проблем с предавките при смяна
- licho
- потребител
- Регистриран: 17 юли 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi, 1992, Черна лимунзина с три врати
Фиат Браво 1.2 1999, Черна лимунзина с три врати - Status: Извън линия
проблем с предавките при смяна
проблема се състои в трудност при преминаване на предавка, тоест понякога не иска да влезне първа скорост, друг път 4-та и т.н. като при натиснат съединител, останалите скорости влизат без проблем. отпускам и пак натискам съединителя и влиза. ходих да я погледнат и смениха втулка на лоста само това имам като информация, и проблема изчезна временно и сега пак се появява но по-рядко каква може да е причината според вас
благодаря
благодаря

-
- потребител
- Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
- Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021
- Status: Извън линия
- prascho
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2005, 19:42
- Модел на автомобила: Burgas
Имах подобен проблем преди време точно след смяна на съединител. Смених аксиален лагер, диференциал и синхронизатори на две скорости и се оправи.
Можеш да си направиш сам диагностика по следния начин:
1. Ако на празен ход има промяна на звука откъм скоростната кутия при натискане и пускане на съединителя вероятната причина е синхронизатор - най-често за 5-та скорост
2. Ако при по-рязък ляв или десен завой има остър шум откъм скоростната кутия може да е диференциал
3. Ако зацепва при 2-ро или 3-то натискане на съединителя може да е аксиалният лагер
Все пак това са ориентировъчни неща и не може да се каже със сигурност докато не разгледаш детайлно скоростната кутия.
Можеш да си направиш сам диагностика по следния начин:
1. Ако на празен ход има промяна на звука откъм скоростната кутия при натискане и пускане на съединителя вероятната причина е синхронизатор - най-често за 5-та скорост
2. Ако при по-рязък ляв или десен завой има остър шум откъм скоростната кутия може да е диференциал
3. Ако зацепва при 2-ро или 3-то натискане на съединителя може да е аксиалният лагер
Все пак това са ориентировъчни неща и не може да се каже със сигурност докато не разгледаш детайлно скоростната кутия.
- XaXo
- потребител
- Регистриран: 23 май 2005, 18:37
- Модел на автомобила: Форд Фиеста 1,4 i CLX
- Контакти:
и аз имам същия проблем, но само първа трудно влиза и то само сутрин когато е студена колата, иначе докато я подгрея и вече като превключа на газ няма никакви проблеми. Долавям обаче промяна в шума при натиснат и пуснат съединител на празен ход, това което каза prascho, и малко зе да ме притеснява сега
къв е тоя синхронизатор, пари оправяне ???

- prascho
- потребител
- Регистриран: 08 ное 2005, 19:42
- Модел на автомобила: Burgas
Ако шумът е като тракане, най-добре да я види майстор - синхронизаторите най-грубо казано са едни джаджи, които напасват зъбните колела на скоростите едно с друго. Т.е. без отваряне на скоростнатакутия няма да мине.XaXo написа:и аз имам същия проблем, но само първа трудно влиза и то само сутрин когато е студена колата, иначе докато я подгрея и вече като превключа на газ няма никакви проблеми. Долавям обаче промяна в шума при натиснат и пуснат съединител на празен ход, това което каза prascho, и малко зе да ме притеснява сегакъв е тоя синхронизатор, пари оправяне ???
Ако е по-скоро като виене може и да е притискателния диск.