!!! Въздух от капачката за масло !!!
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
- Status: Извън линия
Re: !!! Въздух от капачката за масло !!!
Изрових една тема от миналото,която ми се струва че ще бъде винаги актуална или поне до момента в който започнем да караме само гаранционни автомобили. Та питането ми е как може да се определи загубата на компресия на какво се дължи: бутала,цилиндри,сегменти или клапани,легла,разпр. валове. Естествено питането е за диагностика без разглобяване на двигатела. Благодаря предварително на отговорилите.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Нормално е да духа,зависи вече колко.Ако отвориш капачката и от там се понесе дебела струя плътен белезникав пушек с мирис на изгоряло масло...естествено,че не е нормално.
Провери картерната вентилация за по-сигурно...като нищо може да се окаже затлачена.
Провери картерната вентилация за по-сигурно...като нищо може да се окаже затлачена.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
А при дизела трябва ли да духа
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Може, но не със отваряне на капачката за маслото, въпреки че и този метод дава някаква относителна представа за състоянието на мотора ама и звуците които издава дават същата представа. Прави се чрез мерене на компресията с компресомер а още по-лесно и точно на мотортестер (ако е истински и има възможност за това). Ако в цилиндър със занижена компресия след наливане на малко масло компресията се повиши са сегменти, ако не се повиши са клапани.by_cec написа:Изрових една тема от миналото,която ми се струва че ще бъде винаги актуална или поне до момента в който започнем да караме само гаранционни автомобили. Та питането ми е как може да се определи загубата на компресия на какво се дължи: бутала,цилиндри,сегменти или клапани,легла,разпр. валове. Естествено питането е за диагностика без разглобяване на двигатела. Благодаря предварително на отговорилите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2008, 14:27
- Модел на автомобила: Mondeo 93' 2.0 16v Mondeo ST220 2,5Т
Corsa 99" 1.0 12v
Mondeo 99" 2.0 16v - Местоположение: Габрово
Ако в цилиндър със занижена компресия след наливане на малко масло компресията се повиши са сегменти, ако не се повиши са клапани.[/quote]
Наско ,благодаря за идеята, при първа възможност ще си направя експеримент. Става дума за Корсата (на жената) . Не стига че са и сложили малко цилиндри ами и единият ще дойде мързелив. Никак не ми се захваща с отваряне на мотора и последващ ремонт.
Наско ,благодаря за идеята, при първа възможност ще си направя експеримент. Става дума за Корсата (на жената) . Не стига че са и сложили малко цилиндри ами и единият ще дойде мързелив. Никак не ми се захваща с отваряне на мотора и последващ ремонт.
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Има си препарати за тази работа. След смяна на масло, филтри, ремъци и т.н. караш малко и я продаваш.
А за духането от капачката за наливане на масло и при мен си духа, въпреки че е нова. Е беше нова преди година и половина.
А за духането от капачката за наливане на масло и при мен си духа, въпреки че е нова. Е беше нова преди година и половина.

-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Забелязал съм странен ефект на това духане от капачката:
Като си доближиш ръката на 2-3 см. над дупката - сякаш духа ...
А като я приближиш още по-плътно почти запушвайки отвора с длан - сякаш че засмуква
?!?
Обяснявам си го с това че вътре има механични движещи се части ... и въздуха си се движи.
И вероятно така е нормално.
Като си доближиш ръката на 2-3 см. над дупката - сякаш духа ...
А като я приближиш още по-плътно почти запушвайки отвора с длан - сякаш че засмуква

Обяснявам си го с това че вътре има механични движещи се части ... и въздуха си се движи.
И вероятно така е нормално.
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Налягането се разпределя от обема на под-буталното пространство, обема от буталата долу се компенсира от тия горе, излишака от налягане се компенсира от картерната вентилация (ако е изправна не е запушена) всичко друго е износена бутална група, бутала или по вероятно сегменти.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Предполагам че ефекта който описвам е нормален (бих се притеснил ако само духа или само смуче) защото карам с 5W30 масло и между две смени не съм забелязал да се губи ( макс. 2-3 мм да се е променило нивото за 15 000 км.,и не съм доливал ). Така че предполагам при мен буталата и сегментите са в ред.
Двигателя е на 175 000км. ако се вярва на километража.
Двигателя е на 175 000км. ако се вярва на километража.
- evg2
- потребител
- Регистриран: 06 сеп 2005, 10:33
- Модел на автомобила: Mondeo-комби 2.0-136 PS-NGA.-GHiA-1993г.
- Контакти:
Да, това е добрия вариант.
Котките си имат поверие,ако негър им мине път....