проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус
- Sladuranka_17.
- потребител
- Регистриран: 23 окт 2008, 16:56
- Модел на автомобила: ford fokus 1.8 TDI 1999
- Status: Извън линия
проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус
Вече съм горд собственик на форд фокус 99 1.8 ТДИ (е вече не толкова горд) ще се радвам ако някой ми помогне поне със съвет
колата ми вървеше отлично и не ми е давала никакви проблеми до сега . Преди 3 дни изгасих колата пред вкъщи и не можах да запаля повече ,казаха ми че е нафтовата помпа и единствения дефект като грешка която дава този модел е че на 180х.км нафтовата помпа гори ,а честно казано нова е доста скъпичка поне тези който намерих аз (и то не се знае колко време ще работи и тя ) така че ще се радвам ако някои ми помогне и ми даде съвет каде мога да си намеря такава помпа
Благодаря предварително

колата ми вървеше отлично и не ми е давала никакви проблеми до сега . Преди 3 дни изгасих колата пред вкъщи и не можах да запаля повече ,казаха ми че е нафтовата помпа и единствения дефект като грешка която дава този модел е че на 180х.км нафтовата помпа гори ,а честно казано нова е доста скъпичка поне тези който намерих аз (и то не се знае колко време ще работи и тя ) така че ще се радвам ако някои ми помогне и ми даде съвет каде мога да си намеря такава помпа
Благодаря предварително

- Bijutera
- потребител
- Регистриран: 12 авг 2007, 14:51
- Модел на автомобила: Ford Fusion 1.6 16V
Re: проблем с компютъра на нафтовата помпа на фокус
Честита кола и дано само за хубави работи си я караш,проблемите ше се оправят,дано не ти се налага да питаш за проблеми повече във форума 

- Sladuranka_17.
- потребител
- Регистриран: 23 окт 2008, 16:56
- Модел на автомобила: ford fokus 1.8 TDI 1999
Искам да помоля всички които знаят каде мога да си купя такава да ми пишат . Всяко предложение е добре дошло 

- tha22don
- потребител
- Регистриран: 16 апр 2008, 12:52
- Модел на автомобила: Ford Focus MK1.5
Може да пробваш да я рециклираш. Ето един сайт на фирма в Пловдив, която може и да успее. http://www.avel-trade.com" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;Sladuranka_17. написа:Искам да помоля всички които знаят каде мога да си купя такава да ми пишат . Всяко предложение е добре дошло
Не съм ползвал услугите й, но някой колега от форума я беше споменал при такива ситуации.
Моето мнение е да не се занимаваш с такива втора ръка, понеже не се знае колко ще издържат, а и щом са стояли из автоморгите, не ми се мисли как са ги подхвърляли от камиона по рафтовете- бил съм свидетел на търсене на борд. комп. за фокус- нямат ги за нищо.
Аз лично съм имал проблеми с моята помпа и съм звънял на тази фирма по-горе. Лично човека, който се занимава с поправката ми каза, че може да се подменят дефектните части, които подлежат на подмяна, но било хубаво направо да се купи нова и да не се занимавам нито с морги нито с рециклиране /което не говори мн добре за сервиза им/. Аз го послушах и си взех нова от МП. Не помня колко пари искаха за диагностика и рециклиране в пловдивския сервиз.
Защо не отидеш в местното МП да ти направят една диагностика и да е сигурно, че е от помпата...не съм специалист, но без диагностика всичко може да е ... Успех с ремонта.
П.С. Темата малко не е за този раздел..
-
Диагностиката в МП е много повърхностна и непълноценна и рядко дава някакъв конкретен резултат. В повечето случаи заключението от диагностиката е толкова общо, че не върши никаква работа. Пример: Повредена ГНП. Ремонт - подмяна с нова или рециклирана 3000лв+. Ама че може да е повредено някое клапанче дето се сменя за 15мин не ти казват (или не знаят- не им се занимава да търсят конкретната причина).
Моят съвет е да се обърнеш към специализиран сервиз за дизелова апаратура или ако си технически грамотен отваряй и гледай къде какво става. Аз лично така правя.
Моят съвет е да се обърнеш към специализиран сервиз за дизелова апаратура или ако си технически грамотен отваряй и гледай къде какво става. Аз лично така правя.
- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
диагностиката е 54лв поне във Варна и нищо съществено не казват те си знаят помпа и дюзи
-
Преди 3 години имах проблем с дизела и дадох 35лв. за диагностика в МП Габрово. Казаха ми че всичко е ОК, само разпръсквачите са за смяна. Обикалях и по разни майстори, един вика дюзи, друг вика компютър, трети помпа... Никой не позна! Работят по метода на налучкването мамка им. Добре, че Господ ме е благословил и сам си открих проблема. И до днес си карам със старите разпръсквачи и стария компютър. Помпата я смених по-късно защото протече от семерината. Естествено сложих си употребявана, но я купих от верен човек. Все пак 300лв за помпа не е като 3000 от МП.
Та мисълта ми е че човек не трябва да се доверява на едната диагностика ами да потърси повече мнения и накрая сам да прецени какво да прави.
Та мисълта ми е че човек не трябва да се доверява на едната диагностика ами да потърси повече мнения и накрая сам да прецени какво да прави.
-
- потребител
- Регистриран: 28 фев 2008, 21:33
- Модел на автомобила: Ford Focus 1.8 tddi
Абе хора мойта кола преди вървеше повече,може ли да е от помпа или тя направо гори,или къде може да е причината
- chefo_ukr
- потребител
То може и от помпата и от дюзите ама ще трака пуши.Филтри сменял ли си скоро?Тя електрониката на помпата или работи или не.dj_xclusive написа:Абе хора мойта кола преди вървеше повече,може ли да е от помпа или тя направо гори,или къде може да е причината
-
- потребител
ами филтрите ги смених въздушен и горивен,малко са поотпуши ама пак не е като преди,иначе малко пуши като сменям скоростите или като я изрежа
- tosho
- потребител
- Регистриран: 22 авг 2008, 16:38
- Модел на автомобила: Focus'03 Tddi 90ps
Focus '08 tdci 115ps - Местоположение: Poland, Warsaw
Колега, сипи и на колицата добра нафта и някоя добавка на СТП за дизел и я опъни по магистралата да я поотпушиш. 

-
- потребител
Слагам само от ОМВ и я изпъвам всеки петък и неделя по 150 км извънградско.Колата си върви 170-180 ама ми се струва че преди ги набираше по-бързо!!!
- chefo_ukr
- потребител
това е мое мнение но на мен лично на ОМВ навтата не ми харесва,не ми върви колата на ШЕЛ също.от ЛУКОИЛ и РОМПЕТРОЛ съм по доволен обаче пак зареждам на ОМВ незнам май всичко унас си е боза вкл.и пътищата ни.Те от тези дупки кат са отвори и разкрачи предницата да не казвам като какво ........как да върви една кола тя се мъчи.След регулаж на преден мост така литна кошаницата ама файда до следващата дупка яма ров в Варна вече всичко може да се види и то в изобилие.Успех
-
- потребител
И в краина сметка как да разбера дали е от помпа или дюзи
-
- потребител
- Регистриран: 19 юни 2007, 13:54
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDDi
И аз карам Фокус като твоя. Преди година и нещо имах абсолютно същия проблем. Изгоряла платка за управление на ГНП. Потроших си нервите с МФ. Накрая се оказа, че понеже помпата е Бош, МФ не могат да я оправят, а само ще я пратят в оторизиран сервиз на Бош, където щели да свършат истинската работа. После МФ само ще ми я монтирали. Аз отидох директно в един оторизиран сервиз на Бош. В София, доколкото разбрах са 2 - Супер Дизел и още някакъв, не се сещам, близо до летището. В Супер Дизел всичко ми излезе ок. 1800 лв. - смяна на платката и разни други джаджи. Една година гаранция. Оттогава карам без проблеми. М/у другото и там ми казаха, че този проблем се явява средно след 8-9 години при този модел. Никакви забележи спрямо обслужването и работата в сервиза.
-
- потребител
а сега как ти върви колата на първа само с гас върти ли????И в смисал как разбра че е от плтка щото тя мойта си върви пак ама преди майче вървеше повече
Последна промяна от dj_xclusive на 03 фев 2009, 18:34, променено общо 1 път.
-
- потребител
- Регистриран: 22 яну 2008, 11:47
- Модел на автомобила: focus; 2002, Zetec 1.8 benzin, 16 V
http://cgi.ebay.co.uk/ford-focus-inject ... 240%3A1318" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-FOCUS-TDI-IN ... 240%3A1318" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cgi.ebay.co.uk/FORD-FOCUS-TDI-IN ... 240%3A1318" onclick="window.open(this.href);return false;
- chefo_ukr
- потребител
тя като замини платката нема запалване не е от нея и мен ми се разказа играта в МФ напред назад и вкрайна сметка едно реле ми беше заминало сам го открих имено което управлява помпата. Вземи някой добавка да почисти малко системата
-
- потребител
А как да разбера дали е от помпата,да знам ако е от нея да почвам да търся от сега или няма как да разбера кога ще си иде???
- chefo_ukr
- потребител
някаде бях чел че всичко ако е наред с помпата на нагорнеще колата си тръгва сама без да има нужда от подаване на газ и си варви плавно без да предърпва и да се мъче.Ти най вероятно си и се наситил вече на колата и ти се иска вече повече
всички сме така.Аз до мондеото само бензинови коли карах и бях върл противник на печките ама то турбото друго казвало е мина се време свикваш и почваш да търсиш повече