Съединител Мондео 2.2 tdci

Двигател. Съединител. Скоростна кутия. Главно предаване и диференциал. Мазилна уредба. Изпускателна система.
Jan4o0o0
потребител
потребител
Регистриран: 29 мар 2011, 22:58
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.2 tdci
Status: Извън линия

Съединител Мондео 2.2 tdci

Мнение от Jan4o0o0 » 29 мар 2011, 23:07

Здравейте,

Преди 1 ден си закупих Форд Мондео 3 от MP с двигател 2.2 дизелов 2007 година на 109000км. При закупуването на автомобила от MP ми казаха, че трябва да се смени съединител(понеже когато го натиснах нещо хлопаше в скоростната кутия), след закарването в сервиз се останови, че освен съединител трябва да се смени и маховика. Така де, цената за частите е 2000лв и се чудих дали няма по евтин варянт ?

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Регистриран: 18 май 2008, 22:50
Модел на автомобила: '06 Mondeo 2.2 TDCI Ghia ,'08 Transit Connect 1.8 TDCI
Контакти:

Re: Съединител Мондео 2.2 tdci

Мнение от Alexi » 29 мар 2011, 23:15

за съжаление там някъде е цената .. в ибей има пълен комплект оригинален за 600 паунда ,което е малко по евтино .. има и вариант за едномасов маховик но не е за препоръчване и цената не е много по ниска ... а тия в МР са те измамили аз бих им направил рекламация .. съединител не тропа .. добре щяло да е да отидеш с някой който разбира на оглед ,но вече е късно ...
що не си закупи ей тоя хубавец ,просто няма такова уникално оборудване :
http://www.motopfohe.bg/mp_auto_details ... efore=2011
Последна промяна от Alexi на 29 мар 2011, 23:18, променено общо 1 път.

Jan4o0o0
потребител
потребител

Мнение от Jan4o0o0 » 29 мар 2011, 23:17

Мерси много, утре ще им се обадя да видя какво ще кажат по въпроса.

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 30 мар 2011, 11:38

Аз не мога да разбера как така ще замине съединител и маховик само за 100 К, това не ми се струва нормално.
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 30 мар 2011, 11:53

За шофьорите е същото като приказката за рибарите - има рибари, има и риболовци.
Ако е бил от "младата школа" собственика и е спазвал препоръките на инструктора като седи на светофара да чака на натиснат съединител и на първа... Или пък как се разбива маховика - тоя двигател има убиствена тяга от ниските обороти, така че не му е проблем да се кара на 3та/4та с 1200 оборота...

И 2та варианта съм ги виждал и при 2та варианта се изприщвам като видя някой да си кара колата на 1300 оборота или да ползва съединителя не по предназначение. Лошото е, че е много трудно да набиеш в главата на технически неграмотен човек, че е по-добре да караш на по-високи обороти, а не на по-ниски (за границите на разумното говоря) и че дори няма разлика в разхода на гориво.

И малко офтопик: за жалост - возих се на Citroen Jumper, докато го караше предния собственик на Мондеото ми - пича си държеше съединителя натиснат порядъчно много, но засега нямам признаци за смяна.

Потребителски аватар
urgan
Потребител
Потребител
Регистриран: 16 яну 2009, 16:44
Модел на автомобила: Ford Mondeo 2.0 TDCi 131 h.p. Estate 02' Ghia
Engine code: FMBA

Мнение от urgan » 30 мар 2011, 12:12

Преди 6-7 месеца се запознах с един пич в квартала и ми вика аз съединител сменям през 2 месеца :shock: Питам аз как така сменяш през 2 месеца съединител, но честно казано не ми даде смислен отговор. Поне аз нямам обяснение.
Изображение

Потребителски аватар
baidido
потребител
потребител
Регистриран: 22 фев 2008, 08:39
Модел на автомобила: Форд Мондео 2.0 TDDI Ghia 2002

Мнение от baidido » 30 мар 2011, 12:15

Абе мина ми през акъла, че някой "умник" е карал колата, ама то явно голямо издевателство е било. То вярно кефа не мощните дизели е рипването от ниски обороти, ама чак пък толкова. Аз като се одрусах 1000+ лева за смяна на всичките тези неща, вече не карам на 5-та с 80 по голям баир. Не, че ще му изям ресурса толкова бързо, ама все пак :) Реално гледам, под 1500 оборота да не я натискам колата.
П.С. @urgan Зависи каква е колата и какъв съединител слага. Имам един приятел имаше Субару Форестър, за 8-10 000 км. почваше да мирише и буксува новия съединител, щото са смотани. Оригинален от Субару не прави така, ама струваше майка си и баща си, някъде 1/3 от цената на колата беше...
Който кара Форд е горд!

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 30 мар 2011, 18:40

маховика може да се скапе и за много по малко км - по начало не са много надеждни ,и ако го мъчиш на ниски обороти + резки стартове от време на време няма да изкара много .. малко ме подразва отношението на МР щото отлично знаят ,че не е само съединителя за смяна ... това си е измама по моя аршин .

Jan4o0o0
потребител
потребител

Мнение от Jan4o0o0 » 01 апр 2011, 20:23

След двудневна разправия с MP, ми подариха демферен маховик :), утре ще мога да покарам колата повечко, но първите впечетляния са "УАУ". Много ми харесва как върви и возията сащо е на много добро ниво :)
Искам да попитам, каква е разликата м/у 2.2TDCI 150кс и 2.2TDCI 155кс двигателя, понеже моя по талон е 150кс ?
Нивото на оборудване е Trend и някои неща доста ме дразнят приемерно, че няма лампички за пасажерите отзад, та вапроса е има ли варянт да си сложа такива ?

Потребителски аватар
HACKO
Модератор
Модератор
Регистриран: 24 май 2006, 21:22
Модел на автомобила: FORD FOCUS 04г/1.6/ X 4696 KK
SUBARU LEGACY 10г/2.0/ СВ 6292 ВК

Мнение от HACKO » 01 апр 2011, 20:38

Надали им е било приятно да ти го подарят, обаче както каза Alexi, много добре са знаели какво и е на колата и си е измама. Добре че не се е наложило да се стига до съд. Сега остава да и се радваш (от сърце ти го желая), а екстри всякакви могат да се добавят.
Въздържайте се от излишни цитати, има бутон "ОТГОВОРИ", ще заключвам! *0030*

Потребителски аватар
Alexi
потребител
потребител
Контакти:

Мнение от Alexi » 01 апр 2011, 21:35

мда трендчо е малко постен ,то да са само лампичките отзад да липсват ,с мед да го намажеш :D: добре е че си се оправил с МР ,безаварийно ти желая от тук нататък ( я сега си представи че си я взел от Горубляне ,чашата със студена вода не ти мърда) 150 коньовия мотор е евро 4 ,а 155 коньовия е евро 3 - конете са леко намалени за да покрие евро 4 ,инак са еднакви 2та мотора .. има някои неща при евро 4 мотора които трябва да се отбележат като негативи - актуатора на турбото е електронен ,както и ЕГР клапана - не само че са много скъпи ,но и имат навика да не изкарват много тия 2 детайла .. на евро 3 мотора са вакумни , доста по опростени и надеждни ... направи си тема и качи малко снимки :D:

Jan4o0o0
потребител
потребител

Мнение от Jan4o0o0 » 01 апр 2011, 21:45

Какво ще рече "актуатора" ? Иначе EGR-клапата ако се скапе ще я премахна по софтуерен път :)

Потребителски аватар
cockyhotty
потребител
потребител
Регистриран: 26 май 2009, 18:47
Модел на автомобила: Ford Focus Mk2.5 1.6 PFi

Мнение от cockyhotty » 01 апр 2011, 22:01

Актуатор ще да рече задвижващо устройство. Аман от чуждици... :D:

Потребителски аватар
Pyrhel
потребител
потребител
Регистриран: 12 авг 2010, 20:51
Модел на автомобила: няколко други марки +
Mondeo Titanium X 2.2 TDCi
Контакти:

Мнение от Pyrhel » 02 апр 2011, 15:49

*00118* Най-добре е всичко в нови теми по разделите. Както казаха колегите - давай една нова тема в "Моята Кола" да я видим и да поспамим там :D:

Защо ще премахваш ЕГР софтуерно? Не че си ритам хляба, ама... :) Евро 4 може хем да се затапи, хем да се излъже. Преди да сложиш пластината в средата й пробиваш една малка дупка, около 5мм. Хем не влизат почти никакви мизерии, хем и няма да ти пищи борд компютъра.

За какво осветление говориш - плафон или за краката?

Така де, най-добре е нови теми.

Отговори

Върни се в “ДВИГАТЕЛ И ТРАНСМИСИЯ”