което обаче, сд-то така и не мога да го включа.
Автомобила е форд С-мах, 2004, 6000СД изпълнение на аудио системата. Код имам, но изобщо не мога да стигна до въвеждане на кода. Прегледах бушона (номер 83 мисля беше), но същия си е ОК.
Моля, ако някой има идея/предложение да помага.
Поздрави,
Автомобила е форд С-мах, 2004, 6000СД изпълнение на аудио системата. Код имам, но изобщо не мога да стигна до въвеждане на кода. Прегледах бушона (номер 83 мисля беше), но същия си е ОК.
Моля, ако някой има идея/предложение да помага.
Поздрави,
Последна промяна от angellov на 23 юни 2014, 13:00, променено общо 1 път.
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: След смяна на акумолаторя - не мога да включа аудио!!!
Освен да извадиш радиото и да мериш дали идва захранване на куплунга. Пробвай да смениш бушона с нов, въпреки, че този изглежда добре. Огледай и другите бушони.
-
- потребител
Re: След смяна на акумолаторя - не мога да включа аудио!!!
Колега (ако ми позволиш така да се объна към теб, защото по технически познания със сигурност сме на различни планети), благодаря за бързия отговор.
Варианта с нов бушон го изпробвах, но уви.
Явно трябва да се пристъпи към друтата ти препоръка - замерване, и все пак, тайно се надяах, че за да стигна до въвеждане на кода се прави някаква комбинация от бутоните за управление, или продължително натискане на някой, и/или и двете и т.н., но явно е "късата клечка".
Само да допълня, защо се стигна до там (въпреки,че не му е мястото в този раздел):
Когато запаля колата, след известно време 5/10 мин ESP ми се изключва без моя намеса, като немога да го активирам после. Ако изгася колата и веднага я запаля, тогава нямам проблем. Та ходих на диагностика (смея да кажа при много кадърен майстор), и той ми каза, че акумулатора е слаб и е за смяна, и че първоначално не сработвали добре компютрите на колата поради слабия акумулатор и прочие....
Та от тогава, не мога да включо аудиото, той ще ми го оправи, но се разбрахме за края на седмицата, а постоянно пътувам .... в пълна тишина сега ....
Варианта с нов бушон го изпробвах, но уви.
Явно трябва да се пристъпи към друтата ти препоръка - замерване, и все пак, тайно се надяах, че за да стигна до въвеждане на кода се прави някаква комбинация от бутоните за управление, или продължително натискане на някой, и/или и двете и т.н., но явно е "късата клечка".
Само да допълня, защо се стигна до там (въпреки,че не му е мястото в този раздел):
Когато запаля колата, след известно време 5/10 мин ESP ми се изключва без моя намеса, като немога да го активирам после. Ако изгася колата и веднага я запаля, тогава нямам проблем. Та ходих на диагностика (смея да кажа при много кадърен майстор), и той ми каза, че акумулатора е слаб и е за смяна, и че първоначално не сработвали добре компютрите на колата поради слабия акумулатор и прочие....
Та от тогава, не мога да включо аудиото, той ще ми го оправи, но се разбрахме за края на седмицата, а постоянно пътувам .... в пълна тишина сега ....
- DigiPro
- потребител
- Регистриран: 08 фев 2005, 23:15
- Модел на автомобила: C-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен B-Max 1,0 EcoBoost
ex служебен Fusion 1,4 Duratec 16V.
ex Fiesta Si 1,6 16V MK3,5
ex Fiesta 1,1i MK3 - Местоположение: Велико Търново
- Контакти:
Re: След смяна на акумулатора - не мога да включа аудио!!!
Аз доколкото разбрах радиото изобщо не светва и не изписва нищо, така, че едва ли с комбинация от бутони може нещо да стане. Явно има нещо по ел. инсталацията, но поне аз не съм особено компетентен и не мога да помогна. Трябва си електричар да измери. Радиото се сваля със специални ключове:

http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=146
http://www.fitaudio.com/?View=entry&EntryID=146
- GAZ66
- потребител
- Регистриран: 14 дек 2010, 17:59
- Модел на автомобила: ФОРД сиера 1.8 td
Колега направи следното,може при теб да не помогне,но преди години имах същия проблем със една фиеста и се оправиха нещата.
Завърти контактния ключ на положение 1 (положението на ключа преди да е на контакт) после включи радиото (незнам с бутон или с завъртане на копче се включва) и така изчакаи 1-2 часа,би трябвало след това да свети дисплея и да иска да въведеш кода.Късмет.
Завърти контактния ключ на положение 1 (положението на ключа преди да е на контакт) после включи радиото (незнам с бутон или с завъртане на копче се включва) и така изчакаи 1-2 часа,би трябвало след това да свети дисплея и да иска да въведеш кода.Късмет.
Няма утре,всичко е днес.
-
- потребител
Проблема е решен за 1 мин.!
При смана на акумулатора, компютър е "загубел" аудиото. Просто се влезе в компа на колата и готово!!!, дори си помнеше станциите, камо ли да иска код.
Благодаря на отзовалите се!!!
Много безаварийни...
При смана на акумулатора, компютър е "загубел" аудиото. Просто се влезе в компа на колата и готово!!!, дори си помнеше станциите, камо ли да иска код.
Благодаря на отзовалите се!!!
Много безаварийни...