Смяна на CD на Мондео МК3 2001

Отговори
Потребителски аватар
slambeca
потребител
потребител
Регистриран: 28 авг 2011, 04:48
Модел на автомобила: Mondeo 2.0 TDDI
Status: Извън линия

Смяна на CD на Мондео МК3 2001

Мнение от slambeca » 16 дек 2012, 03:56

Здравейте колеги!
Искрено се извинявам, ако темата е била повдигана преди, просто не съм влизал във форума от много време.
Ситуацията е следната. Мондеото ми е с оригинално CD 6000 RDS EON с диск, а проблемът, който вече една година и половина ме тормози, е, че не чете MP3.
В интернет попаднах на снимки на Mondeo MK3 ST220, което е с табло като моето (преди face-лифта), със CD, което ако не се лъжа е от Focus 2002-2004.
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... AQ&dur=219
Също така на Focus слагат още един вид CD, подобно на това от ST-то.
Знам, че има вариант в който мога да си сложа обикновен player и да запълня остатъка с пластмаса, но не ми харесва изобщо как изглежда.
Ще пасне ли това CD на моя автомобил и ако да, ще работи ли все още джойстикът?
В cars.bg видях само 3-4 Focus-а с такова, ако някой от Вас има в наличност и желае да се раздели с него, да ми пише.
Поздрави!

Потребителски аватар
synthez 3D
Потребител
Потребител
Регистриран: 04 окт 2005, 08:57
Модел на автомобила: C-MAX Titanium 1.0 Ecobоost-125 HP 2014,
FOCUS 1,6-100 HP 2011,
C-MAX -компютърен 3D модел,
бивш C-MAX Ghia 1.8 16V-125HP 2008,
Status: Извън линия

Re: Смяна на CD на Мондео МК3 2001

Мнение от synthez 3D » 16 дек 2012, 09:14

Това на снимката не е CD, а е навигация.Има CD 6000,което чете и MP3, обаче намирането му ще е много трудно.Според мен най добрия вариант,за да запазиш оригиналния вид на колата и работата на управлението от волана е да си вземеш външен плейър от типа на Xcarlink,който използва изходите за управление на CD changer и се свързва към оригиналната аудиосистема.Има USB и SD слотове и се управлява от бутоните на твоята система.Така само добавяш USB вход и MP3,без да губиш оригиналният вид и управление.
Изображение

Отговори

Върни се в “Аудио и мултимедия”