Искам да си смена водата с антифриз

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
bigdady
потребител
потребител
Регистриран: 03 окт 2006, 14:16
Модел на автомобила: SCORPIO 2.0i 122 hp седан
Status: Извън линия

Искам да си смена водата с антифриз

Мнение от bigdady » 08 окт 2008, 21:36

ще ми кажете ли след като източа водата от радиатора как точно след като налея антифриза за обезвъздуша системата.Колко литра горе долу е тя
NO PAIN NO GAIN

Потребителски аватар
cruise
потребител
потребител
Регистриран: 23 фев 2007, 11:48
Модел на автомобила: Форд Фиеста 1.1 mi '95-LPG X4082
Ситроен С4 '07 (само за подръжка)

Re: Искам да си смена водата с антифриз

Мнение от cruise » 09 окт 2008, 09:52

Аз как правя източвам към един литър от казанчето за наливане на антифриз (лесно се разглобява). Изпразвам казанчето и търпам малко с уста от мъркуча и наливам концентрат (за -60 градуса, тук е малко проблем защото майка ме зарежда с антифриз и е проверен от всякъде тия по бензиностанциите колка са читав нали знаете). Но трябва да знаеш колко ти събира, ако не забравя ще проверя в autodata-та.
После задължително проверка (то маика ми ама аз нямам вяра). В едно шишенце 10 20мл след като си запалил колата да се разбърка антифриза слагаш в камерата (хладилника), трябва да излезе бистър (да не се замъти), няма проблем че го проверяваш 0 гадуса ако излезе бистър е тип топ. Ако е мътен се повтаря процедурата с концентрата.
По лесен вариант е да се източи от радиатора ама аз не пипам, че някакво уплътнение, пробката не е отваряна никога сигурно.
Изображение
FORD FIESTA 1.1MI "95 с LOVATO АГУ
FORD C-MAX 1.6 LPG " 06. BRC АГУ

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 09 окт 2008, 10:28

Колегата май е с DOHC мотор,не знам дал итрябва да го обезвъздушаваш,но аз OHC мотор откачам долниа дебел ммъркуч който отива в долната част на радиатора и оставям да изтече всичко.После правя няква манджа с вода и антифриз около 8 литра и напред. :D: Няма кво да му обезвъздушавам ,а и термостат нямам ;):
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
зуница
потребител
потребител
Регистриран: 29 юни 2007, 23:04
Модел на автомобила: ФОКУС 2.0 ГАЗ-БЕНЗИН
2008г.

Мнение от зуница » 09 окт 2008, 22:12

Наливаш до MAX . Палиш ,загряваш на място с отворен разширителен съд.След достигане на работна температура термостата отваря и помпата избутва мехурчетата към разширителния съд.( При източване и наливане на антифриза парното трябва да е на MAX.) Като изстине мотора доливаш до МАХ .После затваряш разширителния съд и си готов.
Не казвай "Хоп!" преди да си скочил!

Потребителски аватар
el.kapitano
потребител
потребител
Регистриран: 16 окт 2008, 17:10
Модел на автомобила: FORD Scorpio
Контакти:

Мнение от el.kapitano » 17 окт 2008, 05:45

Здравеите , аз имам Скорпио и му смених антифриза като извадих от казанчето малкия маркуч които идва от двигатела и запалих , когато потече от там почнах да наливам в казанчето - когато излях около 7 литра спрях , зарворих и ГАЗ !
КАРАИ ФОРД - ДА СИ ГОРД !!!

kreizo
потребител
потребител
Регистриран: 11 мар 2008, 14:31
Модел на автомобила: Ford Mondeo '99

Мнение от kreizo » 20 окт 2008, 12:37

Нещо пробки по радиаторите това онова ? :-/:

Потребителски аватар
Obi-1
потребител
потребител
Регистриран: 21 окт 2008, 15:17
Модел на автомобила: fiesta 99'-techno 1.25i Zetec 16v;75hp

Мнение от Obi-1 » 21 окт 2008, 18:16

Здравейте,
Всички до тук споменати начини за смяна на антифириза ми се виждат малко българска работа.
Не може инженерите да не са измислили по кадърен начин да се извърши това упражнение.
Иде зима и аз искам да сменя антифриза на моята Фиеста, ще съм благодарен ако някой е смянал антифириз на МК4 Zetec и сподели сподели.

П.С: Замислям се дали да ида на сервиз да ми го смянят ама като ги знам какви са сервизите, сигурно и те ще ми извадят маркуча на радиатора :roll:

Edinuser
Потребител
Потребител
Регистриран: 05 авг 2007, 16:35
Модел на автомобила: Ford Mondeo Ghia 2.0i 16v 93г.

Мнение от Edinuser » 21 окт 2008, 21:51

За Фиестата не знам - Мондеото си има пластмасова пробка - до големия шланг отдолу, развива се със 50 стотинки монета.
Ама е на много шибано - едвам успявам да си пъхна ръката там - между радиатора и двигателя, като бъркам отгоре, ако е отдолу на канал може да е по-лесно. :(
Източвал съм от там - изтича почти всичко.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”