Проблем със скорости

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
lubomir
потребител
потребител
Регистриран: 04 юни 2008, 08:44
Модел на автомобила: Focus 1.6 16V SW 100 hp
Status: Извън линия

Проблем със скорости

Мнение от lubomir » 25 авг 2008, 08:24

Здравейте колеги.Имам някакъв поне за мен странен проблем със скоростите.Получава се рано сутрин когато не съм карал колата 1-2 дена.Когато седна в колата без да я паля скоростите си влизат перфектно.Като я запаля и не мога да включа - много трудно почти невъзможно е .Ако успея да включа и да я подкарам след известно време се оправя.Този проблем го няма когато я подкарам на обед примерно когато е горещо.Не ми си мисли при това положение как ще е зимата :cry: Чудя се масло ли да сменям или нещо друго да правя.Помагайте - давайте идеи.

Потребителски аватар
samsung_bg
потребител
потребител
Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г

Re: Проблем със скорости

Мнение от samsung_bg » 28 авг 2008, 17:09

А нивото на маслото в ск. кутия как е :?:
Изображение

lubomir
потребител
потребител

Мнение от lubomir » 29 авг 2008, 15:04

samsung_bg написа:А нивото на маслото в ск. кутия как е :?:
Ходих при едни приятели които имат сервиз и магазин за масла.Провериха го и казаха че всичко е идеално и маслото е хубаво и е колкото трябва.

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 29 авг 2008, 18:57

Любчо , щом при запалена кола не влиза нито една скорост ,ако съм разбрал правилно, проблема не е в скоростната кутия.Насочи се към съединител или лагер помпа.

lubomir
потребител
потребител

Мнение от lubomir » 02 сеп 2008, 08:24

То хубаво да се насоча но много гадно е че един път го прави друг път не.Оставих ч два дена при майстори и там не го направи.Майстора ми каза че ако е от съединител ще се почуства по педала когато не иска да включва.Аз разлика в педала не усещам.Все повече почвам да си мисля че е от помпата.Но защо сутрин не работи а по обед няма проблем не мога да си обесня.

lubomir
потребител
потребител

Мнение от lubomir » 04 сеп 2008, 08:45

Последно съмненията паднаха на помпата на съединителя.Оказа се че когато прави този проблем педала на съединителя е съвсем малко по надолу от колкото трябва.Като се напомпи 2-3 пъти и като вътнеш педала нагоре и включва.Казват ми че тази помпа не се ремонтирала и струвала към 200лв.Така ли е наистина?Има ли вероятност да е влязал въздух и да мина само с обезвъздушаване.И ако може някой да ми каже къде има схема на това чудо ще имам да черпя бири:)

g.taskov
потребител
потребител
Регистриран: 27 авг 2006, 13:20
Модел на автомобила: Mondeo 1.8I Комби LPG 1998г.

Мнение от g.taskov » 04 сеп 2008, 20:36

Ако я сменяш купи читава помпа ,а не менте.Има пробка за обезвуздушаване ,но щом гълта въздух /ако/ значи е нехерметична и подлежи на смяна.Схемата е обикновен хидро цилиндър като в едната част и монтиран лагера нещо повече.

lubomir
потребител
потребител

Мнение от lubomir » 05 сеп 2008, 13:35

А бе странна история.Понякога изобщо не мога да включа друг път никакви проблеми.Не мога да хвана логиката.А и как да я сменя като още не съм съвсем сигурен дали е от нея?

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”