Помощ-не пали колата.

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Потребителски аватар
ValkataFF
потребител
потребител
Регистриран: 16 яну 2010, 21:12
Модел на автомобила: FORD FOCUS 1.8 tdci 115hp
Status: Извън линия

Помощ-не пали колата.

Мнение от ValkataFF » 10 апр 2010, 17:50

Здравейте колеги,имам голям проблем.Става въпрос за Форд Фокус ТДЦИ 2001(115кс.) г.Та всичко започна така,като смених маслото и всички филтри по колата и започна всичко.След смяната изминах 50-60 кил.На следващата сутрин запалих но като изминах 10-20 метра и колата угасна .Мой приятел който разбира повече от мен на тема коли ми помогна ,като извади от горивния филтър един от маркучите :) и с помоща на друг маркуч вкара въздух и после го изкара .За мое учудване колата запали,каза че е влязъл въздух в системата .До тук добре карах още 250 километра извънградско и пак същия номер,пак запали пак минах определени метри и пак угасна колата.Добре че беше близо до вкъщи че незнам какво щях да правя.Ако някои може да помогне с съвет или някои сервиз в София да каже че така стой количката пред нас :cry:

Потребителски аватар
doomhammer
потребител
потребител
Регистриран: 24 мар 2009, 21:22
Модел на автомобила: мондео 98 2.5i duratec v6 24v Ghia

Re: Помощ-не пали колата.

Мнение от doomhammer » 10 апр 2010, 18:33

Колега ,провери акомулатора да нямаш оттечка някаде .Това ако не помогне отвори резервоара и провери да не се е замърсил и да запушва смукателя в него. Друго което ми идва на акъла е да провериш клапаните на горивната система ,тези които не позволяват на дръпнатото гориво да се връща , или един или два имаш .Провери си и състоянието на горивния филтър.Дано съм помогнал , друго не ми идва на идея за сега.

Потребителски аватар
to6kooo
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME

Мнение от to6kooo » 10 апр 2010, 23:06

"Колега ,провери акомулатора да нямаш оттечка някаде" :shock: Какво общо има 'УТЕЧКАТА' с проблема за който пита колегата???

Потребителски аватар
to6kooo
потребител
потребител
Регистриран: 15 дек 2007, 22:13
Модел на автомобила: MONDEO 2.0 16V GHIA 2003 с ГИ KME

Мнение от to6kooo » 10 апр 2010, 23:07

"Колега ,провери акомулатора да нямаш оттечка някаде" :shock: Какво общо има 'УТЕЧКАТА' с проблема за който пита колегата???

petar55
потребител
потребител
Регистриран: 23 апр 2007, 14:02
Модел на автомобила: Ford Eskort

Мнение от petar55 » 11 апр 2010, 21:27

В горивната система е влязал въздух и затова не пали.Вади се възвратния маркуч от горивния филтър и се пълни с ръчна помпа с нафта.Гор.филтър също се пълни.Това ми се стува най вероятно.Има още 20 причини за да не пали.Ако не стане-пиши !

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”