Турбото не работи
-
- потребител
- Регистриран: 04 юли 2009, 15:22
- Модел на автомобила: Ford Focus 2001
Ford Focus 2007 - 1.8 TDCI - Status: Извън линия
Турбото не работи
Здравейте,
Карам 1.8 TDDI Турбо 90 к.с. Това турбо не работи или почти не работи, защото само на 2-ра предавка към 1700-1800 оборота от време на време го усещам, че се включва, но и бързо изключва. На други предавки изобщо не включва. От тука ми идва на идея, че не е съвсем умряло турбото. Някой може ли да сподели от къде да започна с търсенето на проблема? Казаха ми, че е било заминало турбото, ама ако е заминала изобщо няма да се включва.
На компютърна диагностика казаха, че било всичко ок.
Карам 1.8 TDDI Турбо 90 к.с. Това турбо не работи или почти не работи, защото само на 2-ра предавка към 1700-1800 оборота от време на време го усещам, че се включва, но и бързо изключва. На други предавки изобщо не включва. От тука ми идва на идея, че не е съвсем умряло турбото. Някой може ли да сподели от къде да започна с търсенето на проблема? Казаха ми, че е било заминало турбото, ама ако е заминала изобщо няма да се включва.
На компютърна диагностика казаха, че било всичко ок.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
- Status: Извън линия
Re: Турбото не работи
това че не включва не значи че е умряло - може клапана му да е дефектирал ,както и много други неща
- lorinzar
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2009, 21:01
- Модел на автомобила: продаден
може да е от клапана на мен се беше извадило едно маркуче и така не работеше някой път се включи някой път не
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Колега ,би ли обяснил какъв етоя клапан на турбото,какво върши и къде се намира.На моя двигател не знам да има такова нещо.Alexi написа:това че не включва не значи че е умряло - може клапана му да е дефектирал ,както и много други неща
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
клапана на турбото регулира налягането на турбината ,намира се на самата турбина .. има няколко вида клапани в зависимост от начина на управление ,твоя вероятно е вакумен по новите са по сложни .. виж вакума към него да не е напукан/задръстен .
- lorinzar
- потребител
точно вакума на мен се беше извадило маркучето аз си мислих че кой знае какво е станало
-
- потребител
- Регистриран: 18 мар 2010, 16:39
- Модел на автомобила: Форд Мондео 1,8ТДИ МК2
Мондео 2,0 TDCI Титаниум МК4 - Status: Извън линия
Според документите турбокомпресора на двигател 1,8 ТДИ се включва на 2100 оборота. Клапана на турбокомпенсацията се намира от предната страна на ГНП-то отдолу под авансаторния клапан(този с двойния кабел) в него влиза едно тънко гумено мъркуче което започва от една тънка метална тръба(за моделите до 2000 година) по тази тръба клапан "съди" за налягането на въздуха в турбото и кара ГНП то да подава повече гориво
Ефекта който описваш може да се дължи и на блокиране на ЕГР клапана, тогава изгорелите газове навлизат в чистия въздух и колата губи мощност...
Ефекта който описваш може да се дължи и на блокиране на ЕГР клапана, тогава изгорелите газове навлизат в чистия въздух и колата губи мощност...
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Тва е за ескорт,мондео.При фокуса е по-различно.При него вече помпата не е Лукас,а бош ВП (ако бъркам,нека ме поправят за модела).Такава слагат на ФВ груп,хонда......и още други.Така че няма нищо общо с тва което описваш.BogiiDAr написа:Според документите турбокомпресора на двигател 1,8 ТДИ се включва на 2100 оборота. Клапана на турбокомпенсацията се намира от предната страна на ГНП-то отдолу под авансаторния клапан(този с двойния кабел) в него влиза едно тънко гумено мъркуче което започва от една тънка метална тръба(за моделите до 2000 година) по тази тръба клапан "съди" за налягането на въздуха в турбото и кара ГНП то да подава повече гориво
- lorinzar
- потребител
какво общо има помпата с турбината
- gazetto
- потребител
- Регистриран: 20 фев 2008, 19:38
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1997 TDI Endura de 90hp
ЕН7077АН......и разни временни бегачки :) - Местоположение: с.Опанец - Плевен
- Контакти:
Ако не ти работи клапана на турбото (при старото 1.8 ТД) ,който се намира на помпата отпред,няма да имаш турбо.Но при колегата с фокуса е по-различно.В предния пост обясних на колегата защо това което е написал не е вярно.Дефектите които той описва са за ескорт,мондео с 1.8тд,но не и за фокус.lorinzar написа:какво общо има помпата с турбината
- Miri4
- потребител
- Регистриран: 05 май 2009, 20:42
- Модел на автомобила: Focus 1.8 TDCI 2002 г. 115 к.с.
Значи..... при 1.8 ТДЦИ турбината е с променлива геометрия. Направляващите лопатки се движат от специална електроника . Тя задвижва някякво буталце а път то бута лопатките.Идеята е да се поддържа постоянно налягане на турбината при различните обороти. За това си мисля,че тук няма клапан като при обикновенните турбини.