Смяна на двигател Мондео 2005 година-130 конски сили-2.0-диз
-
- потребител
- Регистриран: 18 авг 2010, 16:24
- Модел на автомобила: mondeo
- Status: Извън линия
Смяна на двигател Мондео 2005 година-130 конски сили-2.0-диз
Колеги,ще ви бъда благодарен ако някои ми обясни достъпно може ли на мондео тдци 2005 година 130 конски сили-2000 куб.см. да се постави двигател 115 конски сили,2000 куб. см.
Не разбирам от подобна тематика, а майстора ми твърди ,че се сменя и компютъра на колата и че чрез някакъв контролер няма да има проблеми.
Причината за смяна на двигателя беше спукан капак на главата на разпределителните валове.
Сложно и ненужно е да обясняван защо не можем да поставинм аналогичен двигател-такива са принуждаващите обстоятелства.Извинете ме за нетипичния авто език-нов съм във форума.Благодаря предварително.
Не разбирам от подобна тематика, а майстора ми твърди ,че се сменя и компютъра на колата и че чрез някакъв контролер няма да има проблеми.
Причината за смяна на двигателя беше спукан капак на главата на разпределителните валове.
Сложно и ненужно е да обясняван защо не можем да поставинм аналогичен двигател-такива са принуждаващите обстоятелства.Извинете ме за нетипичния авто език-нов съм във форума.Благодаря предварително.
- HACKO
- Модератор
- Регистриран: 24 май 2006, 21:22
- Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК - Местоположение: ХАСКОВО
Re: Смяна на двигател Мондео 2005 година-130 конски сили-2.0-диз
И заради един капак ще сменяш целия мотор?
Неоправдано, явно "майстора ти" има мотор за продан. По принцип да, сменя се и компютъра(контролера).

Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! 

- chefo_ukr
- потребител
- Регистриран: 15 юни 2008, 09:30
- Модел на автомобила: ФОРД МОНДЕО 2.0ТДДИ
Пък да не говорим че капаци, глави ,валове и останалите чаркови са единтични и на двата мотора.
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
2.0 115 и 130 коня имат разлика само в турбината и софтуера ,ако са идентични години .. за 1 капак да смениш мотора ми се вижда пресилено ,просто сложи капака от 115 коньовия или си вземи втора ръка обяви бол