Проблем с оборотите
-
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 TDI 1998г.
- Status: Извън линия
Проблем с оборотите
Здравейте, изчетох доста по темите написани за оборотите но не открих почти нищо, наподобяващо и моя проблем. Колата ми е Форд Ескорт 1,8 16V 1996г. Има обикновенно АГУ с електрически изпарител ЛОВАТО. Накаратко проблема-само на газ и много рядко на бензин. Оборотите остават 1300-1400 след като освободя от скорост и се движа по инерция, даже и когато съм на място. Включвам на първа е леко пускам съединителя без да потеглям и оборотите си падат и остават около 900. След това като форсирам колата пак се вдигат и остават 1300-1400. Забелязах нещо-след като пусна климатика оборотите си стоят нормални винаги и никога високи. Спра ли го и веднага се вдигат 1300-1400 след първото подаване на газ и си остават там. Почистиха ми в сервиз дебитомера и стъпковия мотор за празния ход. Какво друго още трябва да направя. Колата има разход 13-13.5 градско газ и 10-10.5 извънградско с климатик съм я засичал.
Лек ден
Лек ден
- tankovbg
- потребител
- Регистриран: 23 фев 2008, 16:14
- Модел на автомобила: Fiesta Techno 1.25 Zetec 16 V, юли 1998
Re: Проблем с оборотите
Ами то е писано доста колега за такъв проблем, например на първо време разкачи клемите на акумулатора (първо минусовата !!!), изчакай 10-тина минути (или ги дай на късо), почисти ги, закачи ги пак (първо плюса, после минуса!!!!) и пробвай. Ако проблема остане търси по маркучите около смукателните колектори за напукани и т.н. по газовата около колекторите, демек всичко след дебитомера трябва да е херметично.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Изхвърли газовата уредба и няма да имаш проблеми.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
- Регистриран: 17 май 2008, 15:10
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8 TDI 1998г.
Не мога колега, нямам възможност да карам на бензин. А съм много доволен от колата.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Тогава я поправи, явно проблема е във нея.
Между другото и аз си мислех така преди 8г., преди да изхвърля уредбата от колата.
Между другото и аз си мислех така преди 8г., преди да изхвърля уредбата от колата.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам!