сиерата роди
-
- потребител
- Регистриран: 19 окт 2007, 09:13
- Модел на автомобила: siera 1.6
- Status: Извън линия
сиерата роди
първо започна да пуши отзад докато уж я обезвъздушавах после дигна температура и резултата маслото а то е на един ден
стана на боза и изпи всичката вода.И сега гарнитури гумички масла и кой знае още какво.
А защо се случи всичко това ? Колата я имам от 10 дни. С колко ли ще ме отвеят ?
стана на боза и изпи всичката вода.И сега гарнитури гумички масла и кой знае още какво.

Кеф цена няма
-
- потребител
А ти лично мислиш ли че тази сиера ми е първата любов ?cenzor написа:Ти лично , разбираш ли си изобщо какво си написал?!
мерси за успоението мисля че с това и ще се размина но се питам каде сгреших? Допускам че с това обезвъздушаване нешто не се получи а направих това което ми казаха.HACKO написа:Не е много страшно, гарнитура и евентуално челосване на главата (при нужда).
Кеф цена няма
-
- потребител
Да доливах вода в разширителния съд докато спря да взима вода. След това оставих да работи мотора докато се затоплиха всички маркучи цялата пита на радиатора пробвах парното духа топло и чак тогава сложих капачката и я загасих .Мина извесно време и защо ли отворих капачката върна малко вода която изтече разбирасе пак я завих .Минал съм 2 км най много . На дугия ден тръгвам и след 3 4 км взе да загрява. Отвивам капачката водата от разш. съд като гейзер. Изчаках повторих операцията с отворена капачка тръгвам отзад пушек много и започва пак да грее гледам щеката бозаnoface написа:Aко мотора ти е DOHC почти е сигурно че си спукал глава,ако си с едновалов мотор има голям шанс да минеш само са гарнитура,гумички и шлаиф на главата. При обезвъадишаването нали си оставил отворена капачката на разширителния съд??
Кеф цена няма
- venom4o
- потребител
- Регистриран: 07 авг 2006, 18:26
- Модел на автомобила: Subaru Legacy GTB 2.0 turbo ,Volvo 960 3.0
Мотора ти е OHC нали ? Това е енай простия мотор.. главата се сваля за по малко от 1 час без да бързаш ако имаш читав инструмент.. Бих ти помогнал ,но си в пловдив.. Нищо ,че съм зелен шофьор... три 3-4 пъти съм я свалял тази глава и мотора го знам на изуст.. Ако ще си го правиш сам кажи ,ще ти покажа и снимки от моя мотор за да си наясно за какво става въпрос
едит : иначе цените са следните
Гарнитура глава -24 лева
гумички клапани - 10 лева
Гарнитура капак клапани 7-8 лева
главата не се знае в какво състояние е ,но за да я прешлайфат ще ти вземат едно поне 25 лева и напасване на клапани и т.н. немога да ти кажа..
Хубаво е да си купиш гарнитури за изпускателния колектор - те са 4 за взеки цилиндър около 8 лева е комплекта ,както и за всмукателния пак толкова двуцевката е 4 лева гарнитурата..
и не се притеснявай на колата нищо и няма.Хубаво е да провериш перката дали ти работи!
едит : иначе цените са следните
Гарнитура глава -24 лева
гумички клапани - 10 лева
Гарнитура капак клапани 7-8 лева
главата не се знае в какво състояние е ,но за да я прешлайфат ще ти вземат едно поне 25 лева и напасване на клапани и т.н. немога да ти кажа..
Хубаво е да си купиш гарнитури за изпускателния колектор - те са 4 за взеки цилиндър около 8 лева е комплекта ,както и за всмукателния пак толкова двуцевката е 4 лева гарнитурата..

- tata1971
- потребител
- Регистриран: 02 дек 2006, 00:01
- Модел на автомобила: SCORPIO 2.0 i DOHC 1990 ХЕЧБЕК
- Контакти:
сиерата измъти
Моето мнение е че ако си налял вода а преди това е имало антифриз ще ти текне и водната помпа-личен опит/от майстора който доля вода/.И защо вода-идва зима все пак.Според мен-главата под налягане за течове и ако няма нова гарнитура.Успех.
Наесен с песен в К1.
- venom4o
- потребител
не го е спукал спокойно... Аз как съм го прегрявал тоя блок бедна ти е фантазията.. на задръстване и не знаех че силиконовата перка НЕ работи.. Юли месец в най голямата жега.. уредите не отчитат правилно иии после като правих основия ремонт.. блока го шлайфаха защото бил крив със 15 стотни...И като го е спукал блока какво от това? Един двигател необорудван за сиера е 100лева.. все пак са коли на 25 години
-
- потребител
А как се разбира дали перката равоти ?venom4o написа:не го е спукал спокойно... Аз как съм го прегрявал тоя блок бедна ти е фантазията.. на задръстване и не знаех че силиконовата перка НЕ работи.. Юли месец в най голямата жега.. уредите не отчитат правилно иии после като правих основия ремонт.. блока го шлайфаха защото бил крив със 15 стотни...И като го е спукал блока какво от това? Един двигател необорудван за сиера е 100лева.. все пак са коли на 25 години
Кеф цена няма
- venom4o
- потребител
siera написа:А как се разбира дали перката равоти ?venom4o написа:не го е спукал спокойно... Аз как съм го прегрявал тоя блок бедна ти е фантазията.. на задръстване и не знаех че силиконовата перка НЕ работи.. Юли месец в най голямата жега.. уредите не отчитат правилно иии после като правих основия ремонт.. блока го шлайфаха защото бил крив със 15 стотни...И като го е спукал блока какво от това? Един двигател необорудван за сиера е 100лева.. все пак са коли на 25 години
Непозна

вряла демек и се проверява дали остта се върти още.. поне така съм чувал.. ако не върти се заварява докато не се смени... мойта и лава да я потопиш не иска да зацепи и колата прегрява