Скоростна кутия на Фиеста 96 г.
-
- потребител
- Регистриран: 24 авг 2008, 16:17
- Модел на автомобила: Ford Fiesta
- Status: Извън линия
Скоростна кутия на Фиеста 96 г.
Здравейте колеги имам едно питане за скоростната кутия на Фиеста 1.25 Zetec 1996 г. Значи чува се нещо като виене когато съм на свободна също и при смяна на скоростите леко превива. Като купих колата преди няколко месеца се чуваше по-силно ,смених маслото сложих 75 W 80 и виенето утихна но още се чува слабо ,като натисна съединителя спира. Майстора ми каза че на повечето кутии на форд става така след като минат повече километри но нямало проблем,били лагерите на кутията но издържали много дълго време и да не се плаша.Иначе скоростите си влизат екстра няма никакъв проблем , вие какво ще кажете?
- didistar
- потребител
- Регистриран: 23 окт 2008, 20:34
- Модел на автомобила: eskort 1.6 16V ZetTek
Re: Скоростна кутия на Фиеста 96 г.
На колко километра ти е колата , аз съм със Ескорт'98 на 191 000 км няма никво виене имам един приятел с фиеста'97 на 130 000 и при него няма никво виене. 

Полека и все в дясно
-
- потребител
Ми да ти кажа и аз не знам точно километрите. На Фиестата километража е с 5 цифри , внос е от Италия, като я взех преди няколко месеца показваше 41 000 км. така че е пълна загадка на колко километра може да е , иначе като цяло съм много доволен , вече 7 500 км. не е изгорила и грам масло.
- gotmie
- потребител
- Регистриран: 27 мар 2008, 16:39
- Модел на автомобила: Fiesta MK3 1.8 - 16V. Веднъж Фиеста, Фиеста завинаги!!!
Трябвало е да словиш 75/90 и добавка (струва 20лв) Според мен е синхронизатор, не е аксялен лагер, защото ако беше той, щеше да вие и при натиснат и при отпуснат педал. Ако беше лагер на съединителя щеше да вие като натиснеш педала...
-
- потребител
Сега мисля да сложа някоя добавка дето ги има за скоростни кутии , но не знам точно каква , ако знаеш коя е най-добре да сложа пиши,няма значение колко струва, мерси предварително, така или иначе ми се струва че по-нататък ме чака ремонт на ск. кутия но ще се опитам колкото мога да и удължа живота.