Проблем с Фиеста

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
mirro_23
потребител
потребител
Регистриран: 20 дек 2010, 17:30
Модел на автомобила: ford fiesta 1.1
Status: Извън линия

Проблем с Фиеста

Мнение от mirro_23 » 20 фев 2011, 15:29

Здравеите колеги,търся една много полезна темичка която,четох преди време,но сега не я намирам.В нея бяха описани всички често срещани проблеми и как са си ги оправили хората.
Проблема ми е следния:след откачване на акумулатора,колата(фиеста 1.1 94г),започна да мени обороти и да се дави при подаване на газ.(няма газова)
След това отново махнах акумулатора за 30мин. и когато я запалих я оставих да работи на място още 20мин.
Сега резултата е,че държи високи обороти(незнам колко) и пак глъхне при тръгване от 1 скорост(тоест забива муцуна за малко и после тръгва),
но не върви така добре както преди.
Благодаря Ви предварително!

^^devil_boy^^
потребител
потребител
Регистриран: 15 фев 2007, 16:44
Модел на автомобила: Фиеста 1.8Д

Re: Проблем с Фиеста

Мнение от ^^devil_boy^^ » 20 фев 2011, 19:02

Не съм сигурен колег дали този двигател има компютър/мисля че да/, сигурно е натрупала некви грешки. Аз карам 1.8 16в и при мен се появява ва с оборотите даржи 1100 на празен ход, като откача и закача акомулатора нямам проблем известно време и после пак така, не съм ходил да я закачам на елкон да видя каде дава грешка но или ламбда или дебитомер според мен.
Вож дали има комп. и ако има отиди да видиш за грешки.Виж да не си разбутъл някои кабел нещо.
ima samo dva vida koli Ford i drygi

bboi4ev61
потребител
потребител
Регистриран: 20 фев 2011, 17:39
Модел на автомобила: Ford Fiesta 1.1 Automatic

Re: Проблем с Фиеста1.1 1990avtomatic

Мнение от bboi4ev61 » 20 фев 2011, 22:19

Здравейте, колеги, имам следния проблем със автоматичната кутия фиеста 1.1 1990 год .
След като включа на D подавам гас тръгва нормално обаче не включва на 2 и 3 скорост докато не върна леко педала на гаста .Ако не върна "отпусна" педала вдига 4000 оборота но не включва .Когато върви на 3 та скорост при рязко подаване на гас минава на 2 ра нормално . Когато купих колата на 2500 оборота включваше на 2ра и 3та скорост .Ходих на МАЙСТОРИ казват АМ Таз кутия е с вариаторни вериги на 2ра може да вдигне 130 тя казва е така Мъчих да го оправя от жилото което на педала на гаста и отива в скоростната кутия ТО се регулира ама неще .Ако някои знае нещо помагаите.

системата
потребител
потребител
Регистриран: 01 мар 2011, 18:39
Модел на автомобила: fiesta

Re: Проблем с Фиеста

Мнение от системата » 11 мар 2011, 21:13

горижния филтар смени

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”