Проблем с тресчотка след смяна на съединител

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
m_c_mihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2008, 18:40
Модел на автомобила: Форд Ескорт ТД 1,8
Status: Извън линия

Проблем с тресчотка след смяна на съединител

Мнение от m_c_mihaylov » 17 фев 2009, 18:51

Преди няколко дена смених съединител (комплект). От сервиза ми казаха, че и трешчотката е за смяна. Та както и да е смениха я. Сега съединителя е супер, но при леко повдигане на педала на съединителя, леко мръдване на страни или по-рязко изпускане на педала тая трешчотка изпуска. Закарах колата отново в сервиза и след цял ден чудене ми казаха, че не могат да помогнат с нищо, всичко било направено както трябва.
Та за това моля, ако някой е имал подобен проблем да помогне.
Колата е Форд Ескорт 1,8 ТД - 94 година.

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Re: Проблем с тресчотка след смяна на съединител

Мнение от HACKO » 17 фев 2009, 19:43

Ти си им платил за да ти оправят трешчотката, така че е напълно техен проблем, как но ТРЯБВА колата да стане, още повече ако те са ти осигурили частите. Ако всичко е направено както трябва не трябва да се получава така.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

m_c_mihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2008, 18:40
Модел на автомобила: Форд Ескорт ТД 1,8

Мнение от m_c_mihaylov » 17 фев 2009, 19:53

Ами съединителя не е от тях, но трешчотката е. Освен това според 180 лв (включва цената на трешчотката и спирачна течност) никак не е малка сума за смяна на съединител! Само, че вече не ми се занимава с тях.

bobsan81
потребител
потребител
Регистриран: 24 ное 2006, 15:55
Модел на автомобила: Форд Ескорт 1.8 TDI

Мнение от bobsan81 » 18 фев 2009, 13:31

Колега аз на моята съм сменявал няколко пъти въпросната трасчотка на педала на съединителя и до сега не съм имал никога проблеми след смяната, следователно нещо не са ти направили както трябва. Така че се връщай в сервиза и да си го правят а като гледам си дал и доста пари за смяната за това няма какво д се чудиш. Един съвет провери си болта на педала дали е там и ако е там го навий малко и виж дали ще има разлика. Като цяло този болт е за регулиране на съединителя къде да отделя но ако не са го завили е възможно да се получава това което си описал. успех

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”