проблем с cd-to
-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2008, 18:56
- Модел на автомобила: eskort 16V
- Status: Извън линия
проблем с cd-to
Здравейте!
Имам проблем със цд-то радиото си работи ама когато вкарам диск вътре и мига мига се едно е на пауза не варти диска се едно диск няма,и после автоматично си пуска радиото кат парвия пич съм в колата само на радио
Тва става въпрос за оригиналното цд което е в колата,имам и кода и сичко ама неще да свири дискове и тва си е и незнам какво му има ,можеби да се изчисти лазерчето ли незнам,ако някой може да ми помогне ще съм му много благодарен,благодаря ви! 
Имам проблем със цд-то радиото си работи ама когато вкарам диск вътре и мига мига се едно е на пауза не варти диска се едно диск няма,и после автоматично си пуска радиото кат парвия пич съм в колата само на радио

-
- потребител
- Регистриран: 12 яну 2008, 18:56
- Модел на автомобила: eskort 16V
- coldflame
- потребител
- Регистриран: 26 мар 2008, 18:31
- Модел на автомобила: ford-puma
Re: проблем с cd-to
аз имам същия проблем така че ако го разрешиш бутни един коментар как си го оправил. Месри!
-
- потребител
- Регистриран: 03 май 2008, 16:31
- Модел на автомобила: Ford Puma
Здравейте! И аз има подобен проблем със аудиото на Пумата. Не чете дисковете, само се чува, че се мъчи да ги захапе, но не става. Ако някой може да каже при кого да отида?... в София де. Също така от къде мога да си намеря такива скоби за вадене на CD - панела? Мерси предварително!
- coldflame
- потребител
ами да ти кажа аз как реших проблема. купих си един такав джоб му викат май да затворя старат дупка на фабричното СД сложих си едно мп3 и приключих с приключението. сега оригиналното си седи в гардероба ако някой се интересува мога му го вратна за 20-ина кинта да си го оправя.
-
- потребител
- Регистриран: 03 май 2008, 16:31
- Модел на автомобила: Ford Puma
Джобът от къде го взе? И пасва ли точно на дупката? По принцип си предпочитам фабричното аудио и за това не искам да го сменям.
- coldflame
- потребител
я;и поръчях си о в един магазин за авточасти. пасва перфектно той си е фабричен за форд.
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Когато СД-то започне да не чете дискове обикновено се е зацапала лупичката на лазера, не може да прочете служебната информация за да опознае диска и до тук, моят така правеше и след почистване работи перфектно. Ако обаче след почистване пак не работи то вече най вероятно трябва да се сменя оптиката, което не съветвам да правите сами.
Как се чисти - след отваряне се вижда лупичката на лазера - Внимание тя е хваната на едни много тънки и финни нишки и не бива да се натиска или дърпа. Най напред продухвате със сгъстен въздух механизма на оптиката ( например от помпа).
След това взимате клечки за чистене на уши с памучетата в краищата, купувате от аптеката чист спирт, намокряте памучето и много нежно с кръгообразни движения галите тая лупичка отгоре без да натискате, след малко повтаряте тази операция, след което веднага със сухо памуче (на клечка) подсушавате.
Внимание - не бива да остане каквато и да е власинка от памука в механизма на лупичката.
Внимание тази лупичка е от пластмаса и е недопустимо да се чисти с каквито и да е разтворители, повърхността има едно обикновено синкаво защитно покритие и то следва да се пази от изтриване - затова нежно се чисти.
Как се чисти - след отваряне се вижда лупичката на лазера - Внимание тя е хваната на едни много тънки и финни нишки и не бива да се натиска или дърпа. Най напред продухвате със сгъстен въздух механизма на оптиката ( например от помпа).
След това взимате клечки за чистене на уши с памучетата в краищата, купувате от аптеката чист спирт, намокряте памучето и много нежно с кръгообразни движения галите тая лупичка отгоре без да натискате, след малко повтаряте тази операция, след което веднага със сухо памуче (на клечка) подсушавате.
Внимание - не бива да остане каквато и да е власинка от памука в механизма на лупичката.
Внимание тази лупичка е от пластмаса и е недопустимо да се чисти с каквито и да е разтворители, повърхността има едно обикновено синкаво защитно покритие и то следва да се пази от изтриване - затова нежно се чисти.