Въпрос за 17 PIN-овата аудио букса на Мондео до 2003 (C485)
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
- Status: Извън линия
Въпрос за 17 PIN-овата аудио букса на Мондео до 2003 (C485)
Става въпрос за буксата за допълнителните аксесоари към аудио уредбата, като телефон, cd changer, steering wheel remote control и пр.
Сменям настоящия EON 6006E RDS с Blaupunkt CD/MP3 пак на Ford.
Искам да си подкарам дистанционното от кормилната колона, както и да заглушавам аудиото при ползване нателефона. Успях, с известни затруднения, да намеря някаква схема на буксите на аудиото, вкл. на въпросната 17 пинова (по-долу ще постна каквото съм намерил).
За проблема с телефона намерих решение. Мисля и че за дистанционното съм намерил решение, но ми трябват съответните букси и кабелни накрайници за блаупункта, за да проверя теорията. Приблемът ми е, че на 17 пиновата букса имам два кабела, които незнам къде да ги ориентирам да влизат в блаупункта.
Въпросът ми е за пинове 16 и 17. При работещ двигател на пин 16 имам 2V, на пин 17 напрежението се променя в целия диапазон до 12V и нещо.
А от долната схема не ми става ясно какво точно вършат.
Много ще ми помогнете ако кажете за какво са, защото искам да го направя прилично и да не се губят разни сигнали.

Connector A (C483)
Power (with RSE = C489)
Pin 1 (Orange/Black) Battery + (From Fuse F72) (20A)
Pin 2 (Black/Yellow) Keycode Ground
Pin 3 (Blue/Black) Ign. Sense (Accessory) (From Fuse F69) (7.5A)
Pin 4 (Orange/Black) Illumination
Pin 5 (Black/Orange) Alarm Sense (From GEM)
Pin 6 (Black/Green) Ground
Pin 7 (Orange/Green) Not Used on C483 / To multimedia control module on cars with Rear Seat Videos (C489) / To telematics module on cars with phone prep (C1003)
Connector B (C484)
Speakers
Pin 1 (White/Black) Left Front –
Pin 2 (Grey/Black) Left Front +
Pin 3 (White/Violet) Left Rear –
Pin 4 (Grey/White) Left Rear +
Pin 5 (White/Red) Right Front –
Pin 6 (Grey/Red) Right Front +
Pin 7 (White/Right) Rear –
Pin 8 (Grey/Right) Rear +
Connector C (C485)
Data
Pin 1 (Grey/Black) Telematics
Pin 2 (Blue/Yellow) Telematics
Pin 3 Not Used
Pin 4 (Black/Red) Telematics - When fitting Handsfree phone kits, this is where the stereo mute wire goes
Pin 5 (White) Telematics
Pin 6 (White/Green) VSS
Pin 7 Not Used
Pin 8 (White/Red) Telematics
Pin 9 (White/Red) Telematics
Pin 10 (Green/White) Reverse Sense (For Navigation)
Pin 11 (White/Black) Steering Column Remote Stalk
Pin 12 (Brown/Yellow) Steering Column Remote Stalk
Pin 13 Not Used
Pin 14 Not Used
Pin 15 Not Used
Pin 16 (White/Green) Data Link Connector
Pin 17 (Black/Green) Restraints Control Module / Telematics
едит: Ето какво още намерих по моя въпрос:

Инфото от двата източника малко се разминава, но отговаря на въпросът ми за пин 16.
Остава въпросът пин 17 за какво е?
Сменям настоящия EON 6006E RDS с Blaupunkt CD/MP3 пак на Ford.
Искам да си подкарам дистанционното от кормилната колона, както и да заглушавам аудиото при ползване нателефона. Успях, с известни затруднения, да намеря някаква схема на буксите на аудиото, вкл. на въпросната 17 пинова (по-долу ще постна каквото съм намерил).
За проблема с телефона намерих решение. Мисля и че за дистанционното съм намерил решение, но ми трябват съответните букси и кабелни накрайници за блаупункта, за да проверя теорията. Приблемът ми е, че на 17 пиновата букса имам два кабела, които незнам къде да ги ориентирам да влизат в блаупункта.
Въпросът ми е за пинове 16 и 17. При работещ двигател на пин 16 имам 2V, на пин 17 напрежението се променя в целия диапазон до 12V и нещо.
А от долната схема не ми става ясно какво точно вършат.
Много ще ми помогнете ако кажете за какво са, защото искам да го направя прилично и да не се губят разни сигнали.

Connector A (C483)
Power (with RSE = C489)
Pin 1 (Orange/Black) Battery + (From Fuse F72) (20A)
Pin 2 (Black/Yellow) Keycode Ground
Pin 3 (Blue/Black) Ign. Sense (Accessory) (From Fuse F69) (7.5A)
Pin 4 (Orange/Black) Illumination
Pin 5 (Black/Orange) Alarm Sense (From GEM)
Pin 6 (Black/Green) Ground
Pin 7 (Orange/Green) Not Used on C483 / To multimedia control module on cars with Rear Seat Videos (C489) / To telematics module on cars with phone prep (C1003)
Connector B (C484)
Speakers
Pin 1 (White/Black) Left Front –
Pin 2 (Grey/Black) Left Front +
Pin 3 (White/Violet) Left Rear –
Pin 4 (Grey/White) Left Rear +
Pin 5 (White/Red) Right Front –
Pin 6 (Grey/Red) Right Front +
Pin 7 (White/Right) Rear –
Pin 8 (Grey/Right) Rear +
Connector C (C485)
Data
Pin 1 (Grey/Black) Telematics
Pin 2 (Blue/Yellow) Telematics
Pin 3 Not Used
Pin 4 (Black/Red) Telematics - When fitting Handsfree phone kits, this is where the stereo mute wire goes
Pin 5 (White) Telematics
Pin 6 (White/Green) VSS
Pin 7 Not Used
Pin 8 (White/Red) Telematics
Pin 9 (White/Red) Telematics
Pin 10 (Green/White) Reverse Sense (For Navigation)
Pin 11 (White/Black) Steering Column Remote Stalk
Pin 12 (Brown/Yellow) Steering Column Remote Stalk
Pin 13 Not Used
Pin 14 Not Used
Pin 15 Not Used
Pin 16 (White/Green) Data Link Connector
Pin 17 (Black/Green) Restraints Control Module / Telematics
едит: Ето какво още намерих по моя въпрос:

Инфото от двата източника малко се разминава, но отговаря на въпросът ми за пин 16.
Остава въпросът пин 17 за какво е?
-
- Администратор
- Контакти:
Re: Въпрос за 17 PIN-овата аудио букса на Мондео до 2003 (C485)
Ета как изглеждат буксите на блаупункта:

Ето как мисля да направя свързването. Но ще почакам да прочета мнения, че както се вижда има питанки... Сигурен съм само за пин 4 от С485.
C485/Pin 4 --> A/Pin2
C485/Pin6 --> ?
C485/Pin10 --> ?
C485/Pin11 --> C/Pin11 ?
C485/Pin12 --> C/Pin12 ?
C485/Pin16 --> ?
C485/Pin17 --> ?
едит: Днес огледах по обстойно буксата, разкачих я от аудиото и като го погледнах се оказа че срещу пинове 16 и 17 няма нищо.
На буксата има, на аудиото няма. В него има отвори за тях но няма съответстващи пинове, при това на цялата редичка от 15 до 17.
Така че изглежда тия двата няма да ги насочвам никъде...
Пратих запитване до Блаупункт да си кажат мнението, но ме препратиха към местния дилър на производителя на колата, т.е. Мото-Пфое. Пратих и до тях запитване - нищо. Не съм и чакал да получа отговор от тях с такова запитване. Но пък всички чужденци отговарят, вярно с имейли който не носят полза, но поне знаеш, че някой си е направил труда да прочете...
Пак едит: Ще се пробвам тия дни да го навържа някак, пък дано не изгоря нещо. Така че търся и вариант за мъжки куплунг за C485. Тя е с отвори, значи ми трябва варианта с шишове.

Ето как мисля да направя свързването. Но ще почакам да прочета мнения, че както се вижда има питанки... Сигурен съм само за пин 4 от С485.
C485/Pin 4 --> A/Pin2
C485/Pin6 --> ?
C485/Pin10 --> ?
C485/Pin11 --> C/Pin11 ?
C485/Pin12 --> C/Pin12 ?
C485/Pin16 --> ?
C485/Pin17 --> ?
едит: Днес огледах по обстойно буксата, разкачих я от аудиото и като го погледнах се оказа че срещу пинове 16 и 17 няма нищо.
На буксата има, на аудиото няма. В него има отвори за тях но няма съответстващи пинове, при това на цялата редичка от 15 до 17.
Така че изглежда тия двата няма да ги насочвам никъде...
Пратих запитване до Блаупункт да си кажат мнението, но ме препратиха към местния дилър на производителя на колата, т.е. Мото-Пфое. Пратих и до тях запитване - нищо. Не съм и чакал да получа отговор от тях с такова запитване. Но пък всички чужденци отговарят, вярно с имейли който не носят полза, но поне знаеш, че някой си е направил труда да прочете...
Пак едит: Ще се пробвам тия дни да го навържа някак, пък дано не изгоря нещо. Така че търся и вариант за мъжки куплунг за C485. Тя е с отвори, значи ми трябва варианта с шишове.
- momo76
- потребител
- Регистриран: 21 окт 2006, 16:11
- Модел на автомобила: Фиеста 1.25 2001г.
На теб ти трябват само
Пин 4 - това е ако имаш инсталиран телефон - подава сигнал да спре звука. При мен тук подавам сигнал от Bluetooth Parrot и на екрана си изписва PHONE.
Пин 11 и 12 - това е за дистанционното на волана
Пин 4 - това е ако имаш инсталиран телефон - подава сигнал да спре звука. При мен тук подавам сигнал от Bluetooth Parrot и на екрана си изписва PHONE.
Пин 11 и 12 - това е за дистанционното на волана
-
- Администратор
- Контакти:
Благодаря ти 
и аз така ги разбрах нещата...
Въпроса беше за правилното свързване в мини ISO бусата, но като ги навържа ще пиша.

и аз така ги разбрах нещата...
Въпроса беше за правилното свързване в мини ISO бусата, но като ги навържа ще пиша.