резонанс при 170 ..

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
silveria
потребител
потребител
Регистриран: 28 дек 2008, 22:13
Модел на автомобила: Ford Orion Ghia 1,8 132hp
Status: Извън линия

резонанс при 170 ..

Мнение от silveria » 07 май 2009, 23:47

Колеги бих помолил да няма коментари как 17 годишна кола е нормално така да става алабала. Освен ако от завода не го е правила това за мен не е нормално и искам да го оправя ако може. Сега по празниците при почти празна магистрала Хемус, реших да видя таратайката колко ще вдигне. Набра си повече от добре, до момента в който стигна 180. В този момент почна да се чува едно тракане идващо от пружината за задна скорост удряйки се в самия скоростен лост. Сложих си ръката на скоростният лост и усетих доста силни вибрации които около 140 почти изчезват. Значи маслото на скоростната кутия е сменяно преди 3 години (оригинално от МП) и тази година за проба отворих пробката и потвърдих че си е прекрасно бистро и е наред. Въпроса ми е от какво може да идват тези вибрации ли резонанс ли как да го нарека .. не че ще се кара тази кола с толкоз км сериозно и продължително, но все пак .. някой с подобна колица от тази година да изкаже мнение при него дали има такива проблеми?

Потребителски аватар
S_C
потребител
потребител
Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX
Контакти:

Re: резонанс при 170 ..

Мнение от S_C » 08 май 2009, 01:13

Олуфтило е някъде нещо по кутията и при тая скорост го усещаш...нормално е.Това са дърти баракуди на много километри.Вземи си нова от магазина и гаранция нищо няма да тресе.Служебното Мондео го пробвах веднъж до 180...ми нищо не вибрираше и виеше...ама все пак е ново още.Като навърти 300-400 хиляди,вероято ще тропа всичко което се сещам,плюс още десетина неща,за които никога не би ми дошло наум,че могат да скърцат,тресат и вибрират.На кон,дето е пред умирачка,наистина не се гледат такива подробности.
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!

noface
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2005, 10:40
Модел на автомобила: Sierra
Контакти:

Мнение от noface » 08 май 2009, 13:47

И при мен на сиерата се получава вибриране на скоростния лост.Според мен тожа мойе да е от тампони на скоростите(при мен има) от тампони на двигателя,от неправомерно изосен феродов диска на съединител-при мен и от грижа труба на кардана даже може да е -при теб отпада :D:
Децата са наследствени.Ако родителите ти не са имали деца,няма да ги имаш и ти :P

Потребителски аватар
jojo
потребител
потребител
Регистриран: 21 фев 2007, 14:55
Модел на автомобила: sierra

Мнение от jojo » 13 май 2009, 22:49

колега за да нямаш тресене трябва да подмениш 70% от частите на автомобила-ходава част,двигател,амбреаж,спирачна система и ако колата няма удари и не изкривена геомерията не би трябвало да имаш синхронично тресене.

и аз за два месеца ми се случва да се правя на авнатюрист и да карам с подобни скорости и понеже не съм с подменени компоненти,дори си имам още оригинални части :D ,при скорост над 160км/ч на сиерата все още са леки тресенията ,но както казаха други колеги ,това са автомобили на години вече и амортизацията не е малка.
винаги за каквото и да си говорим,знай че става дума за пари

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”