ПРОБЛЕМ при смяня жило на километраж
-
- потребител
- Регистриран: 02 фев 2010, 17:07
- Модел на автомобила: Ford Orion 1.4, 1988 г.
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ при смяня жило на километраж
КОЛЕГИ, скъсах жилото на километража. Смяната се оказа много проблемна, тъй като не мога да извадя пиньона (мисля че така се нарича)в който влиза долния край на жилото. Щифта, с който е фиксиран в скоростната кутия е счупен, не се показва навън и не мога с нищо да го хвана, за да го изтегля. Опитах включително и да заваря някакво парче към края на щифта като удължител, но не става - закален е и се чупи много лесно. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем и може да помогне - ще му бъда много благодарен.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: ПРОБЛЕМ при смяня жило на километраж

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
Извинявай, колега, грешката е моя. Пропуснал съм да кажа, че жилото е скъсано на входа към скоростната кутия и не мога по никакъв начин да извадя остатъците от него, които са замазани в пиньона. А без да ги извадя няма начин да вкарам новото жило.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Щифта е тръбен и ли по-точно ламаринка навита на тръба. Пробвай да навиеш видия в нея и да изтеглиш със нея, другия вариант е обратен метчик, може и стандартен и да навиеш болт и накрая но не на последно място ако успееш да вкараш дрелка го разпробий. Интересно при този диаметър и на това място, как се опитвате да го заварите.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

-
- потребител
За същите варианти си мислех и аз и тях и ще пробвам. Интересуваше ме по-скоро дали някой е имал същия проблем и как практически го е решил. За заваряването - на полуавтомат с СО2, на капки до получаване на основа и после удължител към нея. При добър заварчик става, но шева е много крехък, вероятно заради високия С на стоманата за щифта. Иначе съм ти благодарен за отзоваването НАСКО! Ако се сетиш или чуеш за други варианти - драсни, може и на лично. И без това тези дни съм доста зает и вероятно скоро няма да се занимавам с проблема. ПОЗДРАВИ!