Проблем с скоростната на Фиеста

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
djulig
потребител
потребител
Регистриран: 21 май 2006, 15:03
Модел на автомобила: Ford FIESTA 1.1mono inj.
Status: Извън линия

Проблем с скоростната на Фиеста

Мнение от djulig » 21 май 2006, 15:12

Имам следния проблем който се появи след като счупих скоростния лост и беше заварен успешно- долу някъде под колата...проблема се появи доста след това и ме кара да мисля,че не е от там...
смених съединител, трешчотка...
мисля,че го прави по често на студена кола. но по принцип става рядко и след 5 мин се оправя ...
паля, натискам съединителя, но скоростите не влизат и колата се държи все едно не съм натиснал никъв съединител. Веднага щом изключа колата скоростите почват да влизат по вода. като я запаля пак и пак неще.. и така около пет минути изнервяне и изведнъж се оправя..а ако я запаля с вкарана скорост и пали все едно си я вкарал на скорост и не натискаш съединител. пали и тръгва бавно напред.

силно се надявам,че след като сменя маслото на скоростната ще се оправи ллл някой ако има какво да ме посъветва ще съм благодарен .... а и моля ви кажете ми какво масло точно да и сложа в скоростната кутия ... 10хххх

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 22 май 2006, 09:13

Тук може да намериш отговор за маслото в СК
http://clubford.org/forum/viewtopic.php?t=4109" onclick="window.open(this.href);return false;
П.П. Допълни в Модел на автомобила годината на производство и си помисли наистина ли е 1,1 i (инжекцион ) или е 1,1 mi ( моноинжекцион) - Така ще можем по точни съвети да ти даваме и другите питания

Потребителски аватар
jordj
потребител
потребител
Регистриран: 27 юни 2005, 22:10
Модел на автомобила: Форд Фокус МК2 1,6tdci
Контакти:

Мнение от jordj » 22 май 2006, 10:12

От написаното от колегата djulig излиза че съединителя му се Бъзика
..а ако я запаля с вкарана скорост и пали все едно си я вкарал на скорост и не натискаш съединител. пали и тръгва бавно напред.
Та по добре да погледни дали добре е регулиран съединителе и дали Отцепва.А за маслото по каталог събира3,1л SAE80W -ford API GL-4,MTX75 ,M2C186-A
*00133*

Bakara
потребител
потребител
Регистриран: 18 фев 2005, 14:19
Модел на автомобила: Ford fiesta

Мнение от Bakara » 22 май 2006, 10:30

Дам, в съединителя е проблема, не скоростния лост.

djulig
потребител
потребител

Мнение от djulig » 23 май 2006, 04:02

лошото е че е сменян преди 2 меисеца ... може би наистина не е настроен нещо както трябва . трябва да сменя маистора май...а сям сегурно немога да го настроя, нали?

emils
потребител
потребител
Регистриран: 03 май 2006, 20:18
Модел на автомобила: Форд Ескорт 1,6 LU карб Вебер, 1996 г.
Контакти:

Мнение от emils » 23 май 2006, 15:10

ми отиди при друг майстор. може и да не е съединителя - нека да ти видят луфтрегулатора, тресчотката и жилото. при мен това се оказа проблема, макар че съединителят, който е сменяван преди 40-50 хил. км. се оказа дърво, много е твърд и това чупи тресчотката, поне така ми обясниха. твоят твърд ли е?

petkoff_pl
потребител
потребител
Регистриран: 07 окт 2005, 16:18
Модел на автомобила: Dacia Sandero Stepway 2021

Мнение от petkoff_pl » 23 май 2006, 16:11

emils написа:ми отиди при друг майстор. може и да не е съединителя - нека да ти видят луфтрегулатора, тресчотката и жилото. при мен това се оказа проблема, макар че съединителят, който е сменяван преди 40-50 хил. км. се оказа дърво, много е твърд и това чупи тресчотката, поне така ми обясниха. твоят твърд ли е?
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 8%F2%E5%EB" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето тук е въпросната тресчотка но такава тресчотка НЯМА при фиестите нито люфтреголатор тези неща ги има при екскортите ( за мондеото и сиерата незнам). Така че виждам че колегата е с фиеста и да не се мъчи да търси тази тресчотка или да ходи при майстор да му я проверяват.

emils
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от emils » 25 май 2006, 10:37

petkoff_pl написа:
emils написа:ми отиди при друг майстор. може и да не е съединителя - нека да ти видят луфтрегулатора, тресчотката и жилото. при мен това се оказа проблема, макар че съединителят, който е сменяван преди 40-50 хил. км. се оказа дърво, много е твърд и това чупи тресчотката, поне така ми обясниха. твоят твърд ли е?
http://clubford.org/forum/viewtopic.php ... 8%F2%E5%EB" onclick="window.open(this.href);return false;
Ето тук е въпросната тресчотка но такава тресчотка НЯМА при фиестите нито люфтреголатор тези неща ги има при екскортите ( за мондеото и сиерата незнам). Така че виждам че колегата е с фиеста и да не се мъчи да търси тази тресчотка или да ходи при майстор да му я проверяват.
а тогава защо тресчотката, която я взех за моя ескорт в каталога пишеше че става и за фиеста до 96 г. а и djulig по-горе сам казва, че е сменил тресчотка на фиестата.
между другото, това че тресчотката е смнена не дава гаранция, че не се е счупила отново. моята се счупи точно така на другия ден след смяната, заради прекалено твърд съединител. и сега ще сменявам целия съединител.

djulig
потребител
потребител

Мнение от djulig » 25 май 2006, 13:35

тресчотката съм я сменил... и ние след като сменихме съединителя мислехме че е от там но не е...и странното е че проблема по принцип го няма и караш нормално но изведнъж става и ръчкаш 5 минути и пак се оправя...не е нещо постоянно а доста краткотрайно но крайно неприятно

Потребителски аватар
MegatroniC
потребител
потребител
Регистриран: 29 апр 2006, 22:42
Модел на автомобила: Fiesta MK IV Ghia 1,25i 16V Zetec-S
Honda Jazz II 1.3 iDSI
Контакти:

Мнение от MegatroniC » 05 юни 2006, 23:38

абе я и аз да попитам един тъп въпрос, скоростната кутия с какво масло се смазва, с това от двигателя и си има за нея си ?

Потребителски аватар
valboy
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2005, 16:12

Мнение от valboy » 06 юни 2006, 00:44

MegatroniC написа:абе я и аз да попитам един тъп въпрос, скоростната кутия с какво масло се смазва, с това от двигателя и си има за нея си ?
Има си специално- трансмисионно......, не двигателно! :wink:

emils
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от emils » 14 юни 2006, 09:44

смених съединителя, оказа се, че си е заминал огледалния диск (много странно), а притискателният не беше мръднал! сложих съединител LUK (217 лв. пълен комплект от ауто+ и 100 лв. за смяна). сега положението е коренно различно - мек съединител, който отделя нормално, а не като преди съвем долу.

fena86
потребител
потребител
Регистриран: 21 дек 2009, 14:59
Модел на автомобила: ford fiesta

Re: Проблем с скоростната на Фиеста

Мнение от fena86 » 24 дек 2009, 10:48

Здравейте и от мен. Имам подобен проблем с моята фиеста 1.25 16v 97 г.
вчера като се прибирах съединителят ми почна да ми прави проблеми - започна да не връща както обикновенно т.е. при всяко следващо натискане отделяето ставаше все по надолу от обикновенно и на два - три пъти ми се случи дори и при натискане до край да не съм стигал там където отлепя. ако го оставих за малко си се връща при нормалното си положение.
въпроса ми е - има ли някаква вероятност да прави проблем поради замръзване.
и второ - да приготвям ли вс спестявания за ремонти :(:(:(:(
мерси на отзовалите се

Потребителски аватар
led_zep
потребител
потребител
Регистриран: 10 дек 2009, 12:56
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1; 1995г.

Мнение от led_zep » 24 дек 2009, 18:31

Възможно е да е причинено от замръзване, аз имах същият проблем наскоро. На мен ми се оправи като при изключен двигател вдигнах леко с крак съединитела нагоре, докато не се чу щтракване и се оправя.
Относителност: Три косъма за една глава са малко, но за едно супа са много.

Потребителски аватар
Danchev
потребител
потребител
Регистриран: 09 фев 2008, 02:47
Модел на автомобила: 89' B-road sleeper

Мнение от Danchev » 26 дек 2009, 21:27

На последният колега проблема е износена тресчотка, а проблема от темата ми се струва кофти поставен съединител или скапан притискател (най вероятно)
Tuned and performed by
Изображение
The people who once spent on the Mk3 have grown up and moved on, there's only a few nutters like us who still work on them

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”