Свирене на ремък

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
m_c_mihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2008, 18:40
Модел на автомобила: Форд Ескорт ТД 1,8
Status: Извън линия

Свирене на ремък

Мнение от m_c_mihaylov » 26 мар 2009, 00:19

Здравейте, става въпрос за ескорт 1,8 ТД. Та проблема е следния, всеки път когато го запаля, независимо дали двигателя е студен или топъл се чува една свирене на ремък. Направи ми впечатление и, че стрелката на оборотомера не помръдва, докато не спре свиренето на ремъка.

Drake
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2006, 22:48
Модел на автомобила: Focus 1.6 2011

Re: Свирене на ремък

Мнение от Drake » 26 мар 2009, 01:17

Сигурен съм, че свиренето е от ремъка на алтернатора. Когато запалиш, в първите няколко секунди акумулаторът усилено се зарежда, което води до голям товар върху алтернатора. Когато ремъкът не е добре натегнат (по мои наблюдения особено зимно време) или е просто остарял, започва да приплъзва и от там присвирва.
Оборотомерът на дизеловите двигатели пък вземат "сигнал" от алтернатора, който след като не се върти или се върти бавно, "казва" на оборотомера, че обороти няма.
Временно решение (поне при моя 1.8 чист дизел) е натягане на ремъка, истинското е неговата смяна. Досега съм сменял този ремък 2 пъти (и двата пъти с Gates), но след има-няма 15000км пак почва да присвирва. Ако някой може да препоръча ремък, който може да изкара поне 30-ина хиляди километра, да свирка.

m_c_mihaylov
потребител
потребител
Регистриран: 14 ное 2008, 18:40
Модел на автомобила: Форд Ескорт ТД 1,8

Мнение от m_c_mihaylov » 26 мар 2009, 09:33

Аз общо взето нищо не разбирам от тези работи. Къде се намира този алтернатор, най-малкото за да се иптам да разбера дали е то него

Drake
потребител
потребител
Регистриран: 23 мар 2006, 22:48
Модел на автомобила: Focus 1.6 2011

Мнение от Drake » 27 мар 2009, 09:43

Като вдигна капака и застана с лице към купето на моя форд, се намира отпред вляво под казанчетата за антифриз и масло на сервото

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”