Съвет да/не ??? за нов сензор на дроселната клапа
- mi11er
- потребител
- Регистриран: 01 апр 2005, 11:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 (1989)
- Status: Извън линия
Съвет да/не ??? за нов сензор на дроселната клапа
Здравейте,
някой с Ford Fiesta (моята 1989, 1.1 моноинжекция) случвало ли му се е да му изгори датчика на дроселната клапа?
За смяна с нов какви са вариантите? на мен ми казаха около 160 лв.
Колата гасне по време на движение или прекъсва...
някой с Ford Fiesta (моята 1989, 1.1 моноинжекция) случвало ли му се е да му изгори датчика на дроселната клапа?
За смяна с нов какви са вариантите? на мен ми казаха около 160 лв.

Последна промяна от mi11er на 01 апр 2005, 12:21, променено общо 1 път.
681...1878...1914
- Щ-304
- потребител
- Регистриран: 16 яну 2005, 22:24
- Модел на автомобила: SIERRA 1.8, CVH, Ghia
- Контакти:
Re: Съвет да/не ??? за нов сензор на дроселната клапа
mi11er написа:сензорната клапа?

клапата за въздух?
-
- потребител
- Регистриран: 29 яну 2005, 12:06
- Модел на автомобила: Мондео 1.8 TD 94'
- Контакти:
Какво значи изгоряла, т.е. прекъснала. То не е ли на принципа на потенциометъра или е от ония дето са с нагревател и спрямо охлаждането му си променя съпротивлението.
Множко парички са си, как е с втората употреба. За тия парици сигурно ще се вземеш барим 5 втора ръка, а и кой да ти гарантира, че е непоправимо твоето и непремено трябва да се сменя.
Множко парички са си, как е с втората употреба. За тия парици сигурно ще се вземеш барим 5 втора ръка, а и кой да ти гарантира, че е непоправимо твоето и непремено трябва да се сменя.

Небойте се роби Спартак е с вас!
- mi11er
- потребител
- Регистриран: 01 апр 2005, 11:54
- Модел на автомобила: Fiesta 1.1 (1989)
Ами така ми казват от сервиза...всъщност не е ясно дали е "изгоряла" но давала грешки в работата...
но засега ще отложа замяната тъй като и в сервиза не могат да намерят нов дачтик; ще я карам временно така и ..следобяд ще си я взема и ще науча по-подробно за проблема
Освен че лесно гасне на моменти като натисна газта колата намалява скоростта си (вместо обратното!) все едно се дави
Диагностиката не е показала други проблеми освен с този датчик...
но засега ще отложа замяната тъй като и в сервиза не могат да намерят нов дачтик; ще я карам временно така и ..следобяд ще си я взема и ще науча по-подробно за проблема

Освен че лесно гасне на моменти като натисна газта колата намалява скоростта си (вместо обратното!) все едно се дави

Диагностиката не е показала други проблеми освен с този датчик...
Последна промяна от mi11er на 01 апр 2005, 13:10, променено общо 1 път.
681...1878...1914
- Brock
- потребител
- Регистриран: 15 фев 2005, 11:49
- Модел на автомобила: Mondeo 1.6 16V - 94г. - комби АГУ
- Контакти:
Eдно решение на проблема
Просто откачи буксата, която е за моторчето - някъде от дясно под филтъра, като си с лице към колата. Така може да си караш без проблеми
Единственото неудобство е в първата една минута - може да ти загасне - това при положение, че не е загряла. Просто се прецаква така наречената работа на "смукач".
Изпитано е - ако не спре да ти прави проблеми, значи има нещо друго а не е моторчето.

Просто откачи буксата, която е за моторчето - някъде от дясно под филтъра, като си с лице към колата. Така може да си караш без проблеми

Единственото неудобство е в първата една минута - може да ти загасне - това при положение, че не е загряла. Просто се прецаква така наречената работа на "смукач".
Изпитано е - ако не спре да ти прави проблеми, значи има нещо друго а не е моторчето.

-
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:56
- Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1Mi 92
- Контакти:
То обникновенно не е стъпковото моторче а един капсолован потенциометър който подава инфо към компа за полужението на дроселната клапа , аз си реших проблема след като псувайки като истински българин го разкапсоловах, зачистих добре и затворих отново .....симптомите ми бяха като натисна яко педала на газта колата се чудеше да гасне или да се наеме и чак след секунда, две и идваше на акъла да увеличи оборотите ...........странното е ,че със същите симптоми колегата digipro не успя да си реши проблема като мен