Sierra- масло скорости
-
- потребител
- Регистриран: 14 дек 2005, 11:08
- Модел на автомобила: Ford Sierra 1,6L
- Status: Извън линия
Sierra- масло скорости
Какво масло мога да долея в скоростите? В упътването пише, че е SAE 80? Търся нещо, което мога да открия по бензиностанциите
-
- потребител
Масло скорости
Годината е 84. Има теч през семеринга отзад на скоростите, и искам да долея масло. Но незнам какво. Единствено открих, че маслото отговаря на SAE 80, но какво е наливано преди това, незнам. А как мога да го източа, и да налея ново?
- paci
- Модератор
- Регистриран: 18 яну 2005, 07:52
- Модел на автомобила: Fiesta MK4 Zetec-S 1.4 16V 90 коня
Re: Масло скорости
Сиерата е със задно и незнам нищо за кутията.
Но вземи оправи теча защото може да е свързан с някой лагер и да се влоши положението и да дириш кутия после.
Поне на кутиите с предно потече ли от семерините начи лагерите са за смяна.
Тея кутии не се ли разбиват баси
И тва де си го писал е за кутии с предно а сиерата е със задно.
Иначе видя ли, че има значение годината?
Е тва изкара за твоята:
Но вземи оправи теча защото може да е свързан с някой лагер и да се влоши положението и да дириш кутия после.
Поне на кутиите с предно потече ли от семерините начи лагерите са за смяна.
Е само семерина ще го оправи ли?bilder написа:Смени и семеринга и налей ново масло.
Тея кутии не се ли разбиват баси

Е тва изкара за твоята:
-
- потребител
Re: Масло скорости
Благодаря за инфото, ами ще търся нещо, ама нали все съм на работа, ще е от някоя бензиностанцияpaci написа:Сиерата е със задно и незнам нищо за кутията.
Поне на кутиите с предно потече ли от семерините начи лагерите са за смяна.Е само семерина ще го оправи ли?bilder написа:Смени и семеринга и налей ново масло.
Тея кутии не се ли разбиват баси![]()
Е тва изкара за твоята:
- nikolovvd
- потребител
- Регистриран: 15 май 2006, 16:18
- Модел на автомобила: Mitsubishi X
Мисля, че скоростната ти кутия е като на Скорпио. Разделена е на две части и на всяка трябва да има пробка от страната на шофьора. Развиваш внимателно, защото има риск от скъсване на болта на пробката. И като си тръгнал да правиш това си провери и маслото в диференциала (за това ти трябва шестограм). Няма да търсиш масло (поне на този начален етап) в бензиностанциите, а в сервизите за смяна на масло. Там имат каталози с маслата за съответните автомобили и години.
Успех!
Успех!
-
- потребител
shark написа:Моята кутия пък има една пробка. Къде според теб е тая втората и за какво е? Дали заради това имам проблем с включването на предавките?
И при мен пробката е една, квадратна, не е шестостен. Мисля че беше 11х11мм, тъй като майстора дето налива маслото си направи ключ, за да я отвие. Липсата на масло е една от причините за трудно включване на предавките