ПРОБЛЕМ С ФОРД ФОКУС 1.8 TDCI - 100ks. !!!
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2011, 18:26
- Модел на автомобила: Ford Focus TDCI 1.8 /100 2002
- Status: Извън линия
ПРОБЛЕМ С ФОРД ФОКУС 1.8 TDCI - 100ks. !!!
Здравейте имам подобен проблем с форд фокус 1,8 TDCI 100 коня.
Както си карах с 80км. започна да пресветва лампата за подгряващите свещи, колата изгуби мощност, започна да пуши - бял дим и на ниски обороти работи, на средни прекъсва а на 3000 оборота работи почти - нормално. След като я закарахме за тест на двигателя в сервиза останувиха че на 3-ти цилиндар е превишена детонацията - това показа тестера (компютъра) след диагностиката на двигателя.
Искам да отбележа че преди 2 години във сервиза на мото пфое във кв. Младост - София, подмениха 4-те дюзи + горивната помпа като досега имам пробег 130 000км. като този ремонт ми излезна на стойност 5000лв.
Моля дайте съвет !!!
Както си карах с 80км. започна да пресветва лампата за подгряващите свещи, колата изгуби мощност, започна да пуши - бял дим и на ниски обороти работи, на средни прекъсва а на 3000 оборота работи почти - нормално. След като я закарахме за тест на двигателя в сервиза останувиха че на 3-ти цилиндар е превишена детонацията - това показа тестера (компютъра) след диагностиката на двигателя.
Искам да отбележа че преди 2 години във сервиза на мото пфое във кв. Младост - София, подмениха 4-те дюзи + горивната помпа като досега имам пробег 130 000км. като този ремонт ми излезна на стойност 5000лв.

Моля дайте съвет !!!
- Alexi
- потребител
- Регистриран: 18 май 2008, 22:50
- Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
- Контакти:
Re: ПРОБЛЕМ С ФОРД ФОКУС 1.8 TDCI - 100ks. !!!
със съжаление трябва да ти кажа ,че вероятно инжектора на 3ти цилиндър е заминал .. пробвай да покараш с добавка ,смени и горивния филтър профилактично
-
- потребител
- Регистриран: 07 фев 2011, 18:26
- Модел на автомобила: Ford Focus TDCI 1.8 /100 2002
Re: ПРОБЛЕМ С ФОРД ФОКУС 1.8 TDCI - 100ks. !!!
Alexi написа:със съжаление трябва да ти кажа ,че вероятно инжектора на 3ти цилиндър е заминал .. пробвай да покараш с добавка ,смени и горивния филтър профилактично
благодаря за савета НО ! Филтера е сменен и от както я ремонтираха в МФ карам постоянно с добавка !