смесих два вида масла във скоростната кутия ...
- haritoo
- потребител
- Регистриран: 18 окт 2008, 03:09
- Модел на автомобила: sierra 1.6 L
- Status: Извън линия
смесих два вида масла във скоростната кутия ...
Имам една сиера 1.6 и се наложи да сменям карето на диференциала.Първо се опитах сам не стана и докато сетя да викна майстор я карах и беше изкапало доста масло от там..отидох при едни пишман майсторчета и ми доляха 0.5л. минерално,а в последсвие разбрах от стария собственик,че било някакво червено синтетично или полу-синтетично не разбрах точно и сега ме е страх да я карам да не се прецака нещо.Та ако някои има желание да се отзове въпросите ми са:дали се е пресякло маслото и какво да правя в тоя случай.Благодаря предварително
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Re: смесих два вида масла във скоростната кутия ...
Ми...по-скоро пълна синтетика да е това червеното...Някъде му имаше характеристиките...доста висок клас масло е.И в кутията,и в дифа се слагат само оригиналните фордови масла.Излишно е да се правят експерименти,пробвали са хората...съмнителен е резултата.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
-
- потребител
- Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
- Модел на автомобила: Sierra
- Контакти:
Тук се появяват периодично разни екземпляри и сега се чудя,тоя човек наистина ли не зане или се прави??
Имаш ли представа колега на какво разстояние един от друг са диференциала и скоростната кутия на сиера-та????
милиметри,сантиметри и метри може да ползваш.
После виж колко масло ти събира диф-а и ще ти отговоря кво да правиш с майстор-а и сместа от 2 вида масло.
Имаш ли представа колега на какво разстояние един от друг са диференциала и скоростната кутия на сиера-та????
милиметри,сантиметри и метри може да ползваш.
После виж колко масло ти събира диф-а и ще ти отговоря кво да правиш с майстор-а и сместа от 2 вида масло.
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти 

- Svetlix
- потребител
- Регистриран: 21 сеп 2006, 18:38
- Модел на автомобила: Nissan Almera SRi 1.6, 16V
- Контакти:
Теоритично ако двете масла при смесване не се пресекът значи няма проблем. Но при положение, че са 2 различни типа масло ... аз лично не съм сигурен. При положение, че маслото в дифа и СК се сменя веднъж на 80-100 000 км според мен експериментите са напълно излишни!