Писна ми!!! Свирене от някъде Фокус, помогнете моля.
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp
- Status: Извън линия
Писна ми!!! Свирене от някъде Фокус, помогнете моля.
Като цяло съм леко фрустриран, което е неприсъщо за мен, но като цяло вече ми писна от майстори, специалисти и подобни идиоти.
Чува се едни присвирване на студен двигател, и когато се загаси колата(след като е загряла). Интересното е че призагрят автомобил не се чува нищо, а само при скорост от 70 км(при положение че скороста пада от по-висока) се чува това присвирване отново (като че ли се получава някакъв резонанс).
Сменени са следните части:
обтегач пищов ремък + обтяйната ролка
паразитната ролка
ремъка
демпферна шайба колянов вал
привод на алтернатор
Като цяло не остана нищо, което да се сменя вече, а свиренето си седи. Сещате се колко пари се вложиха за тези части и майстори и продължава да го има този проблем.
Затова ви моля всеки, които има някаква идея нека го провери.
Колата вече е била при "спецовете" от Мото Пфое, ПитСтоп service + 2 анонимни майстори и вече незнам какво да предприема, затова всякакви съвети и предположия са добре-дошли.
Чува се едни присвирване на студен двигател, и когато се загаси колата(след като е загряла). Интересното е че призагрят автомобил не се чува нищо, а само при скорост от 70 км(при положение че скороста пада от по-висока) се чува това присвирване отново (като че ли се получава някакъв резонанс).
Сменени са следните части:
обтегач пищов ремък + обтяйната ролка
паразитната ролка
ремъка
демпферна шайба колянов вал
привод на алтернатор
Като цяло не остана нищо, което да се сменя вече, а свиренето си седи. Сещате се колко пари се вложиха за тези части и майстори и продължава да го има този проблем.
Затова ви моля всеки, които има някаква идея нека го провери.
Колата вече е била при "спецовете" от Мото Пфое, ПитСтоп service + 2 анонимни майстори и вече незнам какво да предприема, затова всякакви съвети и предположия са добре-дошли.
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Re: Писна ми!!! Свирене от някъде Фокус, помогнете моля.
При мен просвири от пренатегнат ангренажен ремък и водната помпа просвирваше,но не знам при твоя двигател как е!Успех
- Цецо Нинов
- потребител
- Регистриран: 14 дек 2009, 18:25
- Модел на автомобила: Форд Ескорт
gazetto написа:При мен просвири от пренатегнат ангренажен ремък и водната помпа просвирваше,но не знам при твоя двигател как е!Успех

-
- потребител
- Регистриран: 09 май 2009, 21:40
- Модел на автомобила: mondeo
Имам мондео 2 при мен също вие нещо като е студена ,когато е загряла се чува но много по слабо,предполагам че е от водната помпа заштото общо зето това остана . Ангренажния ремък го смених(във сервиз) но съштата работа,ролките също са сменени вариантът за прекалено натегнатия ремък не го бях мислил но ще го видя.
-
- потребител
- Регистриран: 21 юни 2009, 18:21
- Модел на автомобила: Ford Focus 2002 1.8 TDCI 115hp
Едва ли е от ангренажа, защото е сменян преди 10К КМ и не е правил проблеми.