Смяна на гарнитура на картера на мондео 1.8
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 22:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8/115 АГУ/хетчбек 1994
- Status: Извън линия
Смяна на гарнитура на картера на мондео 1.8
Съжалявам ако има подобна тема , но търсих и не открих .
Става въпрос за Мондео 1.8/115 к.с. набор 94 г. - интересува ме някой сменял ли е гарнитура на картера и ако може да опише процедурата. Интересува ме най-много може ли да се свали картера , само ако се свали аспуха и се развият винтовете на картера .Предстои ми смяна на маслото и искам да знам заслужава ли си да купувам и гарнитурата , ако смяната е прекалено сложна засега ще я карам така докато не шурне съвсем .
Става въпрос за Мондео 1.8/115 к.с. набор 94 г. - интересува ме някой сменял ли е гарнитура на картера и ако може да опише процедурата. Интересува ме най-много може ли да се свали картера , само ако се свали аспуха и се развият винтовете на картера .Предстои ми смяна на маслото и искам да знам заслужава ли си да купувам и гарнитурата , ако смяната е прекалено сложна засега ще я карам така докато не шурне съвсем .
-
- потребител
- Регистриран: 21 юли 2008, 21:31
- Модел на автомобила: Ford Mondeo 1800 115 к.с
Re: Смяна на гарнитура на картера на мондео 1.8
Трябва специален ключ за да се развият болтове между картера и скоростната кутия ако нямаш такъв трябва да се сваля скоростната кутия мисля че така е.Успех.
- S_C
- потребител
- Регистриран: 05 юни 2008, 23:00
- Модел на автомобила: Mondeo`95 2.0
Marea`01 1.6
Caravelle JX - Местоположение: София
- Контакти:
Да свалиш картер без подемник и инструменти...Забрави я тая мечта.Сваля се,но колата трябва да е на подемник-да имаш място да се завираш отдолу.Точи се маслото,охлаждането (маркучите пречат),май тампони на мотора се откачаха за да се повдигне леко двигателя,ауспуха...
Не говоря с непознати. Никога не се знае кой от двама ни ще се окаже психопат!
- Danchev
- потребител
- Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
- Модел на автомобила: 89' B-road sleeper
Абсолютно си правSleepwalker написа:Трябва специален ключ за да се развият болтове между картера и скоростната кутия ако нямаш такъв трябва да се сваля скоростната кутия мисля че така е.Успех.

Tuned and performed by

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them
-
- потребител
- Регистриран: 02 авг 2007, 22:41
- Модел на автомобила: Mondeo 1.8/115 АГУ/хетчбек 1994
Благодаря за отговорите. Колкото за подемник - наистина нямам , но имам гараж с канал . Но явно няма да стане . Щом трябва да се откачат тампоните и да се вдига двигателя .За сега ще доливам и ще карам . Колкото да специалният ключ - мисля че бъркате двигателя - проверявал съм го - на 1.8 Зетека няма болтове между картера и скоростната кутия . Да не го бъркате с 1.8 дизела ? Мислех че може да се свали без да се мърда двигателя , ама явно не става . Явно като дойде реда на съединителя ще свърша и тази работа .