Проблем скоростен лост (или кутия)

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител
Регистриран: 31 дек 2007, 16:29
Модел на автомобила: Ford mondeo 1.8TDI / 98г.
Status: Извън линия

Проблем скоростен лост (или кутия)

Мнение от mcdilan » 09 фев 2010, 08:15

Ще опиша проблема в подробности...Сядам тая сутрин в колата...съединител, местя от 1-ва на свободна...Паля колата, чистя снега и леда и т.н...дотук добре, влизам в колата и чакам да стане време да тръгвам за работа, колата работи 10-15min, загряла вече...но уви не мога да вкарам нито една скорост...с малко зор влиза 2-ра...влезе но не може да излезе...мръднах колата 2-3метра напред с надеждата да отдели, но не...ръчкам още малко и лоста се отдели от 2-ра, но иначе 2-ра предавка си остана зацепена...и я оставих така... Между другото колата цяла нощ е била на студено течение и нямаше почти никакъв сняг ( ... Давайте продложения за възможния проблем, аз мисля че е от самия скоростен лост...дано да е от него че като гледам но тва мондео свалянето на скоростната кутия е кошмарно... иначе при нас имаше 10-тина см.
Изображение

HePoH
потребител
потребител
Регистриран: 28 юли 2008, 11:39
Модел на автомобила: Mondeo 2,0 NGA 136 hp Zetec Dec. '97+ ГИ Autogas Italia

Re: Проблем скоростен лост (или кутия)

Мнение от HePoH » 09 фев 2010, 09:10

Колега по принцип и при мен влизат доста по-трудно скоростите когато е много студено, но чак нито една да немога да вкарам не ми се е случвало.Можеби е трябвало да покараш малко на втора и тогава като се позагрее маслото в кутията е щял да се оправи проблема, обаче не гарантирам.
По втория проблем със скоростния лост, че позицията му не съответства на скоростта която е включена можеби лостчето се е откачило (или жилото ако е със жило) не съм много запознат.
Изображение

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 10 фев 2010, 13:53

Проблема е решен, след смяна на някаква износена втулка която свързва скоростния лост и кутията.
Изображение

Потребителски аватар
biser_sg
потребител
потребител
Регистриран: 03 юли 2006, 21:24
Модел на автомобила: Ford Mondeo 130 hp '98+ГИ "ФОБОС"

Мнение от biser_sg » 10 фев 2010, 15:12

Колега, тази втулка на лоста ли се намира или на кутията.

Потребителски аватар
mcdilan
потребител
потребител

Мнение от mcdilan » 10 фев 2010, 15:29

На ск. кутия, където се свързва с лоста. И мисля че влизат малко по лесно сега, но трябва малко да застудее за да разбера дали има разлика.
Но тази втулка са я направили ръчно, за съжаление не видях лично, брат ми беше там. Сигурно ще я има по магазините.
Изображение

Faustrecht
потребител
потребител
Регистриран: 02 юни 2009, 21:00
Модел на автомобила: Mondeo

Мнение от Faustrecht » 13 фев 2010, 12:50

:) Здравейте,от седмица имам проблем с колата.
Форд Мондео 96-автоматик
Когато я запаля и включа на Dдиректна :arrow: :arrow: :arrow: - много трудно тръгва без значение дали съм на бензин или съм превключил на газ.Проблеми със задна скорост нямам - веднага си превключва и тръгва назад,но напред за съжаление не е така :-/: .Има други скорости:1,2 които се ползвали когато караш по някав стръмен път.Аз тях не ги използвам,но откакто се появи този проблем ги пробвах за да установя дали и с тях нещо не е наред,но те си работят без проблем :?: :!: :idea: .Някои случаино ако може да ми даде някаква насока,ще му буда много благодарен..
_friends_

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”