Колко са оборотите на празен ход на Мондео МК1 2.0 автоматик
-
- потребител
- Регистриран: 27 юли 2007, 16:14
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 16V Ghia, 1996, комби автомат
- Контакти:
- Status: Извън линия
Колко са оборотите на празен ход на Мондео МК1 2.0 автоматик
Привет,
Въпросът ми е колко трябва да са оборотите на празен ход на въпросната кола? Интересува ме при Р или N състояние на скоростната кутия, защото ако е зацепена ма-алко падат. В момента са около 600 при Р или N състояние, а прочетох че трябва да бъдат 820-850 но нямаше уточнение дали това е и при автоматици. Също така имате ли идея (или да ми кажете от руското ръководство или хайнес какво да прочета) как се вдигат оборотите?
Въпросът ми е колко трябва да са оборотите на празен ход на въпросната кола? Интересува ме при Р или N състояние на скоростната кутия, защото ако е зацепена ма-алко падат. В момента са около 600 при Р или N състояние, а прочетох че трябва да бъдат 820-850 но нямаше уточнение дали това е и при автоматици. Също така имате ли идея (или да ми кажете от руското ръководство или хайнес какво да прочета) как се вдигат оборотите?
У нас обаче КАТ служи за да те преебе, а не за да оправи движението.
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
- Контакти:
Re: Колко са оборотите на празен ход на Мондео МК1 2.0 автоматик
Колеги само аз ли карам Мондео МК1/2 автоматик? Ударете едно рамо моля ви, че си имам проблеми с метановата уредба (колата гасне от време на време) и ме съмняват тия 600 оборота/мин 

М. Карбовски
М. Карбовски
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Мисля че няма значение дали си автоматик или ръчни скорости - оборотите на празен ход трябва да са 850 +-50. Празният ход не зависи от типа на горивото LPG, CNG или бензин.
А 600 RPM говори, че май ще трябва да чистиш клапана/двигателчето за празния ход.
А може би MAF-а, най-добре първо МАФ, ако не се оправи и клапана за празният ход.
Виж си филтъра и т.н. - има доста писано из форума.
А 600 RPM говори, че май ще трябва да чистиш клапана/двигателчето за празния ход.
А може би MAF-а, най-добре първо МАФ, ако не се оправи и клапана за празният ход.
Виж си филтъра и т.н. - има доста писано из форума.
-
- потребител
- Контакти:
Мерси за включването колега! Взех да си водя монолози тук
Гледах сега в аутодатата, пише че за автоматик са 720+-50. Освен това са електронно регулирани - няма ръчни настройки. Разглобих мафа - чист е, разглобих дроселната клапа - и там видях какви изпълнения е правил стария собственик..
Накратко, има една допълнителна пружина закачена за жилото на газта, защото иначе газта не се връща в изходна позиция. Махнах пружината и оборотите станаха към 1500
Оказа се че жилото на газта не може да се издърпа докрай от тракшън контрол модула (ако не е допълнителната пружина) - та утре ще го отворя и него да видя там какви изненади ме очакват.
Метанаджията пък ми препоръча да съм сменил стъпковото моторче
Викам му: абе това не е моноинжекция, какво стъпково моторче?! Но той продължава да твърди че е от това. Стъпково моторче не видях в тази кола освен ако не се намира в тракшън контрол модула и то да не пуска жилото на газта.
Някой може ли да даде светне малко че съм малко объркан - има ли стъпково моторче в този мотор - 2.0 16V?
ПП. Да не е имал предвид електромагнитното клапанче за въздуха вместо стъпков мотор?

Гледах сега в аутодатата, пише че за автоматик са 720+-50. Освен това са електронно регулирани - няма ръчни настройки. Разглобих мафа - чист е, разглобих дроселната клапа - и там видях какви изпълнения е правил стария собственик..
Накратко, има една допълнителна пружина закачена за жилото на газта, защото иначе газта не се връща в изходна позиция. Махнах пружината и оборотите станаха към 1500

Оказа се че жилото на газта не може да се издърпа докрай от тракшън контрол модула (ако не е допълнителната пружина) - та утре ще го отворя и него да видя там какви изненади ме очакват.
Метанаджията пък ми препоръча да съм сменил стъпковото моторче

Някой може ли да даде светне малко че съм малко объркан - има ли стъпково моторче в този мотор - 2.0 16V?
ПП. Да не е имал предвид електромагнитното клапанче за въздуха вместо стъпков мотор?
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
- Контакти:
Аз си продължавам с приказката
Тракшън контрола се оказа в изправност, беше въпрос на грешно монтирано жило ва газта.
Проблемът ми е че колата не държи ниски обороти - тресе се и аха-аха да угасне. Проверих мафа, датчика за темп. на въздуха и датчика на дроселната клапа. В ред са. Не намерих никъде въздушния клапан за празен ход!! Гледах че в аутодатата го дават да е срещу дроселната клапа някъде но в целия този район го няма, няма и куплунг за него - проверих всички.
Възможно ли е да го няма наистина или пък да е скрит някъде под входящия колектор? Или е част от EGR системата?
От немай къде оправих ниските като отворих леко дроселната клапа

Тракшън контрола се оказа в изправност, беше въпрос на грешно монтирано жило ва газта.
Проблемът ми е че колата не държи ниски обороти - тресе се и аха-аха да угасне. Проверих мафа, датчика за темп. на въздуха и датчика на дроселната клапа. В ред са. Не намерих никъде въздушния клапан за празен ход!! Гледах че в аутодатата го дават да е срещу дроселната клапа някъде но в целия този район го няма, няма и куплунг за него - проверих всички.
Възможно ли е да го няма наистина или пък да е скрит някъде под входящия колектор? Или е част от EGR системата?
От немай къде оправих ниските като отворих леко дроселната клапа

М. Карбовски
М. Карбовски
-
- Потребител
- Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
- Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.
Хм - като си оправил жилото на тракшъна направили едно ново обучение на комп-а ?
Пробвай ако не си и кажи имали резултат!
Пробвай ако не си и кажи имали резултат!
-
- потребител
- Контакти:
Днес се усетих и рестартирах компа (2 часа без ток). После го обучих и резултат има - колата вече не гасне на празен ход! Даже са и малко високи оборотите но ще затворя дроселната клапа и пак ще рестартирам.
Е, проблемът е решен но за мен си остава загадка къде по дяволите е пустия въздушен клапан за празния ход?! Може да я закарам в мото пфое да се популят малко и те
Е, проблемът е решен но за мен си остава загадка къде по дяволите е пустия въздушен клапан за празния ход?! Може да я закарам в мото пфое да се популят малко и те

М. Карбовски
М. Карбовски
- mutant
- потребител
- Регистриран: 30 мар 2008, 12:31
- Модел на автомобила: Mondeo MK1 DOHC 1.8i 16V '94
Аз имам подобен проблем, ако може да се нарече проблем тъй като лятото го бях забравил. Но ето времето почна да захладнява и "проблема" пак се появи. Ако колата е стояла няколко часа и е изтинала като запаля и превключа на Drive гасне, ако предварително не е побръмчала минутка на Parking или пък не и подам повечко газ при тръгването. Иначе ако е загрял двигателя и включа на Drive си тръгва без никаква газ да подавам даже. Трябва ли този факт да ме притеснява и ако да, какво бихте ме посъветвали?
bai_Petko, станахме двама с автоматиците, тъй че няма вече да си водиш монолози. Друг е въпроса до колко пълноценен събеседник мога да ти бъда, понеже съм абсолютен аматьор - това ми е първата кола може да се каже. След малко ще ида да проверя какви са ми оборотите на P и на N и следобед ще ти пиша пак.
bai_Petko, станахме двама с автоматиците, тъй че няма вече да си водиш монолози. Друг е въпроса до колко пълноценен събеседник мога да ти бъда, понеже съм абсолютен аматьор - това ми е първата кола може да се каже. След малко ще ида да проверя какви са ми оборотите на P и на N и следобед ще ти пиша пак.

-
- потребител
- Контакти:
Привет колега,
При мен се оказа че оборотомера не показва абсолютно точно оборотите, при показание 500 те всъщност са към 700. А твоят проблем може да е свързан с маслото на колата или с някой от сензорите. Пробвай с рестарт на компа ако си сигурен в датчиците. Може и да е от маслото на скоростната кутия, кога си го сменял за последно?
При мен се оказа че оборотомера не показва абсолютно точно оборотите, при показание 500 те всъщност са към 700. А твоят проблем може да е свързан с маслото на колата или с някой от сензорите. Пробвай с рестарт на компа ако си сигурен в датчиците. Може и да е от маслото на скоростната кутия, кога си го сменял за последно?
М. Карбовски
М. Карбовски
- imarh
- потребител
- Регистриран: 15 ное 2007, 10:09
- Модел на автомобила: Mondeo 2.0 16V 95г. автоматик, комби с теглич
Grand Cherokee 2.7 CRD 2004 - Местоположение: София
Пролетта имах същият проблем. Гаснеше до няколко секунди след като я запалех и е била студена. На два пъти откачах акумулатора и се оправи само. Нищо не съм пипал. Също като mutant, това ми е първата кола и по принцип съм лаик.
И на мен ми е направило впечатление, че държи много ниски обороти. Даже на Д са най-ниски, ~500.
И на мен ми е направило впечатление, че държи много ниски обороти. Даже на Д са най-ниски, ~500.
- mutant
- потребител
bai_Petko,
Проверих си оборотите на P и N, при студен двигател са към 1100, а при загрял около 550.
Маслото на скоростната кутия не съм го сменял никога. Вече съм навъртял близо 7000 км от как колата е моя т.е. от април насам.
Смених всички консумативи като я купих (ремъци, ролки, масла, филтри), но за маслото на скоростната кутия в сервиза ми казаха, че трябвало да е някакво специално и не искали да рискуват да не прецакат нещо. Ще потърся информация и евентуално ще го сменя скоро.
Проверих си оборотите на P и N, при студен двигател са към 1100, а при загрял около 550.
Маслото на скоростната кутия не съм го сменял никога. Вече съм навъртял близо 7000 км от как колата е моя т.е. от април насам.
Смених всички консумативи като я купих (ремъци, ролки, масла, филтри), но за маслото на скоростната кутия в сервиза ми казаха, че трябвало да е някакво специално и не искали да рискуват да не прецакат нещо. Ще потърся информация и евентуално ще го сменя скоро.

-
- потребител
- Контакти:
Инсталирай си аутодатата и виж какво е точно маслото. А за оборотите - на празен под трябва да са 720 +- 50. На Д предавка е нормално да са по-ниски. Но пак ви казвам, че поне моят оборотомер не показваше правилно.
М. Карбовски
М. Карбовски
-
- потребител
- Регистриран: 03 ное 2007, 00:05
- Модел на автомобила: mondeo-2.0/16v
колеги и аз имам мондео - автоматик 2000/16v и са ми малки оборотите.
ако има някой да ми обясни как да си ги вдигна ще му бъда много
благодарен
ако има някой да ми обясни как да си ги вдигна ще му бъда много
благодарен
-
- потребител
- Контакти:
Чети по-нагоре колега, няма как да вдигнеш оборотите, те се задават от компа на колата. Пробвай с рестарт на компа ако си сигурен че сензорите работят нормално. Напомням че оборотите на автоматика са по-ниски от тези с ръчните скорости - с около 130 об.
Вчера установих, че когато е доста студено и при мен гасне ако веднага след запалването включа на скорост. Явно е нормално, защото всичко по колата е на 6 при мен.
Вчера установих, че когато е доста студено и при мен гасне ако веднага след запалването включа на скорост. Явно е нормално, защото всичко по колата е на 6 при мен.
М. Карбовски
М. Карбовски
- mutant
- потребител
Да, затова като включиш на скорост бива да подадеш малко газ, че да не угасне. Аз поне така правя, свикнах вече и не ми прави впечатление.