Колата ми гасне на свободна и предърпва в ниски обороти
- koceto777
- потребител
- Регистриран: 03 юни 2008, 23:59
- Модел на автомобила: SIERRA '85
- Status: Извън линия
Колата ми гасне на свободна и предърпва в ниски обороти
Здравейте колеги, имам много досаден проблем. Та значи колата вървеше много добре след оснонвия ремнонт на двигателя, но държеше много високи обороти на сводна - 1800. Отидох в сервиза да намалят оборотите и тоя там в сервиза си показа колко неможе. Намали оборотите от делкото
, намали ги на 1000 и всичко ОК според него. Тръгнах си аз и забелязах, че колата започна да предърпва на ниски обороти и да върви по-малко. От там започнаха проблемите. Отидох направиха и центровка хората както трябва със страбоскоп. Тогава се оказа, че оборотите са към 700-800 и се опитаха да ги оправят. След центровката обаче изникна следния проблем, колата работи нормално около 20-30 сек и почва да гасне. Подавам и гас и се оправя до следващите 20-30 сек. Оказа се прекалено бедна смес. Регулираха хората всичко и се оправи. На следващия ден обаче колата започна да си гасне като я освободя от скорост или в най-добрия случей сваля обороти и се въстановяват сами. Сега колата ускорява по-бавно и гасне и то когато си иска. Какъв може да е проблема. Един познат каза, че е възможно да е от самия карбуратор. Той е двукамерен с автоматичен смукач. Другия вариант ми казаха, че може да е от сондата.
Поздрави.

Поздрави.
-
- Администратор
- Регистриран: 01 ное 2005, 13:48
- Модел на автомобила: Мондео 2,0i; 107kW, 2006г.
Ford Ka 1,3 DuraTec 51kW 2003г. - Местоположение: София - Надежда 1
- Контакти:
Re: Колата ми гасне на свободна и предърпва в ниски обороти
Нещо не разбрах... Двигателя е с карбуратор ли? Каква е тая сонда, която споменаваш накрая? Ако е ламбда сонда би следвало двигателя да е инжикционен. Тогава проблема ти е от клапана за празни ход (моторче за празен ход). Ако двигателя е карбураторен трябва да се затвори малко въздуха и/или да се увеличи подаването на горивото, при свободни обороти.
- koceto777
- потребител
Ами двигателя е с карбуратор - двукамерен. Това за сондата незнам защо ми го казаха, но колата е чист карбуратор. А това на празния ход го прави през равен интервал от време и почти угасва, а после се възстановяват сами оборотите. Сега вкарах малко повече бензин. Въздуха не може да се регулира. Отворите са калибровани. Но сега не гасне, но като подавам плавно гас, в първия момент почва да забива муцуната, а после върви долу-горе добре.
-
- потребител
- Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.
Косе , твоят карбуратор се управлява с вакум от двигателя.Провери всички маркучета влизащи в него за херметичност и дали нещо не е пропуснато да се закачи.Но това е от не добра херметичност.Много са капризни за настройка.
- koceto777
- потребител
Проблема бил много елементарен, но кой да се сети. Днес свалих въздушния филтар и настройх карбуратора. Оказа се, че без него работи иделно. Огледах филтъра и като видях какво има по него направо свят ми се зави. Сега ще си взема нов да видя как ще върви с него. Просто не и е стигал въздух явно за това. Като купя филтъра ще вида как ще работи с новия 

- koceto777
- потребител
Взех новия филтър, направих си настройките по крабуратора сега само остана да засека разхода на бензин, иначе разликата във варвене и нормална работа на празен ход е голяма.