привод километраж
-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2005, 22:50
- Модел на автомобила: 1203
- Status: Извън линия
привод километраж
Имам молба от колега от Рено клуба да му погледна Фиестата 1992. Не му работи километражът. Според предишния собственик жилото е сменено - т.е. ок. Тогава остава приводът за скоростомера. На 120-ката заминава една пластмасова зъбчатка. Дали е така при фиестата? И мога ли да го подменя без да разпилея жялата кутия?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: привод километраж
Откачете жилото таблото примерно, вдигнете колата на крик, завъртете колелото и вижте дали се върти жилото.
Другия вариант е да го откачите от кутията и да пъхнете нещо вътре да видите дали се върти.
На туй нящо дето зацепва в кутията ако е със стоманен, кух и сцепен клин направо няма вадене да го смените.
Има вероятност ако е там проблема и успеете да го извадите, неговите зъби да са добре а да са износени тези на колелото вътре в кутията.
А то как се сменя ... цепи се кутията и ... мамата си бало
Другия вариант е да го откачите от кутията и да пъхнете нещо вътре да видите дали се върти.
На туй нящо дето зацепва в кутията ако е със стоманен, кух и сцепен клин направо няма вадене да го смените.
Има вероятност ако е там проблема и успеете да го извадите, неговите зъби да са добре а да са износени тези на колелото вътре в кутията.
А то как се сменя ... цепи се кутията и ... мамата си бало

-
- потребител
- Регистриран: 30 ное 2005, 22:50
- Модел на автомобила: 1203
Трябва да се разпилява кутията 

-
- потребител
- Регистриран: 04 юни 2008, 11:01
- Модел на автомобила: ford probe gt
Здравейте,
счупи ми се зъбното колело на километража, моля Ви кажете ми как да го оправя или то поне от каде мога да си го поръчам. Става въпрос за FORD PROBE GT.
Благодаря предварително!
счупи ми се зъбното колело на километража, моля Ви кажете ми как да го оправя или то поне от каде мога да си го поръчам. Става въпрос за FORD PROBE GT.
Благодаря предварително!
- Yamatto
- потребител
- Регистриран: 18 юли 2005, 22:52
- Модел на автомобила: '92 Probe GT / '95 Probe GT
Почти съм сигурен, че знаеш, че в механично отношение Probe=Mazda => процедираш като при търсенето на части за масов автомобил, какъвто е 626 (GD или GE - зависи преди или след 92 ти е колата)
Аз ползвам rockauto.com, за да сравнявам части м/у години и модели, но по-дребни като това не намирам там.
Аз ползвам rockauto.com, за да сравнявам части м/у години и модели, но по-дребни като това не намирам там.