мондео мк1 1.6 не сваля оборотите
-
- потребител с
- Регистриран: 03 мар 2009, 16:58
- Модел на автомобила: Mondeo MK1
- Status: Извън линия
мондео мк1 1.6 не сваля оборотите
Значи имам мондео мк1 1.6 бензин. От известно време имам един проблем. Когато го караш и при смяна на предавка оборотите на мотора не падат. Например слагаш първа тръгваш оборотите са 4хил , изключваш от скорост и няколко секунди оборотите не падат.И студен и топъл.Някои имал ли е такъв проблем. Или да знае каква може да е причината.
-
- потребител
- Регистриран: 08 сеп 2009, 20:19
- Модел на автомобила: SIERRA
Re: Моля помогнете
първо виж жилото на гъста да не се заклещва,за друг проблем сега не се сещам.това е най безболезнено
- urgan
- Потребител
- Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA - Status: Извън линия
Като вероятен проблем мога да ти предложа потенциометъра на дроселовата клапа, може да ти задържа. Ако има как измери го, той ще си изпее всичко. Не казваш обаче винаги ли го прави или от време на време. Студена, топла, разясни малко по-подробно.
-
- потребител с
винаги го прави и топла и студена.
е тоя потенциометър каде се намира точно можеш ли снимка дадеш?urgan написа:Като вероятен проблем мога да ти предложа потенциометъра на дроселовата клапа, може да ти задържа. Ако има как измери го, той ще си изпее всичко. Не казваш обаче винаги ли го прави или от време на време. Студена, топла, разясни малко по-подробно.
Ами съединителя мисля че е добре горе долу по средата отделя.vonnn написа:Съединителя как ти е
- kEFi
- потребител
- Регистриран: 17 яну 2005, 13:19
- Модел на автомобила: Eskort 1.6 16V EFi
Re: мондео мк1 1.6 не сваля оборотите
Принципно при подобно изрязване двигателя си остава във високите обороти в очакване на следващата предавка. За малко. Ако остава по-дълго време - зацапано стъпково моторче. Ако и почистването не помогне - ново (заради едни пластмасови чаркалаци 

- urgan
- Потребител
Добре клапана за обороти играе ли при 4000 об, аз мисля че не действа тогава. А добре като ти ги свали оборотите как са, седят ли в нормалните играят ли или са добре, ако са добре мисля че не е от клапана за празен ход.
-
- потребител с
Ами след като ги свали стои на 1000оборота и не мърда.urgan написа:Добре клапана за обороти играе ли при 4000 об, аз мисля че не действа тогава. А добре като ти ги свали оборотите как са, седят ли в нормалните играят ли или са добре, ако са добре мисля че не е от клапана за празен ход.
А можеш ли по точно да ми кажеш каде се намира това моторче да го почистя.kEFi написа:Принципно при подобно изрязване двигателя си остава във високите обороти в очакване на следващата предавка. За малко. Ако остава по-дълго време - зацапано стъпково моторче. Ако и почистването не помогне - ново (заради едни пластмасови чаркалаци
- urgan
- Потребител
Значи и моторчето и потенциометъра се намират на дроселовата клапа, завираш се там до големия черен въздуховод под прозореца и гледаш. И от двете излизат букси ама са на много шибано място. Държи се на 3 мисля болта. Има доста теми за това как се чисти, виж потърси из форума. Снимки сега немога да ти намеря освен по-късно илинякой друг ако може да покаже да го видиш за какво иде реч.
-
- потребител с
проблема е решен , благодаря за отзивите колеги.
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Представяш ли си всички да са като теб?!Shoumena написа:проблема е решен , благодаря за отзивите колеги.
Влизаш, питаш и получаваш отговор "ами и аз го имах същия проблем и го оправих"
Когато си на зор можеш да изпишеш 10000 страници, ама да помогнеш или както в случая да кажеш какъв всъщност е бил проблема и как си го оправил, те мързи да пишеш.
-
- потребител с
Ами незнаех че имаш такъв проблем колега , при беше от задното гарне. Оказа се че е запушено и от там идваше проблема с оборотите , при теб какво беше.paci написа:Представяш ли си всички да са като теб?!Shoumena написа:проблема е решен , благодаря за отзивите колеги.
Когато си на зор можеш да изпишеш 10000 страници, ама да помогнеш или както в случая да кажеш какъв всъщност е бил проблема и как си го оправил, те мързи да пишеш.
- paci
- Модератор
Беше пример!Shoumena написа:Ами незнаех че имаш такъв проблем колега , при беше от задното гарне. Оказа се че е запушено и от там идваше проблема с оборотите , при теб какво беше.paci написа:Представяш ли си всички да са като теб?!Shoumena написа:проблема е решен , благодаря за отзивите колеги.
Благодаря, че все пак ни каза, че не е бил нито TPS нито клапан за празен ход.
-
- потребител с
ok и за напред ако има нещо питаш ако мога помагам , аз не мога да знам кои какво го интересува.
- paci
- Модератор
Решил си проблема!Shoumena написа:ok и за напред ако има нещо питаш ако мога помагам , аз не мога да знам кои какво го интересува.
Ела и кажи какво е било и как си го решил.
Утре някой вижда темата, отваря и ти вижда премеждията и решението.
Ако отвори и види, че просто си напсал "оправих го", какво следва?
Да пита какво е било?
Ти я си влязъл я не и аре пак отначало ровим TPS и клапан за празен ход.
Просто бъди полезен, а не егоист един вид

Колегата който си изтри поста ...
Защо?
Ти питаше за проблеми във форума?!
Виждаш, че администрацията няма кой знае какво да направи при такива потребители.
Един заглавие не може да измисли, друг пише де не трябва, 3ти не казва как е решил проблема.
Като правим забележки ставаме лоши.
В случая гледам, че Шоумена е готин, отнася се с разбиране и не се цупи