Фиеста 1.4 ЗТЕК масло
- ivaivalito
- потребител
- Регистриран: 03 яну 2006, 22:46
- Модел на автомобила: Trabant 601 S
- Status: Извън линия
Фиеста 1.4 ЗТЕК масло
Здравейте аз съм новобранец от скоро карам една Фиестичка 1.4 Зитек 90 кончета.Нямам газово общо взето е хубава количката но имам 2 големи проблема .Първият е че за около 2000 км е лапнала около литър масло Арал 10W 40 .Преди да мина към гумичките или сегментите какво ще ме посъветвате да сложа по дебело масло 15W40 особенно лятото ще е добре ,или да оставя 10W40 и да му сложа някаква добавка ?
Другият проблем е че като пусна по инерция или като въртя волана на някой завой колата изгасва
нормално е да падат оборотите според мен като въртиш волана но чак да гасне
Някакви предположения ???
И може ли за 2рия проблем да се диагностицира на Компютър има ли букса за диагностика че съм много зле с фордовете ?
Другият проблем е че като пусна по инерция или като въртя волана на някой завой колата изгасва

Някакви предположения ???
И може ли за 2рия проблем да се диагностицира на Компютър има ли букса за диагностика че съм много зле с фордовете ?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Фиеста 1.4 ЗТЕК масло
15W40 е по-гъсто при студен старт при -25 градуса примерно.
Като позагре е все тази дали е 5W или 15W
Има си цяла тема за маслото!
Погледни закованата тема "хвърли едно око преди да питаш"!
Трябва да имаш датчик за налягането в хидравликата и да повишава обортите в крайните положения на волана.
У него ще да е проблема, но не съм се борил с това и не го знам къде е.
Буксата за диагностика ти е OBDII и се намира под правоъгълно капаче в пластмасата до левия крак на шофера.
Има една кръгла капачка, не е тя!
Другата доло е!
Като позагре е все тази дали е 5W или 15W
Има си цяла тема за маслото!
Погледни закованата тема "хвърли едно око преди да питаш"!
Трябва да имаш датчик за налягането в хидравликата и да повишава обортите в крайните положения на волана.
У него ще да е проблема, но не съм се борил с това и не го знам къде е.
Буксата за диагностика ти е OBDII и се намира под правоъгълно капаче в пластмасата до левия крак на шофера.
Има една кръгла капачка, не е тя!
Другата доло е!
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2007, 23:59
- Модел на автомобила: BMW 320d `02, Ford Mondeo 2.0 136 p.s, Suzuki Swift 1.3
Колега, май става ясно, че тия мотори 1.4 Zetec са пълни боклуци като цяло. Целият "потенциал" на Форд е събран в тях. Виж тука: http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=9&t=28438" onclick="window.open(this.href);return false;
Fix Or Repair Daily
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Мотора знам, че е разработка на Mazda.bXtreme8833 написа:Колега, май става ясно, че тия мотори 1.4 Zetec са пълни боклуци като цяло. Целият "потенциал" на Форд е събран в тях.
Има някакво участие и Yamaha.
Аз доволен от моя!
Ако двигателя е бил в прилично състояние като сте купил автомобила, т.е. е на малко километри и обслужван като хората.
Та ако е бил в прилчино здраве и му набухате минерално 15W40 по съвет на "майстори" и го яздите щот той си става за яздене, бега шш я знам у вещицата ... ще плачкате!
-
- потребител
- Регистриран: 05 ное 2007, 23:59
- Модел на автомобила: BMW 320d `02, Ford Mondeo 2.0 136 p.s, Suzuki Swift 1.3
Аз доволен от моя!
Paci, станахме 3ма дето ни харчи супер МНОГО (наистина много - бие всички норми

Fix Or Repair Daily
- bateto_toshko
- потребител
- Регистриран: 01 юни 2008, 16:57
- Модел на автомобила: Fiesta 1.4 Ghia '96
(Zetec-SE,16V, 90PS) - Местоположение: Бургас
аз поне за сега не мога да определя еднозначно този двигател за боклук.По скоро май доста зависи предния собственик как се грижил за колата.Аз мисля , че дори да си с BMW , Mercedes , и т.н. ако им сипваш М10Д , или караш без да сменяш масло и другите консумативи...няма как мотора да е перфектен след 100 хил.км и нагоре.Нека да позная ....всичките тези коли за които говорим са купувани от Италия? ....щото моята от там е внесена......с което не искам да кажа , че всичко внесено от тази страна е боклук , но все пак има митове и легенди за шофьорите в тази страна
.......... думите на първия майстор който ми обслужваше колата бяха "тая кола дълго време е била в гараж"....между другото , някой има ли идея може ли от дълго стоене в гараж , примерно да заминат гарнитури , гумички на клапани или нещо по сериозно?
(имам предвид дълго време без да е палена)

сърцето ми обича форд мустанг , а джоба фиеста 
Една кола не може да се оправи докато не се счупи

Една кола не може да се оправи докато не се счупи
- samsung_bg
- потребител
- Регистриран: 24 сеп 2006, 13:51
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 FUN 1.4 16V 90PS Zetec-S FHA '96г
Що бе хора го плюете тоя мотор, аз съм много доволен. 25000км. съм минал.
Карам с Мобил 10W40 и първите 7000км. нивото не мърда. До към 10000км. доливам 200-300гр. Направо си е супер.
Карам с Мобил 10W40 и първите 7000км. нивото не мърда. До към 10000км. доливам 200-300гр. Направо си е супер.

-
- потребител
- Регистриран: 18 фев 2009, 21:37
- Модел на автомобила: ford mondeo 2000 tddi
Здравейте искам да ви попитам малко елементарен въпрос, който всички предполагам знаете. Нормално ли е маслото в двигателя на пръчката да е точно в средата на min. и max. или трябва да долея още? За Форд Мондео 2002 г. tddi добро ли е 10 w 40 на Елф. Благодаря ВИ предварително!